to-lefko-chroma-kai-o-symvolismos-tou

Το λευκό χρώμα και ο συμβολισμός του

Κοινοποίηση

Λευκό χρώμα

Το λευκό είναι το χρώμα του φωτός. Το σύνολο της φωτεινής ενέργειας που σχηματίζει το λευκό χρώμα εμπεριέχει τις ενέργειες όλων των υπόλοιπων χρωμάτων. Σε αντίθεση με το μαύρο, το οποίο δεν αντανακλά το φως.

Συμβολισμός

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αθωότητα, τον εξαγνισμό και τη διεύρυνση. Δηλώνει την καθαρότητα και την ουδετερότητα. Εκφράζει επίσης την πνευματικότητα, τη σοφία, τη γνώση-γι’  αυτό -οι γκουρού και οι γιατροί ντύνονται στα λευκά.

Ρουχισμός

Τα ρούχα απεικονίζουν την εσωτερική ομορφιά μας, επίσης με αυτά, προστατεύουμε το πολύτιμο κομμάτι μας, που ονομάζουμε σώμα.

Οι φυσικές ίνες του ρούχου λειτουργούν ως αγωγοί ενέργειας. Οι ίνες αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον για να φέρουν και να φιλτράρουν την ενέργεια προς τα μέσα. Το καθαρό βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί δρουν ως δεύτερο δέρμα στο σώμα, επιτρέποντάς του να αναπνέει, όπως η φύση το προορίζει.

Για αυτό το λόγο, όλα τα κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο επιλέγουν βαμβακερά λευκά σεντόνια και πετσέτες, γιατί θέλουν να φιλοξενήσουν όσο καλύτερα γίνεται τους πελάτες τους.

Ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε αποκαλύπτει τις προσωπικές επιλογές, την προβολή του εαυτού μας, σύμφωνα με την κομψότητα, την αξιοπρέπεια και τη σεμνότητα που διαθέτουμε.

Επίσης ο τρόπος που φοράμε τα ρούχα εκφράζει πόσο άνετα είμαστε με τη σεξουαλικότητά μας και κατ’ επέκταση με την υπεροχή του εαυτού μας. Η καλύτερη επιλογή είναι να φοράμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα.

Φορώντας λευκά ρούχα

Φορώντας λευκά ρούχα επεκτείνουμε την αύρα και εξισορροπούμε το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον, δηλώνοντας μια εσωτερική ουδετερότητα και διεύρυνση. Επίσης, εκφράζουμε την καθαρότητα του εαυτού μας. Ο λεκές πάνω στο λευκό ρούχο φαίνεται πιο εύκολα, γιατί είναι πιο ευαίσθητο. Το λευκό χρώμα χρειάζεται φροντίδα και προσοχή για να μείνει καθαρό. Κατά συνέπεια, όταν φοράμε λευκό όποια εσωτερική δυσαρμονία, θα καθρεπτιστεί πολύ πιο έντονα.

Φορώντας λευκά ρούχα τιμούμε και αναγνωρίζουμε τις εσωτερικές επιλογές, το σώμα και τα συναισθήματά μας.

Μπορείτε να κάνετε την εξής απλή πρακτική: αν είστε σε μια ασταθή εσωτερική κατάσταση τυλιχτείτε με ένα λευκό πανί και ξαπλώστε. Παρατηρήστε σε 15 λεπτά την αλλαγή.

Επιλογές χρωμάτων

Όλα τα χρώματα έχουν επίδραση στη συνείδηση.

Η επιλογή του χρώματος που θα φορέσουμε, θα είναι προτιμότερο να βασίζεται στη προσωπική εμπειρία και στην ελεύθερη επιλογή, επειδή αυτή είναι η δική μας αλήθεια. Είναι ανώφελο να επιλέγουμε οποιοδήποτε χρώμα, επειδή το πρότεινε κάποιος άλλος ή για να κερδίσουμε την προσοχή, καθώς τότε δεν εκφράζουμε την αληθινή ταυτότητά μας.Τα χρώματα αντανακλούν τον εσώτερο εαυτό μας. Το ύφος που έχουμε, η διάθεσή μας, ακόμη και η προσωπικότητά μας, παίζουν σημαντικό ρόλο, για αυτό το λόγο, δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλους. Είναι προνόμιο να έχουμε την επίγνωση του εαυτού μας και να επιλέγουμε τα χρώματα που θα φορέσουμε.

Μπορείτε να παρατηρήσετε και να θυμηθείτε το εξής: ενδεχομένως στο παρελθόν-αντικειμενικά- να σας ταίριαζε ένα χρώμα π.χ. το μαύρο και πλέον να μην επιλέγετε να το φορέσετε. Η απάντηση είναι τόσο απλή: εσείς οι ίδιοι αλλάξατε εσωτερικά, πλέον θέλετε να ακτινοβολείτε το λαμπερό φως σας και να αντανακλάτε την ουσία σας.

Κυριακή Σεβαστή

Η Κυριακήυποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *