Me Exei Dedomeni Kai Afto Ponai

Με έχει δεδομένη και αυτό πονάει

Κοινοποίηση

«Με έχει δεδομένη και αυτό με πονάει πολύ. Τον αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Ότι κι αν χρειαστεί εγώ είμαι εκεί να τον βοηθήσω. Εξαφανίζεται για μερικές μέρες και μετά εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτα. Οι φίλες μου, λένε ότι δεν είναι καλό να είμαι διαθέσιμη και πώς θα πρέπει να αρνούμαι να τον συναντώ όποτε θέλει εκείνος, ακόμα κι αν δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Τι να κάνω Blueminders που τον αγαπώ και δεν μπορώ να αλλάξω;» αυτό είναι το μήνυμα, που λάβαμε από μία φίλη της σελίδας μας στο Facebook.

Το γνωρίζουμε ότι πονάει πολύ να νιώθει ένας άνθρωπος δεδομένος. Πονάει, αγαπημένη φίλη, γιατί δεν έχεις μάθει να χρησιμοποιείς τη δική σου ελευθερία. Και είναι, αληθινά, τόσο όμορφη εμπειρία να είσαι ελεύθερος!

Πιθανά ο τρόπος που μεγάλωσες, όπως και οι περισσότεροι – μέσα σε αυτούς κι εμείς- να σου έμαθε ότι πρέπει να είσαι πάντα εκεί για τους άλλους και ειδικά για τον σύντροφό σου. Σίγουρα, υπάρχει και η πεποίθηση ότι η μονογαμία και η πίστη στη σχέση εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι ο άλλος είναι πάντα δίπλα σου. Μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά του, αλλά όταν τελειώνει την εργασία του θα πρέπει να είναι μαζί σου. Επίσης, μπορεί να βγαίνει με τους φίλους του αλλά όχι και συχνά και σίγουρα να επιστρέφει νωρίς, πίσω στη δική σου αγκαλιά. Μπορεί να ασχολείται με την πατρική του οικογένεια, αλλά θα σου πρόσφερε μεγάλη χαρά να ήξερες ότι πάντα και ανά πάσα στιγμή, η προτεραιότητά του είσαι εσύ.

 Πιθανά να πεις, ότι εσύ ποτέ δεν του ζήτησες κάτι τέτοιο.

Μα, αγαπημένη φίλη από τον άλλον ζητάμε αυτό που προσφέρουμε σε αυτόν. Ακόμα και στις μη προσδοκίες μας υπάρχουν προσδοκίες που παραμένουν σιωπηρές. Και είναι πιο επιτακτικές και πιο δεσμευτικές, ακριβώς και γι’ αυτό είναι σιωπηρές.

Η ελευθερία σου είναι μία φυσική κατάσταση. Είναι εστίαση προς τον εαυτό σου και σε αυτά που θέλεις να απολαμβάνεις. Ο σύντροφός σου είναι ένας ξένος. Ακόμα και σύζυγος να ήταν, το ίδιο ισχύει. Η μόνη αληθινή σχέση, που μπορείς να έχεις με κάποιον κατάδικό σου, είναι ο εαυτός σου.

Έχουμε μάθει, ότι αν αγαπάμε κάποιον πολύ, θα πρέπει να είμαστε εκεί. Λες και η αγάπη είναι μόνο παρουσία. Η αγάπη είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι να έχεις τη δύναμη να αγαπάς οτιδήποτε σε περιβάλλει στο Τώρα. Κάποιες στιγμές μπορεί να είναι η συντροφιά ενός βιβλίου, κάποιες άλλες ένα δέντρο που το κοιτάς απλά γιατί σου αρέσει, ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, ένας συνάδελφος στη δουλειά που σε βοήθησε να ξεπεράσεις μία δύσκολη κατάσταση, ένας άλλος άνθρωπος που τυχαία συνάντησες στο δρόμο και είχε υπέροχο χαμόγελο.

Το λάθος που κάνουμε και γι’ αυτό πληγωνόμαστε, είναι να προσπαθούμε να κάνουμε την καρδιά να αγαπά με τη λογική του νου. Έτσι δεν απολαμβάνουμε την αγάπη, που στην ουσία είναι  ελευθερία.

Ο νους έχει καταγράψει όλα όσα άκουσες ή διδάχτηκες από τότε που γεννήθηκες. Όμως, όλα αυτά δεν είσαι εσύ. Όπως όλοι μας, είσαι πολλά περισσότερα. Αγαπώντας τον εαυτό σου θα αναγνωρίσεις τα μοναδικά σου χαρίσματα και πιθανά τότε να μην σε πολυνοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Γνωρίζοντας την αξία σου θα αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με περισσότερη διαύγεια και θα κατανοήσεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε θεωρεί δεδομένη, γιατί απλά δεν είσαι. Ο εαυτός σου δεν θα βρίσκεται σε αναμονή, ώστε να λάβει αγάπη από τους άλλους για να ανατροφοδοτηθεί.

Γνωρίζουμε ότι σου φαίνεται πολύ μοναχικό αυτό και πιθανά να σε τρομάζει. Όμως, σκέψου πως ότι πιστεύεις για εσένα, την ίδια, αυτό και έλκεις από τους άλλους. Μένοντας σε μία κατάσταση αναμονής της εκπεφρασμένης αγάπης, θα έλκεις ανθρώπους που θα σε διατηρούν σε αυτή την κατάσταση.

Για αυτό που θέλεις, να είσαι απολύτως διαθέσιμη

Τί σημαίνει να μην είσαι διαθέσιμη; Τί εννοούν οι φίλες σου; Δηλαδή να θέλει ο σύντροφός σου να συναντηθείτε και ενώ θέλεις κι εσύ να του πεις όχι; Δηλαδή να ζητάς στις προσευχές σου να είσαι μαζί του και όταν ο άλλος ανταποκρίνεται, εσύ να λες όχι;

Δηλαδή να «τρελάνουμε» το Σύμπαν;

Οι φίλες σου, πιθανά να μην γνωρίζουν ότι το να μην είσαι διαθέσιμη -για αυτό που επιθυμείς- δημιουργεί μία εσωτερική σύγχυση. Θέλεις έναν άντρα, αλλά του αρνείσαι την παρουσία σου.

Αυτό είναι μία στρατηγική, με σκοπό να εισπράξεις δύναμη, αλλά όχι αγάπη. Να υποτάξεις τον εχθρό μέσα από τη δυσκολία, μέσα από την άρνηση. Σκέψου τώρα, τι στην ουσία ζητάς με αυτή σου την πράξη… Την υποταγή του συντρόφου σου στις σιωπηλές σου προσδοκίες. Και ναι εκεί, η πληγή που δημιουργείται δεν κλείνει ποτέ, καθώς επαναλαμβάνονται τα ίδια μοτίβα στρατηγικών, που δεν υπηρετούν την αλήθεια.

Για αυτό που θέλεις να συμβαίνει, να είσαι πάντα διαθέσιμη. Όμως, αφού πρώτα έχεις περιβάλλει τον εαυτό σου με αληθινή αγάπη. Όταν είμαστε χορτάτοι από εσωτερική αγάπη, τότε καμία αστοχία του άλλου δεν μας επηρεάζει γι’ αυτό και δεν μας πληγώνει.

Και αν ο σύντροφός μου με «παίζει»;

Τι πιο ωραίο! Ένα παιχνίδι έχει πάντα ενδιαφέρον, αρκεί να μην γίνει εμμονή. Το «παίζω» σε αυτή την περίπτωση έχουμε μάθει να το συνδέουμε με το «εξαπατά», αλλά δεν είναι έτσι.

Αν νιώθεις ότι είναι ένα «παιχνίδι» αναγνώρισε στον άλλον τους φόβους και τις ανασφάλειες, που τον έχουν κυριεύσει. Θα καταλάβεις ότι ο αντίπαλος δεν είναι και τόσο ισχυρός, όσο προσπαθεί να φαίνεται πηγαινοερχόμενος στη σχέση σας.

Πρόσεξε, όμως, τους φόβους του και τις ανασφάλειες του μην τα κάνεις δικά σου. Απλά παρατήρησέ τα για λίγο. Είπαμε, ότι είναι ένας ξένος και αυτά είναι δικά του, αλλά όχι δικά σου.

Και τώρα, αν σου φαίνεται ενδιαφέρον, μπες στο παιχνίδι. Πίστεψέ μας, πώς αν τηρήσεις τους παρακάτω κανόνες, θα είσαι ασφαλής.

Κανόνας 1ος : Περιβάλλεις καθημερινά τον εαυτό σου με στοργή.

Κανόνας 2ος : Πρώτα να αγαπάς εσένα και να φροντίζεις να σου προσφέρεις το καλύτερο, ξεκινώντας από την τροφή μέχρι και την ψυχαγωγία σου.

Κανόνας 3ος : Φροντίζεις να δημιουργήσεις ένα ουσιαστικό αλλά και ανελαστικό πρόγραμμα αυτό-αγάπης.

Κανόνας 4ος : Ασχολείσαι με την επίλυση των δικών σου προβλημάτων και μόνο.

Κανόνας 5ος: Βρίσκεις τη χαρά σε μικρά πράγματα, που συμβαίνουν καθημερινά, καθώς αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους.

Κανόνας 6ος : Αποδέχεσαι όλες τις ενδιαφέρουσες προτάσεις για καφέ, φαγητό, ποτό, εκδηλώσεις κ.λ.π.

Κανόνας 7ος : Απολαμβάνεις στιγμές χαλάρωσης μόνη με ένα βιβλίο ή μία ταινία ή και ότι άλλο σου δίνει χαρά.

Κανόνας 8ος : Ενημερώνεσαι για καθετί καινούριο που σε ενδιαφέρει. Εξελίσσεις το γνωστικό σου πεδίο.

Κανόνας 9ος : Απολαμβάνεις τις συναντήσεις σου με τον σύντροφό σου στο Τώρα και φυσικά στον χρόνο, που σου επιτρέπεται από το ανελαστικό πρόγραμμα αυτό-αγάπης.

Ο 9ος κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα, αν κατανοήσεις την ωφελιμότητα, να δίνεις ελευθερία στον άλλον και αγάπη στον εαυτό σου. Σε αυτή τη δονητική κατάσταση, θα μπορείς να ζητήσεις  χωρίς φόβο,  χωρίς γκρίνια, χωρίς θυμό όσα θέλεις να απολαμβάνεις από τον σύντροφό σου. Έχοντας εξαλείψει κάθε προσδοκία σιωπηρή και μη, θα εκφράζεσαι με περισσότερη σαφήνεια.

Δώσε απόλυτη ελευθερία και παρατήρησε τον τρόπο, που ο άλλος τη διαχειρίζεται. Πλέον γνωρίζεις ότι δεν είσαι θύμα. Είσαι απλά ένας παρατηρητής. Κάποια από αυτά που παρατηρείς μπορεί να σου αρέσουν και κάποια όχι. Τώρα έχεις τη δύναμη να επιλέγεις μόνο, όσα σου αρέσουν.

Δώσε αγάπη, αλλά θυμήσου, ότι η αγάπη δεν δεσμεύει. Απελευθερώνει.

Και επειδή απελευθερώνει, μάθε να είσαι κι εσύ ελεύθερη.

Να πιστεύεις στην ελευθερία, που έχει μεγαλύτερη αξία και από την αγάπη. Και τότε η ζωή σου δεν θα είναι δυστυχισμένη. Θα βρίσκεσαι σε κατάσταση χαράς, καθώς θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία συνεχή εξερεύνηση νέων ανθρώπων.

Και να είσαι σίγουρη, ότι αυτή σου η αναζήτηση μέσα από την ελευθερία, θα σε φέρει πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα σε αυτόν που είναι ίδιος με εσένα, ώστε να νιώθεις άνετα και να είσαι αυθεντική, ασφαλής και ευτυχισμένη.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *