I Isorropia Tiw Arsenikis Kai Tis Thilikis Energeias Stis Sxeseis

Η ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας στις σχέσεις

Κοινοποίηση

Η ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας σε ένα ζευγάρι, φέρνει τη δημιουργία, καθώς επίσης και την άμεση εκπλήρωση κάθε ευχής. Ευλογημένο ζευγάρι είναι αυτό, που η γυναίκα αναγνωρίζει τη δύναμη της αρσενικής ενέργειας, όμως σέβεται και τιμά τη θηλυκή της ενέργεια, με την οποία δύναται να δημιουργεί θαύματα.

Η μήτρα της αλλαγής – Η δύναμη της Θηλυκής ενέργειας

Κάθε αλλαγή για να συμβεί χρειάζεται μία μήτρα, μέσα στην οποία θα καλλιεργηθεί ο σπόρος. Η γυναικεία δύναμη, είναι ακριβώς αυτή η μήτρα, που έχει να κάνει με το συναίσθημα.  Η αλλαγή στο συναίσθημα, που έχουμε μέσα μας, φέρνει και τις αλλαγές έξω από εμάς.

Οι αλλαγές γίνονται πρώτα μέσα μας για να εκφραστούν στη συνέχεια στον εξωτερικό κόσμο. Ο κόσμος έξω δεν είναι κάτι άλλο από αυτό που οι ίδιοι πιστεύουμε, ότι είναι αληθινό.

Ο κάθε άλλος στη ζωή μας, εκφράζει αυτό που αισθανόμαστε και όχι αυτό που απλά επιθυμούμε. Μπορεί να επιθυμείτε πολλά χρήματα, αλλά να αισθάνεστε ότι είναι δύσκολο να τα αποκτήσετε. Οπότε και θα συναντάτε δυσκολίες στο να καταφέρετε να λαμβάνετε τα χρηματικά ποσά που επιθυμείτε. Μπορεί να επιθυμείτε περισσότερο ενδιαφέρον από τον σύντροφό σας, αλλά να θεωρείτε αληθινό, ότι δεν προλαβαίνει ή ότι δεν γνωρίζει πώς να το εκφράσει. Οπότε και αυτό θα λαμβάνετε.

Λαμβάνεις αυτό που θέλεις, όταν Είσαι αυτό που θέλεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρώτα, χρειάζεται να είσαι με το συναίσθημα αυτό που θέλεις να πετύχεις. Να νιώσεις ότι ήδη λαμβάνεις αυτό που εύχεσαι.

Οι γυναίκες, μπορούν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους, πιο εύκολα από τους άντρες. Ο λόγος είναι απλός. Η θηλυκή ενέργεια έχει να κάνει με το συναίσθημα και το υποσυνείδητο. Η γυναίκα, που «θυμάται» τη δύναμη του συναισθήματος μπορεί να υλοποιήσει πολλά περισσότερα από τον άντρα και πιο γρήγορα.

Βέβαια, μέσα σε κάθε άνθρωπο συνυπάρχουν τόσο η αρσενική, όσο και η θηλυκή ενέργεια. Πιθανά, να έχετε ακούσει κάποιους άντρες να καυχώνται, ότι διαθέτουν και «θηλυκό» μυαλό. Από την άλλη, καμία γυναίκα, δεν νιώθει και τόσο υπερήφανη να έχει «αρσενικό» μυαλό. Γνωρίζετε γιατί; Γιατί, έστω και υποσυνείδητα «θυμάται» τη δύναμη της θηλυκής της, ενέργειας.

Η αλήθεια, είναι ότι ένας άντρας που θέλει να πιστεύει ότι έχει και γυναικείο μυαλό, στην ουσία εννοεί, ότι πιθανά να μπορεί να καταλάβει πώς σκέφτονται οι γυναίκες ή να μπορεί να λειτουργεί σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα…

Όμως, οι αληθινές γυναίκες δεν προτάσσουν τη σκέψη, γιατί δεν φτιάχτηκαν για αυτό…

Η σκέψη είναι αντρικό χαρακτηριστικό. Η γυναίκα, μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα από το συναίσθημα, χωρίς τη σκέψη. Η αρσενική ενέργεια υπηρετεί περισσότερο τη λογική για την επίτευξη του στόχου. Ο άντρας, ως αληθινός πολεμιστής, προτάσσει τη στρατηγική. Η θηλυκή ενέργεια υλοποιεί, μέσω του συναισθήματος, που επηρεάζει το υποσυνείδητο και το οποίο όταν πειστεί, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες, για να υλοποιήσει στην πραγματικότητα αυτό που νιώθουμε, ως αληθινό.

Κάθε φορά, που η γυναίκα εστιάζει, στη δύναμη του συναισθήματος, που είναι και η αληθινή της φύση, μία αλυσίδα από θαύματα πραγματοποιούνται για την ίδια, αλλά και τον κόσμο που την περιβάλλει.

Για παράδειγμα, αν μία γυναίκα, προσεγγίσει μία κατάσταση, μέσω του συναισθήματος, πείθοντας το υποσυνείδητο, τότε αυτό θα κινήσει όλα τα νήματα, ώστε να φέρει την επιθυμητή κατάσταση και στην πραγματικότητα.

Μία φίλη μας, που ο άντρας της ήταν αγχωμένος με την επιχείρησή του και με κάποια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να κάνει,  για να τον βοηθήσει. Μία μέρα είχε την έμπνευση να οραματιστεί με κάθε λεπτομέρεια, νέους πελάτες να αναζητούν τις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρία του συζύγου της. Το ίδιο απόγευμα, όταν ο άντρας της γύρισε από τη δουλειά του, της είπε ότι είχε μία σπουδαία πρόταση συνεργασίας με μία μεγάλη εταιρία, από το εξωτερικό.

Η ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ αρσενικού και θηλυκού

Καταλαβαίνετε, ίσως, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του αρσενικού με το θηλυκό για τη δημιουργία. Και δημιουργία δεν είναι μόνο τα παιδιά. Είναι η ευημερία των δύο συντρόφων και η εκπλήρωση των ονείρων τους.

Το παραπάνω παράδειγμα αναφέρεται στην κινητοποίηση της δημιουργικής θηλυκής ενέργειας, που ξεκινά από τη σύζυγο μέσω του οραματισμού για να ολοκληρωθεί από την αρσενική ενέργεια, καθώς ο σύζυγος θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί και να κλείσει τελικά τη συμφωνία με τον νέο πελάτη.

Η γυναίκα όταν “ξεχνά” τη δύναμή της

Η γυναίκα, που ασχολείται περισσότερο με την στρατηγική και λιγότερο με το συναίσθημα δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει αυτά που θέλει. Δυσκολεύεται να έχει αρμονικές σχέσεις με τον σύντροφό της και με το περιβάλλον που αυτός αλληλεπιδρά. Το συναίσθημά της είναι εστιασμένο στις δυσκολίες της ζωής, τις αντιξοότητες, την αδυναμία του άντρα να ηγηθεί, τη ζηλοφθονία του κόσμου και  γι’ αυτό η ίδια θα προσπαθήσει περισσότερο από ποτέ, να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων, μέσω στρατηγικών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα ασυνείδητα ή και συνειδητά κάποιες φορές, εμφανίζει αντρικά χαρακτηριστικά στην έκφρασή της, στον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων, στον τρόπο που μεταχειρίζεται τον εαυτό της και συνήθως προσπαθεί να αλλάξει τον άντρα της και φυσικά να τον ελέγξει.

Γυναίκες που έχουν ξεχάσει τη θηλυκή τους ενέργεια, θα τις δούμε να μάχονται σκληρά στη ζωή, να αδυνατούν να λάβουν από τους άλλους, να παρατηρούν λιγότερο και ενεργούν περισσότερο, καθώς και να δυσκολεύονται να εκφράσουν τις ανάγκες τους.

Από την άλλη γυναίκες, οι οποίες είναι δυναμικές, αλλά αναγνωρίζουν τα όρια της αρσενικής τους ενέργειας, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες αν χρειαστεί, αλλά και να αφήσουν τον άντρα, την αρσενική ενέργεια δηλαδή, να εκφραστεί και  να προηγηθεί στα σημεία, που απαιτείται η δύναμη της λογικής και της διεκδίκησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε μία τέλεια ισορροπία στο ζευγάρι, καθώς ο καθένας χρησιμοποιεί την ενέργεια του, προς όφελος της κοινής δημιουργίας.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *