ο εσωτερικός σαμποτέρ

Ο εσωτερικός σαμποτέρ

Κοινοποίηση

Βλέπεις, το μόνο εμπόδιο στη ζωή για την ευτυχία είναι ο εσωτερικός σαμποτέρ, που όλοι μας διαθέτουμε… Είναι αυτός που μας προβάλλει όλες τις φανταστικές (πιθανές) δυσκολίες στο να έχουμε αυτό που θέλουμε.

 Ο εσωτερικός σαμποτέρ είναι το δημιούργημα της ανάγκης μας για κριτική προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Αυτό που κάνω το κάνω καλά ή θα πρέπει να το κάνω καλύτερα; Δεν μπορεί κάτι κάνω λάθος…

Αυτό που ζήτησα, το ζήτησα σωστά ή δεν ακολούθησα πιστά την πρακτική και γι’ αυτό δεν έγινε;

Τι μου είπαν ότι πρέπει να κάνω, ακριβώς, αν θέλω αφθονία; Να δεις, που κάτι δεν έχω κάνει καλά, γι’ αυτό δεν ήρθαν τα χρήματα που θέλω.

Πώς να ξαναφέρω πίσω τον πρώην; Ακόμα να μου τηλεφωνήσει κι ας έκανα εκείνη την πρακτική που είδα στο youtube.

Προσεύχομαι εδώ και καιρό για αυτό που θέλω και το αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Μα καλά θα μου φέρει ο Θεός χρήματα; Ασχολείται ο Θεός με αυτά;

Μπορεί να λένε ότι ο νόμος της έλξης λειτουργεί αλλά εγώ δεν έχω δει καμία αλλαγή…

Γίνεται να αλλάξει η ζωή μου μόνο και μόνο επειδή σκέφτομαι θετικά; Μια χαρά θετικά σκέφτομαι, αλλά που είναι η αλλαγή;

Οι παραπάνω είναι μερικές σκέψεις, έργο του εσωτερικού σαμποτέρ… Και όπως έχουμε πει, οι σκέψεις γίνονται συναισθήματα και τα συναισθήματα πυροδοτούν τις πράξεις… Μόνο που, ο εσωτερικός σαμποτέρ -για τους δικούς του λόγους- αγνοεί παντελώς τη δύναμη της συγχρονικότητας!

Ο Θεόδωρος ένας αγαπημένος φίλος της σελίδας μας σε ένα πρόσφατο facebook post για την αφθονία έκανε ένα εύλογο ερώτημα στα σχόλια: «Θα ήθελα να ρωτήσω αν ένας άνθρωπος άθελά του – εν άγνοια του- για το νόμο της έλξης αυτό-σαμποταριστεί και δημιουργήσει νοητικά μπλοκαρίσματα μπορεί και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει το ίδιο το πρόβλημα, που άθελά του το δημιούργησε;»

Η απάντηση των #Blueminders

Ο άνθρωπος για οποιοδήποτε θέλημά του εστιάζει ασυνείδητα στις δυσκολίες, που πιθανά να προκύψουν στο στάδιο της υλοποίησης της επιθυμίας του. Νιώθει πιο ασφαλής αν έχει εξετάσει όλες τις παραμέτρους, θετικές και αρνητικές (κυρίως τις αρνητικές), καθώς αναμένει το «δώρο» του.

Ο λογικός νους εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση στη λήψη του επιθυμητού. Πολλές φορές, όσοι εκπαιδεύονται σε αυτό που λέγεται νόμος της έλξης, εφευρίσκουν θετικές σκέψεις για να δικαιολογήσουν την όποια καθυστέρηση. Στην ουσία όμως, και αυτές οι θετικές σκέψεις είναι έργο του εσωτερικού σαμποτέρ.

Η δική μας εμπειρία σε αυτά που έχουμε ζητήσει και έχουν υλοποιηθεί λέει το εξής…

Η υλοποίηση είναι κάτι που περιλαμβάνει τη θετική σκέψη, το συναίσθημα και την πράξη. Γνωρίζουμε πως, για ότι ζητήσαμε και λάβαμε χρειάστηκε να επικεντρωθούμε πολύ περισσότερο στην πράξη και λιγότερο στις ατελείωτες ώρες σκέψης και οραματισμού.

Πολλές φορές πράττουμε αυτό που μας έρχεται, ως πρώτη σκέψη. Διαπιστώσαμε ότι η πράξη αποδυναμώνει τον εσωτερικό σαμποτέρ. Εξάλλου, η πρώτη σκέψη είναι αυτό που λέμε “διαίσθηση”.

Το πρόβλημα ξεκινά, όταν εστιάζουμε τις πράξεις μας σε αυτό που θέλουμε, αλλά φαίνεται σαν να μην υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν σε αυτό το σημείο δεν αφεθούμε στο δράμα και απλά το προσπεράσουμε αγνοώντας τον εσωτερικό σαμποτέρ, συνεχίζοντας να υλοποιούμε άλλες ιδέες και εμπνεύσεις, τότε έρχεται πάντα η υλοποίηση της επιθυμίας μας.

Αυτό που μοιραζόμαστε εδώ μαζί σας δεν είναι απλά μία θεωρεία. Είναι η αλήθεια αυτού που βιώνουμε ξανά και ξανά.

Οι #Blueminders δεν θα πούμε ποτέ κάτι θεωρητικό απλά και μόνο για να σας εντυπωσιάσουμε. Μοιραζόμαστε μαζί σας πάντα αυτά που δοκιμάσαμε πρώτα σε εμάς και είχαν αποτέλεσμα.

Πώς εξουδετερώνεις τον εσωτερικό σαμποτέρ;

1. Τιμώντας τη συγχρονικότητα, τιμάμε τη σύνδεσή μας με τον Θεό. Η συγχρονικότητα είναι μία ενέργεια, που χρειάζεται να σεβαστούμε, καθώς ο Θεός εργάζεται για το καλό το δικό μας αλλά και των άλλων στην υλοποίηση της αγνής πρόθεσής μας.  

2. Σταματώντας την κατανάλωση περίσσειας ενέργειας για την υλοποίηση της επιθυμίας. Είπαμε πριν, ότι σταματάμε να αφιερώνουμε ώρες σε σκέψεις και οραματισμό. Επίσης, αγνοούμε την φαινομενική καθυστέρηση της επιθυμίας μας και ασχολούμαστε με νέες ιδέες και κάνουμε νέα πράγματα. Ο λόγος είναι απλός! Πιστεύουμε ότι και μόνο που ζητήσαμε κάτι, σπείραμε τον σπόρο. Θα ήταν ανόητο να καθίσουμε πάνω από τον σπόρο περιμένοντας να γίνει καρπός χάνοντας τον χρόνο μας.

3. Εστιάζοντας στο τώρα και απολαμβάνοντας αυτό που έχουμε μπροστά μας. Αναλάβαμε την προσωπική υποχρέωση να κάνουμε αυτό που μας αρέσει  και να μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Ακόμα κι όταν δεν έχουμε αυτό που θέλουμε, πράττουμε ότι χρειάζεται στην καθημερινότητα μας με χαρά. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για να είμαστε αυθεντικοί με τον εαυτό μας.

4. Παραμένοντας αυθεντικοί και ευγνώμονες αντικαταστήσαμε τη στέρηση με την αφθονία. Καθώς κάνουμε αυτό που αγαπάμε νιώθουμε περισσότερο αξιαγάπητοι και είναι αυτό που ανοίγει δρόμους τους οποίους ποτέ πριν δεν είχαμε φανταστεί.

5. Αναπτύσσοντας την αυτοαξία χαιρόμαστε επειδή δεχθήκαμε κάτι στη ζωή είτε αυτό είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο. Κάθε φορά που λαμβάνουμε θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι το αξίζουμε και κάθε φορά με ανέλπιστους τρόπους λαμβάνουμε κάτι μεγαλύτερο.

6. Φροντίζοντας τον εαυτό μας και κατανοώντας το δικαίωμα που έχουμε στην υγεία, την αφθονία, την αγάπη.

7. Αναγνωρίζοντας ότι αυτό που ζούμε στο τώρα κάποτε το ζητήσαμε ή και το επιλέξαμε με το έναν ή τον άλλον τρόπο…

8. Νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε και για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας από εκεί που ο καθένας μας πιστεύει…

Και θα μας ρωτήσεις, μα καλά ήταν επιλογή μου να μην έχω αφθονία ή να μην έχω έναν σύντροφο ή να μην έχω την υγεία μου; Δυστυχώς, θα σου πούμε πως ακόμα κι αν συνειδητά δεν το επέλεξες οι σκέψεις σου, το συναίσθημα σου και οι πράξεις σου δεν ήταν συντονισμένες στο επιθυμητό, αλλά στην αποφυγή του ανεπιθύμητου.

Ο εσωτερικός σαμποτέρ εν αγνοία σου, είχε πάρει τα ηνία της ζωής σου και των επιλογών σου. Όμως, αυτό ευτυχώς αλλάζει μόλις συνειδητοποιήσεις ότι καθώς έχεις τη δύναμη να φέρεις το δυσάρεστο στη ζωή σου μπορείς αλλάζοντας την εστίασή σου να φέρεις και το ευχάριστο.

Θα σου πούμε επίσης, αυτό που ίσως σου φανεί περισσότερο χρήσιμο από τα παραπάνω.

Είναι αδύνατον να σαμποτάρεις τον εαυτό σου σε οτιδήποτε θέλεις, αν κατανοήσεις δύο σπουδαίες αλήθειες.

Η πρώτη αλήθεια είναι ότι ανά πάσα στιγμή και με κάθε αναπνοή σου είσαι συνδεδεμένος με αυτό στο οποίο πιστεύεις.

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι, ζητώντας αυτό που θέλεις από εκεί που πιστεύεις, απαιτείται να δράσεις για αυτό δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή σου ότι είσαι έτοιμος για να το λάβεις.

Αν θλίβεσαι για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της επιθυμίας σου, χάνεις την ουσία της ζωής. Είναι σαν να μένεις πάνω από τον σπόρο μέχρι να καρπίσει, ενώ θα μπορούσες να κάνεις μία βόλτα στο χωράφι και να φυτέψεις και άλλους σπόρους.

Απόλαυσε αυτό που έχεις στο κάθε τώρα σου!

Συνέχισε τη μέρα σου με αγάπη, ευγνωμοσύνη και χαρά!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

14 περιοριστικές πεποιθήσεις σε σχέση με τα χρήματα

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *