Η ευτυχία δεν διδάσκεται, παρά μόνο βιώνεται.

Η ευτυχία δεν διδάσκεται, παρά μόνο βιώνεται

Κοινοποίηση

Οι Ταοϊστές πίστευαν ότι η δυαδικότητα υπάρχει σε όλα. Ζωή και θάνατος, καλό και κακό, άντρας και γυναίκα…. τα παραδείγματα είναι απεριόριστα. Αυτές οι αντίθετες πλευρές δεν είναι αντίθετες, όπως πιστεύεται ευρέως. Αντίθετα, αυτές οι αντίθετες δυνάμεις είναι συμπληρωματικές και συνυπάρχουν σε ισορροπία μεταξύ τους. Η δυαδικότητα της ισορροπίας υπονοεί ότι αυτές οι δυνάμεις δεν έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, καθώς η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη.

Στον κύκλο πεποιθήσεων του καθενός μας, οι άνθρωποι είναι είτε καλοί είτε κακοί, χαρούμενοι ή λυπημένοι, έξυπνοι ή χαζοί, λογικοί ή παράλογοι, και με το μέρος μας ή εναντίον μας.

Έχουμε κατασκευάσει μια κοινωνική οπτική, ανίκανη να δει τα πράγματα μέσα από μια ολιστική προοπτική.

Ένα ζώο, ένα φυτό, ένας άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη. Αυτή η συνεχώς δραστική, διαρκώς μεταβαλλόμενη δύναμη, που βρίσκεται σε κάθε ύπαρξη και δημιουργεί όλες τις μορφές ύλης την ονομάζουμε, Πνεύμα. Το να βλέπεις, να σκέφτεσαι και να κρίνεις τη ζωή και τα πράγματα στη γνώση αυτής της δύναμης, δημιουργεί αυτό που λέμε «Πνευματικό Νου». Έχουμε την εσωτερική γνώση αυτής της υπέροχης πνευματικής δύναμης και ξέρουμε ότι υπάρχει για να μας φέρει υγεία, ευτυχία και γαλήνη.

Αρχικά στις φυσικές μας υπάρξεις επιτρέπουμε να λειτουργεί τυφλά. Τότε είμαστε στην άγνοια αυτής της κατάστασης, καθώς λειτουργούμε ως υλικό μυαλό. Η αρχή του περάσματος από το υλικό μυαλό στον πνευματικό νου έρχεται μόλις αναρωτηθούμε: «Γιατί βιώνουμε τόσο πολύ πόνο, θλίψη και απογοήτευση στη ζωή;», «Γιατί φαινόμαστε γεννημένοι να υποφέρουμε και να αποσυντεθούμε;»

Αυτή η ερώτηση είναι η πρώτη αφύπνιση του πνευματικού νου, και μια σοβαρή ερώτηση ή ζήτημα για γνώση, που πρέπει να απαντηθεί εγκαίρως. Ο υλικός νους είναι ένα μέρος του εαυτού σας, το οποίο έχει εκχωρηθεί από το σώμα και εκπαιδεύεται από το σώμα.

Το υλικό μυαλό βλέπει τη φυσική μας δύναμη να προέρχεται εξ ολοκλήρου από τους μυς και τα νεύρα μας και όχι από την Πηγή χωρίς το σώμα. Το πνευματικό μυαλό γνωρίζει ότι η κάθε σκέψη μας επηρεάζει τους ανθρώπους υπέρ ή κατά των συμφερόντων μας, αν και το σώμα μας μπορεί να είναι χιλιάδες μίλια μακριά, από τους άλλους.

Η σκέψη της υγείας, της δύναμης και της ανάρρωσης διατηρείται συνεχώς στο μυαλό, όπως η σκέψη της υγείας, της δύναμης και η αναζωογόνηση θα εκφραστεί στο σώμα, κάνοντας την ωριμότητα να μην σταματά ποτέ, τη σφριγηλότητα να μην τελειώνει ποτέ.

Ο υλικός νους βλέπει πάντα δυσκολίες και διαχωρισμούς. Είναι αυτό το μέρος μας, που υποτάσσεται στη δυαδικότητα. Ο ανώτερος εαυτός υποστηρίζει την ένωση με το Όλον. Αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το καλό και την αγάπη.

Η ευτυχία δεν διδάσκεται, βιώνεται μέσα από την πνευματική εξέλιξη

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άμεσα τα πατήματα κάποιου άλλου, που πέτυχε να είναι ευτυχισμένος. Ούτε και κάποιος άλλος τον δικό σας τρόπο, γιατί ο καθένας από εμάς αποτελείται από έναν διαφορετικό συνδυασμό στοιχείων, που σχηματίζουν το πνεύμα μας, μέσω των εποχών της ανάπτυξης και της εξέλιξης.

Πρέπει να μελετήσετε και να μάθετε μόνοι σας τι απαιτεί η φύση σας για να έρθει σε μόνιμη ευτυχία. Είστε ένα βιβλίο για τον εαυτό σας. Πρέπει να ανοίξετε τη μία σελίδα μετά την άλλη και να διαβάσετε το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο, καθώς έρχονται σε εσάς πληροφορίες με την εμπειρία ζωής κάθε μέρας, κάθε μήνα, κάθε έτους.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να τα διαβάσει για εσάς, όσο μπορείτε εσείς για τον εαυτό σας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σκέφτεται ακριβώς όπως εσείς, ή να αισθάνεται όπως αισθάνεστε. Για αυτόν τον λόγο κανένα άλλο άτομο δεν μπορεί να κρίνει τι πραγματικά χρειάζεστε για να κάνετε τη ζωή σας πιο ολοκληρωμένη, πιο τέλεια, πιο ευτυχισμένη, όπως θέλετε.

Χρειάζεται να μάθετε μόνοι σας ποια σχέση είναι καλύτερη για εσάς, ποιο φαγητό είναι καλύτερο για εσάς και ποια μέθοδος σε οποιοδήποτε εγχείρημα, οποιαδήποτε τέχνη, οποιαδήποτε σχέση, οποιοδήποτε επάγγελμα σας φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Βεβαίως, μπορείτε να βοηθηθείτε πάρα πολύ από εκείνους που μπορεί να έχουν περισσότερες γνώσεις από εσάς σχετικά με τους συμπαντικούς νόμους. Μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να αποκτήσετε δύναμη και θάρρος για να εκτελέσετε τις δεσμεύσεις σας, συναντώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα έντιμους και ειλικρινείς ανθρώπους, που έχουν επίσης έναν συγκεκριμένο σκοπό να επιτύχουν.

Αλλά όταν αποδέχεστε οποιονδήποτε άλλον ως αλάθητο οδηγό ή αρχή, και κάνετε ακριβώς όπως σας λένε, είστε εκτός πορείας. Γιατί τότε εκτελείται τα πειράματα ενός άλλου ατόμου, που σχηματίζονται από έναν συγκεκριμένο συνδυασμό πνευματικών στοιχείων.

Η αλήθεια του καλού μας και της ευτυχίας μας είναι μία γνώση που έχουμε μέσα μας.

Ο απώτερος στόχος της πνευματικής εξέλιξης είναι να γίνετε δημιουργός της ζωής σας. Και μπορείτε να δημιουργήσετε, ότι τώρα φαντάζει αδύνατον, ακούγοντας περισσότερο την εσωτερική σας αλήθεια και παρατηρώντας τις σκέψεις, που γίνονται συναισθήματα, ώστε να εκφραστούν στην εξωτερική πραγματικότητα.

#Blueminders

Ακολουθήστε μας και στη σελίδα μας στο Instagram

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *