Isorropimenos Simainei Na Exeis Apodekti Ton Eayto Soy

Ισορροπημένος σημαίνει να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου

Κοινοποίηση

Η ισορροπία είναι το “συστατικό” της ευτυχίας και της ευημερίας. Ισορροπημένος σημαίνει να τα έχεις βρει με εσένα. Να σε έχεις αποδεχτεί.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ζουν μία ισορροπημένη ζωή, καθώς προσέχουν τον εαυτό τους τρώγοντας υγιεινά, ή γυμνάζοντας το σώμα τους, ή επειδή έχουν μία καλή δουλειά ή μία όμορφη σχέση.

Η ισορροπία όμως, είναι εσωτερική υπόθεση. Όλα τα παραπάνω είναι εκφάνσεις των πεποιθήσεων, που έχεις μέσα σου και των συναισθημάτων σου.

Για παράδειγμα κάποιος που έχει ωφέλιμες πεποιθήσεις σχετικά με την επαγγελματική του αξία, θα έχει και μία πολύ καλή δουλειά. Μία γυναίκα, που πιστεύει ότι αξίζει να έχει οικογένεια, αργά ή γρήγορα θα τη δημιουργήσει.

Το ζητούμενο για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι να έχουμε ισορροπία σε κάθε τομέα της ζωής μας. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά η εξέλιξη του ανθρώπου είναι ακριβώς αυτό. Να έχει ισορροπία σε όλα.

Είπαμε, λοιπόν, ότι η ισορροπία ξεκινά από μέσα μας. Ξεκινά από εκείνο το σημείο, που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, τι είναι σημαντικό να έχει και τι όχι. Όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Χωρίς υγεία τίποτα δεν είναι ενδιαφέρον.

Η υγεία μας επηρεάζεται περισσότερο από τα συναισθήματά μας και λιγότερο από εξωτερικούς παράγοντες. Όσοι έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν μία φραγή στις σχέσεις αγάπης, θα έχουν προβλήματα με το 4ο τσάκρα της καρδιάς. Όσοι δεν μιλούν ελεύθερα λόγω περιοριστικών πεποιθήσεων και δεν εκφράζουν με λέξεις αυτά που θέλουν ή και όσα δεν θέλουν πιθανά να έχουν ένα πρόβλημα στον θυροειδή ή άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον λαιμό.

Η ισορροπία σε όλα όσα νιώθουμε και εκφράζουμε -καταρχήν στον ίδιο μας τον εαυτό- είναι απαραίτητη για μία καλή υγεία. Η γαλήνη και η επίγνωση ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά πάντα έχουμε κάποιον που μας φροντίζει και ο καθένας μας ας το ονομάσει όπως θέλει Θεός, Βούδας, Σύμπαν, Πηγή είναι η αρχή για να είμαστε περισσότερο ισορροπημένοι.

Αν για μία στιγμή σκεφτόμασταν το γεγονός ότι η καρδιά (η αγάπη) είναι το μόνο όργανο στο σώμα μας, που δεν νοσεί από καρκίνο, τότε ίσως να μπορούσαμε να καταλάβουμε τη σημαντικότητα της ροής, που είναι αγάπη στη ζωή μας.

Ισορροπία σημαίνει ότι κατανοώ το ποιος είμαι και τι θέλω. Ποιος είμαι για μένα και μετά για τους άλλους. Έχοντας ισορροπία, μπορώ να αφήσω πίσω μου κάθε παλιό που με πλήγωσε και να κατανοήσω ότι από το Τώρα μου, μπορώ να είμαι κάτι νέο, που να με εκφράζει περισσότερο.

Γνωρίζουμε, ότι πιθανά θεωρείτε ότι για να συμβεί κάτι καινούργιο θέλει δουλειά, αλλά δεν είναι έτσι. Η απόφαση να αλλάξουμε και η υλοποίηση της, κρατάνε μία στιγμή. Για το μόνο που χρειαζόμαστε χρόνο είναι να αλλάξουμε τη συνήθεια.

Γενικά, μας αρέσει να συνηθίζουμε. Έχει μία έννοια βολής και ασφάλειας. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι αντιδρούμε όταν χρειάζεται να αλλάξουμε μία συνήθειά μας. Βλέπεις ανθρώπους, που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, αλλά όχι τις συνήθειες τους. Αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται.

Ο άνθρωπος για να βρει την ισορροπία του χρειάζεται να περάσει μία περίοδο μοναχικότητας. Να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και να επικοινωνήσει μαζί του, χωρίς περισπασμούς.

Ο ρόλος του θεραπευτή

Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αναζήτησης της εσωτερικής ισορροπίας παίζει ο θεραπευτής. Η επιλογή του θεραπευτή είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα σημεία. Γι’ αυτό χρειάζεται να παρατηρήσουμε τη ζωή του, πριν τον επιλέξουμε. Να είμαστε βέβαιοι ότι ο ίδιος ζει ισορροπημένα. Να έχει μία αρμονική ζωή και ταπεινότητα.

Παρατηρήστε αν ο θεραπευτής έχει όριο στη δική του ζωή, αν έχει σαφήνεια σε αυτά που λέει, αν σας μιλά για την ουσία και όχι για τη θεωρία και για σημάδια.

Ο ρόλος του θεραπευτή είναι να σας μεταφέρει την πίστη, ότι μπορείτε να επιτύχετε κάθε αλλαγή που επιθυμείτε. Αν λοιπόν, ίδιος ο θεραπευτής δεν το έχει καταφέρει δεν θα μπορέσει ποτέ να σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Μπορεί να τα έχει καταφέρει στα οικονομικά, αλλά όχι στην αισθηματική του ζωή. Μπορεί να έχει μία καλή υγεία, αλλά να διαμαρτύρεται για την αναγνώριση της δουλειάς του από τους πελάτες του.

Θυμηθείτε ότι ο κατάλληλος θεραπευτής έχει εκτός από γνώσεις, αρμονία και σοφία.

Η μετάβαση από την παλιά στη νέα κατάσταση

Κάθε αλλαγή, στην αρχή, μπορεί να φανεί πάρα πολύ εύκολη. Αυτό συμβαίνει λόγω του ενθουσιασμού που έχουμε για το καινούριο, που ανακαλύπτουμε. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία περίοδος, που θα φαίνεται ότι δεν λειτουργεί τίποτα. Κάθε αλλαγή που είχατε επιτύχει τώρα πιθανά, να φαίνεται μάταιη, καθώς θα νοιώθετε ότι είσαστε κολλημένοι στο παλιό. Ίδιες καταστάσεις, που είχατε και πριν θα έρχονται και πάλι μπροστά σας. Σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι τα παρατούν.

Αν όμως, προσέξετε λίγο περισσότερο και δεν μείνετε στο συναίσθημα της απογοήτευσης, αλλά επιμείνετε χωρίς προσδοκία (καθαρή πρόθεση), θα δείτε ότι σε αυτό το σημείο, ξεκινά μία εσωτερική εκτίναξη, που κάνει τις επιθυμίες σας όχι μόνο πραγματικότητα, αλλά δημιουργεί τη νέα κατάσταση με διάρκεια στη ζωή σας. Στο εκείνο, το «εδώ και τώρα» έχετε περάσει από τα γρανάζια της παλιάς κατάστασης στην καινούρια, που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε.

Η ισορροπία σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τη νέα γνώση. Εκεί, είναι που ο θεραπευτής θα πρέπει να έχει ταπεινότητα και να σας τη μεταδώσει. Καθώς, θα κάνετε τα άλματα αλλαγών, χρειάζεται κάποιος να σας επαναφέρει στην ευγνωμοσύνη, ώστε να διατηρήσετε την υγιή εσωτερική σας κατάσταση.

Η εσωτερική ισορροπία είναι προϋπόθεση, ώστε να έχουμε και να απολαμβάνουμε, όσα πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Και είναι αληθινά εξαίσια εμπειρία να έχεις ταυτόχρονα υγεία, επαγγελματική επιτυχία, χρήματα που χρειάζεσαι, αλλά και ευτυχισμένες σχέσεις.

Και έτσι είναι.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

2 σκέψεις για το “Ισορροπημένος σημαίνει να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *