Me Tin Eygnomosyni I Kardia Peta Apo Xara

Με την ευγνωμοσύνη η καρδιά πετά από χαρά

Κοινοποίηση

“Αναγνωρίζοντας το καλό που έχετε ήδη στη ζωή σας είναι το θεμέλιο για όλη την αφθονία”    – Ekhart Tolle

Η ευγνωμοσύνη είναι τρόπος ζωής. Ο σκοπός της ζωής είναι να ζούμε τη ζωή.

Πρόκειται για μια δόνηση που εμπλέκεται με το Άπειρο και δημιουργεί αποτέλεσμα.

Είναι μέσα μας, είναι στην ανθρώπινη φύση να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Είναι διαθέσιμη και χρήσιμη για όλους. Είναι τόνωση της ενέργειάς μας.

Η ευγνωμοσύνη είναι ευχαρίστηση, ευτυχία, εκπλήρωση, πληρότητα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα περιττό, καθώς τότε όλα λειτουργούν υπέρ μας. Ό,τι χρειαζόμαστε έρχεται την κατάλληλη στιγμή εμπρός μας, φωτίζοντας το μονοπάτι, επιλέγοντάς το, κάθε στιγμή με την ελεύθερη βούλησή μας.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια έκφραση γιορτής της ζωής, με μια ακτινοβόλα καρδιά, γεμάτη αγάπη, καλοσύνη και συμπόνια. Εμπεριέχει ευγένεια και σεβασμό, χαμόγελο και γέλιο, καθώς αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο.

Η ευγνωμοσύνη είναι πάθος. Πάθος για τη ζωή την ίδια. Πάθος σε ό,τι κάνουμε και ό,τι δημιουργούμε με την ενέργειά μας.

Η ευγνωμοσύνη αγκαλιάζει μέσα της την απλότητα και την ουσία. Καθώς κοιτάμε το ηλιοβασίλεμα, τη θάλασσα, τα αστέρια, γεμίζει το μέσα μας και εμείς την ενσωματώνουμε  όπως το χώμα που απορροφά τη βροχή. Είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική, όπως είναι και η ανάσα.

Η ευγνωμοσύνη είναι ευλογία, έμπνευση και η ύψιστη αλήθεια. Τυλίγει στα φτερά της τη δεκτικότητα και τη δοτικότητα. Δεχόμαστε και ανταποδίδουμε το καλό, καθώς το αναγνωρίζουμε, το εγκρίνουμε και εκτιμούμε για αυτό. Είναι η ισορροπία της συνείδησής μας. Δεν γίνεται να είμαστε συνειδητοί χωρίς την ευγνωμοσύνη. Στην πορεία κάτι θα χάνουμε, διότι θα κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω.

Η ευγνωμοσύνη εμπεριέχει την αθωότητα, την αυθεντικότητα. Η ποιότητά της είναι γνήσια. Γεμίζει τα κενά.

Είναι ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό παιχνίδι, το οποίο εν τέλει δώρα, θησαυρούς και θαύματα φέρνει.

Χωρίς ευγνωμοσύνη

Χωρίς ευγνωμοσύνη, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε μέρος του συνόλου, του κόσμου που μας περιβάλλει. Αποτέλεσμα αυτού, η αποξένωση και η αποσύνδεση από τον εαυτό μας και από τον κόσμο.

Χωρίς ευγνωμοσύνη, θα επέλθει ρήγμα στη ζωή. Το ρήγμα θα έρθει ως ρουτίνα και ως πλήξη. Επακόλουθα αυτών, η μη εκπλήρωση, η έλλειψη και αυτό κατ’ επέκταση θα φέρει προσκόλληση, θυμό, απογοήτευση και τέλος θλίψη.

Χωρίς ευγνωμοσύνη δεν υπάρχει η σωματική και η ψυχική υγεία. Τα αποτελέσματα είναι συναισθηματικά και νοητικά σκαμπανεβάσματα. Νιώθοντας ανησυχία, ταραχή, δυσφορία και αγωνία. Δεν υπάρχει η ηρεμία, η αρμονία, η εσωτερική ειρήνη, καθώς η ενέργειά μας φθίνει.

Είναι ένας ύμνος στην αγάπη

Όταν σιωπηλά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Όταν ψιθυριστά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Όταν δυνατά δηλώνουμε: «Είμαι αυτός/αυτή που Είμαι».

Και έχοντας την επίγνωση μέσα από αυτή την πρόταση ότι είμαστε μέρος του ηλιοβασιλέματος, της θάλασσας και των αστεριών, ολόκληρου του Σύμπαντος.

Τότε είναι που αντιλαμβάνεται ο νους μας ότι είμαστε ένα με όλα όσα υπάρχουν.

Και είμαστε μια ολότητα νου, σώματος και πνεύματος.

Τότε είναι που αντανακλούμε την εσωτερική μας λάμψη, το φως εντός μας.

Και τότε μπορούμε να εμπνεύσουμε τους άλλους.

Προσφέρει σωφροσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ελκυστική επιλογή. Προσφέρει ελπίδα και εμπιστοσύνη, ικανοποίηση και θάρρος, ώστε να προχωράμε παρακάτω.

Ας γνωρίσουμε πραγματικά μέσα μας ότι μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην αγνωμοσύνη και στην ευγνωμοσύνη.

Ας ευγνωμονούμε στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Άλλωστε αυτή είναι η σώφρων, αλλά και η ουσιαστική στάση της ευγνωμοσύνης.

Πιστεύω ότι το να είμαστε ευγνώμονες είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Η ευγνωμοσύνη έχει προοπτική και πανέμορφη θέα, καθώς οδηγεί στον μαγικό κόσμο της ελευθερίας.

Ας χυθούμε ολοκληρωτικά μέσα στον αληθινό φωτεινό εαυτό μας.

Ας χυθούμε ολοκληρωτικά μέσα στην ομορφιά της ζωής και ας ζήσουμε τη ζωή που μας ταιριάζει πραγματικά.

Ας δεχόμαστε το καλό και τις ευλογίες με αξιοπρέπεια στη ζωή μας.

Πρακτική – Διαλογισμός ευγνωμοσύνης

Στάση: Καθίστε άνετα με ευθεία πλάτη. Ενώστε τις παλάμες όπως στη φωτογραφία, λίγα εκατοστά, μπροστά από το κέντρο της καρδιάς. Χαλαρώστε.

Μάτια: κλειστά.

Αναπνοή: Αναπνεύστε αργά, βαθιά.

Οραματιστείτε όλες τις ευλογίες της ζωής να πέφτουν στα χέρια σας. Ενδεχομένως να δείτε χρώματα, απολαύστε το. Αισθανθείτε ότι συγχωνεύεστε με το φως όλων αυτών των ευλογιών.

Ώρα: 3 -11 λεπτά. Μπορείτε και 31 λεπτά ή για όσο χρόνο αισθάνεστε άνετα.

Για αυτούς που θέλουν να πάνε πιο βαθιά εξασκηθείτε κάθε μέρα για 40 ημέρες.

Κυριακή Σεβαστή

Δημιουργός της μεθόδου Kunda Quantum

_________________________________________

Λίγα λόγια για την Κυριακή Σεβαστή

Υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

“Πιστεύω πως, όταν εστιάζουμε στην ουσία, με παρατηρητικότητα και αλήθεια, κατανοούμε πως όλες οι αλλαγές που θέλουμε να βιώσουμε ξεκινούν εσωτερικά και τότε οι θαυματουργές μετατοπίσεις αρχίζουν να κυματίζουν μέσα στη ζωή μας. Με αφοσίωση στο εσωτερικό μου έργο, τιμώντας και ακολουθώντας την καρδιά μου, επιλέγοντας την αγάπη, κατάφερα να μεταμορφώσω τη ζωή μου. Έτσι, είμαι εδώ, να σας ενθαρρύνω να κάνετε το ίδιο. Να συνδεθείτε με την απεριόριστη ικανότητα για χαρά που ζει μέσα σας και να οικοδομήσετε μια σταθερή λαμπερή σχέση με τον εαυτό σας”.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *