ο διαλογισμος της αγαπης

Ο διαλογισμός της αγάπης

Κοινοποίηση

Η αγάπη είναι προσβάσιμη σε όλους μας, είτε είμαστε σε μια ρομαντική σχέση αυτή τη στιγμή είτε όχι. Για πρώτη φορά φέτος η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα έχει την αίγλη των προηγούμενων ετών. Ίσως όμως, για πρώτη φορά θα μπορέσουμε να εστιάσουμε στην ουσία της και όχι στο περιτύλιγμα.

Τα συναισθήματα της μοναξιάς, της θλίψης και της λύπης που μπορεί λόγω της μη κανονικότητας να ενισχυθούν φέτος, είναι μία αφορμή για να τα καλωσορίσουμε και όχι να προσπαθήσουμε να τα παραβλέψουμε.

Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αισθανθούν πλήρως τα συναισθήματά μας, τότε αυτά διαλύονται. Όταν τα καταπιέζουμε, τα κρατάμε στο φυσικό μας σώμα τότε αναδύονται ξανά και ξανά.

Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε να απελευθερώσετε αυτά τα παγιδευμένα συναισθήματα, δοκιμάστε να ασκήσετε τον παρακάτω ισχυρό διαλογισμό, οποίος χωρίζεται σε 5 στάδια.

Σε αυτόν τον διαλογισμό φέρνουμε στο μυαλό μας διαφορετικούς ανθρώπους. Για κάθε άτομο, παρατηρούμε τις ιδιότητες που θαυμάζουμε σε αυτό και μετά του στέλνουμε αγάπη.

Η συνήθης μορφή είναι να ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας, μετά να προχωρήσουμε σε ένα άλλο άτομο, που νιώθουμε κοντά μας, αλλά και να επιλέξουμε ένα άτομο που έχουμε δυσκολίες. Στο τελευταίο στάδιο στέλνουμε αγάπη σε όλα τα όντα.

Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μέσα από τον διαλογισμό στείλτε την αγάπη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχετε αγαπήσει, τόσο ρομαντικά όσο και πλατωνικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι πλέον στη ζωή σας.

Στάδιο 1

Ξεκινήστε με τον εαυτό σας, γιατί αυτό είναι το θεμέλιο.

Όταν γεμίζουμε τον εαυτό μας με την αγάπη μας, μπορούμε καλύτερα να στείλουμε την αγάπη σε άλλους. Αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί εκτίμηση και θαυμασμό για τις δυνατότητες σας. Επιβραβεύστε τον για κάθε μικρό ή μεγάλο επίτευγμα και αγκαλιάστε το σώμα μας καθώς το ευχαριστείτε που σας στηρίζει κάθε μέρα σε ότι θέλετε να κάνετε.

Στη συνέχεια πείτε τις παρακάτω επιβεβαιώσεις:

Είμαι καλά.

Είμαι χαρούμενος.

Είμαι ήρεμος.

Επιτρέπω στον εαυτό μου να αγαπήσει.

Είμαι ανοικτός στο να λάβω στην αγάπη.

Στάδιο 2

Στη συνέχεια, προχωρήστε σε όλους αυτούς που αγαπάτε αυτήν τη στιγμή. Οραματιστείτε τους έναν προς έναν.

Αφήστε όλους τους αγαπημένους σας να μπουν στη συνείδησή σας και να εκφράσετε σιωπηλά την εκτίμησή σας και την ευγνωμοσύνη σας. Πείτε τα παρακάτω λόγια για να τους στείλετε όλη σας την καλοσύνη και την αγάπη:

Εύχομαι να είσαι καλά.

Εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος.

Εύχομαι να ευημερείς.

Εύχομαι να είσαι γεμάτος από αγάπη.

Στάδιο 3

Για το τρίτο στάδιο, φέρτε στον οραματισμό τους παρελθοντικούς σας συντρόφους. Θυμηθείτε γιατί τους αγαπήσατε και εστιάστε σε αυτό.  Αφήστε έξω από τον διαλογισμό σας τους λόγους που χωρίσατε. Φυσικά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να εστιάσετε μόνο στη θετική κατάσταση. Στη συνέχεια απελευθερώστε κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα θυμού λέγοντας:

Εύχομαι να είσαι καλά.

Εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος.

Εύχομαι να ευημερείς.

Εύχομαι να είσαι γεμάτος από αγάπη.

Στάδιο 4

Για το τέταρτο στάδιο, είναι για όσους δεν έχετε μία καλή ροή στη σχέση σας. Αυτό μπορεί να είναι μία ερωτική σχέση και ή και επαγγελματική. Μπορεί να είναι κάποιος με τον οποίο έχετε χωρήσει πρόσφατα και εξακολουθεί να υπάρχει πολύς θυμός μεταξύ σας. Ή, μπορεί να είναι ένας συνάδελφος από τη δουλειά σας που πρόσφατα διαπληκτιστήκατε. Θυμηθείτε τις ιδιότητες αυτού του ατόμου που μπορείτε να θαυμάζετε και να εκτιμάτε. Στείλτε του τις ευλογίες σας.

Εύχομαι να είσαι καλά.

Εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος.

Εύχομαι να ευημερείς.

Εύχομαι να είσαι γεμάτος από αγάπη.

Στάδιο 5

Τέλος, στείλτε αγάπη σε όλο τον κόσμο και σε όλο τον πλανήτη. Για όσους νοσηλεύονται, για όσους θρηνούν για τον χαμό ενός αγαπημένου προσώπου, για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν, για όσους νιώθουν μόνοι τους.

Εύχομαι να είσαι καλά.

Εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος.

Εύχομαι να ευημερείς.

Εύχομαι να είσαι γεμάτος από αγάπη.

Bluemind Magazine

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

Δείτε επίσης την ενότητα “Διαλογισμοί”

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *