Ακεραιότητα η βαθιά σύνδεση με τον εαυτό σου

Ακεραιότητα η βαθιά σύνδεση με τον εαυτό σου

Κοινοποίηση

Η ακεραιότητα αποτελεί την πιο ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό μας καθώς αντανακλά την εσωτερική μας πραγματικότητα στον εξωτερικό κόσμο.

Η ενέργεια αυτής της χρονιάς, όπως είχαμε γράψει και στα τέλη του 2020 στο άρθρο μας με τίτλο «2021 η αναγνώριση της ακεραιότητας και της αλήθειας», αρχίζει να αναδεικνύει ότι «κρυφό και δυσλειτουργικό» υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Καταστάσεις που υποψιαζόμασταν ότι είναι κάπως αλλιώς από αυτό που φαινόταν, έρχονται τώρα στο φως για να μετουσιωθούν.

Η ακεραιότητα είναι ένας όρος που περιλαμβάνει το ήθος και τις αρχές που έχει κάποιος απέναντι στον εαυτό του αλλά και στις σχέσεις του.

Σε μία κοινωνία που κινούνταν σε απόλυτα γρήγορους ρυθμούς ήταν αδύνατο να ασχοληθούμε με όλα όσα δεν είχαν αλήθεια, συμπόνια, ευσπλαχνία γιατί απλά δεν υπήρχε ο χρόνος να τα παρατηρήσουμε.

Η αποσύνδεση από την εσωτερική μας αλήθεια για τον καθένα από εμάς επέτρεψε την αδικία και την καταπάτηση αξιών. Πράγματα κοινωνικά άδικα υπήρχαν εκεί και λειτουργούσαν για χρόνια.

Οι «κοινωνικές περσόνες» που όλοι μας υιοθετήσαμε προκειμένου να ανήκουμε κάπου δεν υποστήριζαν την προσπάθεια να εξετάσουμε την εσωτερική μας αλήθεια, αποδεχόμενοι όλα όσα είμαστε. Γεμάτοι από ανησυχία, φόβο, ανασφάλεια ήταν φυσικό να αμελήσουμε την αυθεντικότητά μας.

Η άρρηκτη σύνδεση της ακεραιότητας με την εσωτερική μας κατάσταση

Η αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου στο εξωτερικό περιβάλλον, ακόμα κι αν δεν αισθανόμαστε πολύ καλά με αυτό, είναι μία έκφανση της ακεραιότητας. Η αλήθεια μας που είναι η αγνότητα, η αγάπη, η δημιουργικότητα, η έμπνευση τοποθετήθηκαν σε ένα ντουλάπι, προκειμένου να επιβιώσουμε στις απάνθρωπες συνθήκες του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Γίναμε αυτό που επίτασσε η κοινωνία μας κυνηγώντας την επιτυχία και την αναγνώριση με κάθε τρόπο. Κάθε σκαλοπάτι κοινωνικής ανόδου ήταν και μία νίκη απέναντι σε αυτούς που δεν πιστέψανε στην αξία μας. Κοινωνική άνοδος σήμαινε δύναμη και φυσικά συνδυαζόταν με την απόκτηση της φήμης και του πλούτου.

Η στασιμότητα των καταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας αποτέλεσε μία ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και περισσότερη παρατήρηση του εαυτού μας. Όσοι το αντιλαμβάνονται αυτό είναι έτοιμοι για τις τεράστιες αλλαγές που έρχονται και υπερασπίζονται το δικαίωμα του ανθρώπου για μία καλύτερη ζωή.

Στη νέα εποχή η ακεραιότητα θα αναδειχθεί μέσα από μία σειρά αποκαλύψεων, που φαινομενικά θα σοκάρουν, αλλά που πάντα γνωρίζαμε πως κάπως έτσι λειτουργούσαν τα πράγματα.

Η αρχή στη χώρα μας έχει ήδη γίνει. Ακούμε για ηθοποιούς, τραγουδιστές και θα ακολουθήσουν και άλλοι που έχουν να κάνουν με πρόσωπα προβεβλημένα της επικαιρότητας, που εκμεταλλεύονταν τη δύναμη της εξουσίας για προσωπικό όφελος.

Σκοπός όμως, δεν είναι να «τιμωρηθούν» άνθρωποι, αλλά να καταρεύσει το παλιό και να βρεθούν νέοι τρόποι, που θα υποστηρίζουν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα για όλους μας. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε και αυτούς, που στάθηκαν η αφορμή για ότι δυσάρεστο ή κακό δημιουργήθηκε. Είναι η ευκαιρία για την ανέλιξη και της δικής τους συνείδησης, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα ξεκάθαρα πλέον ώστε να επέλθει η ίασή του.

Η ανάληψη της ευθύνης είναι το πρώτιστο δείγμα ακεραιότητας, ακόμα κι αν συμβεί με καθυστέρηση. Είναι η αποδοχή του εαυτού μας για ότι είμαστε. Η δημιουργία ενός νέου οράματος, αφήνοντας πίσω το παρελθόν, αποτελεί το εφαλτήριο ώστε ο άνθρωπος να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του.

Η φήμη και ο πλούτος δεν αποτελούν δύναμη στη νέα ενέργεια. Η αληθινή δύναμη θα είναι η κατανόηση του εαυτού μας, η ενσυναίσθηση, η ευρηματικότητα, η έμπνευση και η κατανόηση ότι κανείς δεν είναι ξεχωριστός, αλλά όλοι είμαστε ίσοι και συνδεδεμένοι με όλους σε όλο τον πλανήτη.

Νέα πρότυπα θα ξεπηδήσουν το επόμενο διάστημα που θα χαρακτηρίζονται από περισσότερη συμπόνια και αλήθεια. Είναι αυτοί που αναγνωρίζουν την εξωτερική πραγματικότητα ως αντανάκλαση της εσωτερικής τους κατάστασης, απαλλαγμένοι από το αίσθημα της επίκρισης για παλιό.

Σε έναν σκλαβωμένο πλανήτη από το τραπεζικό σύστημα, με χρέη που όσο και να δουλέψει ο άνθρωπος δεν μπορούν να ξεπληρωθούν, θα αναπηδήσουν νέες ιδέες, οργανισμοί και λύσεις ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται, αλλά και να μπορούν να αποπληρώνουν με ευκολία, απολαμβάνοντας τους καρπούς της δουλειάς τους. Και εκεί κάποιοι θα πουν, μα καλά πώς δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό πιο πριν;

Η ανάληψη της ευθύνης για έναν πνευματικά ανώτερο άνθρωπο είναι η βαθιά γνώση που λέει, ότι αυτό που βλέπεις στον άλλο υπάρχει πρώτα μέσα σου. Και αυτό που έχεις μέσα σου, είναι αυτό που στην ουσία είσαι και το οποίο θα εισπράττεις και από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η μεγάλη πρόκληση της εποχής

Η μεγάλη πρόκληση που συντελείται αυτή τη χρονική στιγμή, σύμφωνα με τον γραμμικό χρόνο, είναι η μετατροπή των αξιών μας.

Η αλλαγή της συνειδητότητας από την αδιαφορία στην εξεύρεση λύσεων που θα λειτουργούν καλύτερα.

Το άνοιγμά μας στο ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε προβλήματα.

Είναι όλος ο πλανήτης.

Η αρχή αυτής της αλλαγής θα μπορούσε να είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον περιορισμό στο σπίτι, τον φόβο για επιβίωση σε μία οικονομία που όπως λέγεται πλέει τα λοίσθια. Η δυνατότητα να γκρεμιστεί το παλιό έρχεται μέσα από τη φαινομενική απραγία. Και λέμε φαινομενική γιατί κάθε άνθρωπος εργάζεται μέσα του. Εργασία είναι και η αποδοχή της σημερινής κατάστασης, που μπορεί να φέρει την έμπνευση για μία καταλληλότερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργασία είναι και η κατανόηση του εαυτού μας, καθώς και η ανακάλυψη νέων συνηθειών που μας κάνουν να νιώθουμε γεμάτοι, ειλικρινείς, αυθεντικοί.

Η εσωτερική μας ζωή αλλάζει και μαζί με αυτή αλλάζει και ο τρόπος που λαμβάνουμε τα μηνύματα του εξωτερικού κόσμου.

Aκεραιότητα δεν σημαίνει ακαμψία. Αντιθέτως είναι ο συχνός επαναπροσδιορισμός των αξιών και του οράματος που έχουμε. Αυτού που δημιουργούμε εντός μας και το εκπέμπουμε στον εξωτερικό κόσμο.

Ακεραιότητα είναι, να είμαστε ειλικρινείς πρώτα με εμάς τους ίδιους, να βρίσκουμε τη δύναμη να ακούμε την καρδιά μας και να παρατηρούμε περισσότερο τις σκέψεις μας.

Ακεραιότητα δεν είναι αυτό που κάνουμε αλλά πρωτίστως αυτό που είμαστε. Αυτό που είμαστε καθορίζει τόσο τις σκέψεις μας, όσο και τις πράξεις μας. Κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής μας κατάστασης, της εσωτερικής αλήθειας.

Στην ουσία ακεραιότητα είναι η απόλυτη σύνδεση με τον εαυτό μας, που μας επιτρέπει να είμαστε ολόκληροι και όχι διχασμένοι, να κατανοούμε και να «συν-χωρούμε» τον εαυτό μας και τους άλλους.

Είναι η εστίασή μας στις βέλτιστες λύσεις που ωφελούν όλους.

Είναι η αλήθεια που έχουμε στην καρδιά μας!

#Blueminders

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο instagram

Διαβάστε επίσης:

Διαγραφή περιοριστικών πεποιθήσεων σε 8 βήματα

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *