Ο Νεβιλ Γκονταρντ είπε... Neville Goddard βιβλια ελληνικα

Ο Neville Goddard είπε…

Κοινοποίηση

Ο Neville Goddard δίδαξε τις αρχές της υλοποίησης θαυμάτων, δηλαδή της μεταστροφής της εξωτερικής πραγματικότητας μέσω του σωματονού και του συναισθήματος. Η απόλυτη πίστη πως αυτό που θέλετε είναι πραγματικό εκφράζεται μέσα από όσα δίδαξε ο Neville Goddard, που εικάζεται ότι ήταν μαθητής της Florence Scovel Shinn, στην οποία θα αναφερούμε σε άλλο άρθρο μας.

Σήμερα θα καταγράψουμε εδώ μερικά σημαντικά σημεία των διδασκαλιών του Neville.

Ας ξεκινήσουμε!

Ο Θεός μέσα μας και η δημιουργική δύναμη

“Ο Θεός μέσα σας και μέσα μου είναι Αυτός που έδωσε αυτές τις υποσχέσεις. Ως φυσικός άνθρωπος που λέγεται Νέβιλ δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αλλά μπορώ να κάνω οτιδήποτε φαντάζομαι! Το να φαντάζεσαι ένα πράγμα και να νομίζεις ότι έχει γίνει σημαίνει αμήν με την πεποίθηση ότι, επειδή το φαντάστηκα, πρέπει να συμβεί. Πώς θα γίνει, δεν ξέρω. Ξέρω μόνο ότι θα γίνει, ακριβώς όπως εμφανίστηκε το τριαντάφυλλο απόψε.Σας ζητώ να δοκιμάζετε τη δημιουργική σας δύναμη κάθε στιγμή. Ζήστε με απόλυτη πίστη στον Ιησού Χριστό. Όπως φαντάζεστε ένα κράτος (μία κατάσταση), η δημιουργική δύναμη του κόσμου θα το κάνει πραγματικότητα. Διεκδικήστε ένα ένδοξο μέλλον για τον εαυτό σας κάνοντας το μέλλον παρόν. Ζητήστε από τους φίλους σας να σας συγχαρούν για την καλή σας τύχη τώρα και να έχουν πίστη στον Ιησού Χριστό, γνωρίζοντας ότι είναι η δική σας υπέροχη ανθρώπινη φαντασία! Σας ζητώ να δοκιμάζετε τη δημιουργική σας δύναμη κάθε στιγμή.
Τώρα ας πάμε στη σιωπή.”

Neville Goddard βιβλίο “Faith in God

Ο Neville Goddard πρότεινε στον οραματισμό να χρησιμοποιούμε τη φωνή των φίλων μας ή γενικότερα των οικείων μας προσώπων, που μας συγχαίρουν για την επιτυχία μας. Η τεχνική αυτή “κλειδώνει” στο υποσυνείδητο τη βεβαιότητα ότι αυτό που οραματιζόμαστε έχει γίνει ήδη.

Κερδίζεις περισσότερο με τη φαντασία

“Η δημιουργία ολοκληρώθηκε και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσετε να επιβάλλετε μια αλλαγή στο τρέχον ανεπιθύμητο «σενάριο» σας. Αυτό δημιουργεί αντίσταση και σας κρατά στην ανεπιθύμητη πραγματικότητά σας. Αντί να προσπαθείτε να αλλάξετε το τρέχον σενάριό σας που είναι ήδη γραμμένο, αντίθετα αποδεχτείτε ότι είναι μία από τις πολλές άπειρες δυνατότητες και απλώς ΕΠΙΛΕΞΤΕ ένα άλλο.

«Στο σπίτι του Πατέρα Μου υπάρχουν πολλά αρχοντικά. Αν δεν ήταν έτσι θα σου το έλεγα. Πάω να σου ετοιμάσω ένα μέρος. Και αν πάω και σας ετοιμάσω ένα μέρος, θα έρθω ξανά και θα σας πάρω κοντά Μου, ώστε όπου είμαι εγώ, εκεί να είσαι και εσύ». Ιωάννης 14:2-3

Κερδίζεις με την υπόθεση (φαντασία) αυτό, που δεν μπορείς ποτέ να κερδίσεις με το ζόρι. Μια υπόθεση είναι μια συγκεκριμένη κίνηση της συνείδησης. Αυτή η κίνηση, όπως κάθε κίνηση, ασκεί μια επιρροή στην περιβάλλουσα ουσία προκαλώντας την να πάρει το σχήμα, ηχώ και αντανακλά την υπόθεση. Η αλλαγή της τύχης είναι μια νέα κατεύθυνση και προοπτική, απλώς μια αλλαγή στη διάταξη της ίδιας νοητικής ουσίας – της συνείδησης».

Neville, βιβλίο Power of Awareness

Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό που θέλεις, με τον οραματισμό (φαντασία) μπορεί να επιτευχθεί, σύμφωνα με τον Νέβιλ. Αντί να προσπαθείς να αλλάξεις την παρούσα κατάσταση, επίλεξε μία άλλη και ζήσε την στην φαντασία σου. Αυτή η κίνηση επηρεάζει κάθε πρόσωπο γύρω σου και αλλάζει τις καταστάσεις.

Η δύναμη του υποσυνειδήτου στην έκφραση της επιθυμητής πραγματικότητας

“Ο κόσμος, και όλα μέσα σε αυτόν, είναι η εξαρτημένη συνείδηση του ανθρώπου αντικειμενοποιημένη. Η συνείδηση είναι η αιτία καθώς και η ουσία όλου του κόσμου. Στη συνείδηση λοιπόν πρέπει να στραφούμε αν θέλουμε να ανακαλύψουμε το μυστικό της δημιουργίας.

Η γνώση του νόμου της συνείδησης και της μεθόδου λειτουργίας αυτού του νόμου θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε όλα όσα επιθυμείτε στη ζωή. Οπλισμένοι με τη γνώση αυτού του νόμου, μπορείτε να χτίσετε και να διατηρήσετε έναν ιδανικό κόσμο.

Η συνείδηση είναι η μία και μοναδική πραγματικότητα, όχι μεταφορικά αλλά ουσιαστικά. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί για λόγους σαφήνειας να παρομοιαστεί με ένα ρεύμα που χωρίζεται σε δύο μέρη, το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Για να λειτουργήσουμε έξυπνα τον νόμο της συνείδησης, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου.

Το συνειδητό είναι προσωπικό και επιλεκτικό. Το υποσυνείδητο είναι απρόσωπο και μη επιλεκτικό. Το συνειδητό είναι το βασίλειο του αποτελέσματος. το υποσυνείδητο είναι το βασίλειο της αιτίας. Αυτές οι δύο όψεις είναι οι ανδρικές και γυναικείες διαιρέσεις της συνείδησης. Το συνειδητό είναι αρσενικό. το υποσυνείδητο είναι θηλυκό. Το συνειδητό δημιουργεί ιδέες και εντυπώνει αυτές τις ιδέες στο υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο λαμβάνει ιδέες και τους δίνει μορφή και έκφραση.

Με αυτόν τον νόμο – πρώτα η σύλληψη μιας ιδέας και μετά η εντύπωση της ιδέας που έχει συλληφθεί στο υποσυνείδητο – όλα τα πράγματα εξελίσσονται εκτός συνείδησης. Και χωρίς αυτή τη σειρά, δεν γίνεται τίποτα που να γίνεται.”

Το συνειδητό εντυπωσιάζει το υποσυνείδητο, ενώ το υποσυνείδητο εκφράζει όλα όσα εντυπώνονται πάνω του.

Το υποσυνείδητο δεν γεννά ιδέες, αλλά δέχεται ως αληθινές εκείνες που ο συνειδητός νους αισθάνεται ότι είναι αληθινές και, με τρόπο που είναι γνωστός μόνο στον εαυτό του, αντικειμενοποιεί τις αποδεκτές ιδέες.

Επομένως, μέσω της δύναμής του να φαντάζεται και να αισθάνεται και την ελευθερία του να επιλέγει την ιδέα που θα διασκεδάσει, ο άνθρωπος έχει τον έλεγχο της δημιουργίας. Ο έλεγχος του υποσυνείδητου επιτυγχάνεται μέσω του ελέγχου των ιδεών και των συναισθημάτων σας.

Ο μηχανισμός της δημιουργίας κρύβεται στο ίδιο το βάθος του υποσυνείδητου, τη γυναικεία όψη ή τη μήτρα της δημιουργίας.

Το υποσυνείδητο υπερβαίνει τη λογική και είναι ανεξάρτητο από την επαγωγή. Αναλογίζεται ένα συναίσθημα ως ένα γεγονός που υπάρχει μέσα του και με αυτή την υπόθεση προχωρά στην έκφραση του. Η δημιουργική διαδικασία ξεκινά με μια ιδέα και ο κύκλος της διατρέχει την πορεία της ως συναίσθημα και καταλήγει σε μια βούληση για δράση.

Οι ιδέες εντυπώνονται στο υποσυνείδητο μέσω του συναισθήματος.

Καμία ιδέα δεν μπορεί να εντυπωθεί στο υποσυνείδητο μέχρι να γίνει αισθητή, αλλά μόλις γίνει αισθητή –είτε είναι καλή, είτε κακή είτε αδιάφορη– πρέπει να εκφραστεί. Το συναίσθημα είναι το ένα και μοναδικό μέσο μέσω του οποίου οι ιδέες μεταφέρονται στο υποσυνείδητο.

Επομένως, ο άνδρας (ο άνθρωπος) που δεν ελέγχει το συναίσθημά του μπορεί εύκολα να εντυπώσει στο υποσυνείδητο ανεπιθύμητες καταστάσεις. Με τον έλεγχο του συναισθήματος δεν εννοείται ο περιορισμός ή η καταστολή των συναισθημάτων σας, αλλά μάλλον η πειθαρχία του εαυτού σας για να φανταστείτε και να διασκεδάσετε μόνο εκείνο το συναίσθημα που συμβάλλει στην ευτυχία σας.

Ο έλεγχος των συναισθημάτων σας είναι σημαντικός για μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή.”

Neville, βιβλίο Feeling Is The Secret

Το βιβλίο Feeling Is The Secret ασχολείται με την τέχνη να πραγματοποιείς την επιθυμία σου. Σου δίνει τον “μηχανισμό” που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του ορατού κόσμου. Είναι ένα μικρό βιβλίο αλλά σπουδαίο. Υπάρχει ένας θησαυρός σε αυτό, ένας συγκεκριμένος δρόμος για την πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Η ακλόνητη πίστη το κλειδί για όλα τα προβλήματα

“Η προσευχή είναι το κύριο κλειδί. Ένα κλειδί μπορεί να ταιριάζει σε μια πόρτα ενός σπιτιού, αλλά όταν χωράει σε όλες τις πόρτες μπορεί κάλλιστα να είναι το κύριο κλειδί. Τέτοιο κλειδί και όχι κάτι λιγότερο είναι η προσευχή για όλα τα επίγεια προβλήματα.

Η προσευχή είναι τέχνη και θέλει εξάσκηση. Η πρώτη απαίτηση είναι η ελεγχόμενη φαντασία. Οι μάταιες επαναλήψεις είναι ξένες προς την προσευχή. Η άσκηση στην προσευχή απαιτεί γαλήνη και ψυχική ηρεμία, «Μη χρησιμοποιείτε μάταιες επαναλήψεις», γιατί η προσευχή γίνεται κρυφά και «ο Πατέρας σου που βλέπει στα κρυφά θα σε ανταμείψει φανερά».

Οι τελετές που χρησιμοποιούνται συνήθως στην προσευχή είναι απλές δεισιδαιμονίες και έχουν επινοηθεί για να δώσουν στην προσευχή έναν αέρα επισημότητας. Όσοι ασκούν την τέχνη της προσευχής συχνά αγνοούν τους νόμους που την ελέγχουν. Αποδίδουν τα αποτελέσματα που προέκυψαν στις τελετές και μπερδεύουν το γράμμα με το πνεύμα.

Η ουσία της προσευχής είναι η πίστη, αλλά η πίστη πρέπει να είναι διαποτισμένη από κατανόηση για να της δοθεί αυτή η ενεργητική ιδιότητα που δεν διαθέτει όταν στέκεται μόνη της. Ως εκ τούτου, αποκτήστε σοφία. και με όλη σου τη δυνατότητα να αποκτήσεις κατανόηση».

Neville, βιβλίο “Prayer: The Art of Believing”

Αυτό το βιβλίο που εκδόθηκε το 1945 είναι μια προσπάθεια να αναχθεί το άγνωστο στο γνωστό, επισημαίνοντας συνθήκες υπό τις οποίες απαντώνται οι προσευχές και χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν. Ορίζει τους όρους που διέπουν την προσευχή σε νόμους που είναι απλώς μια γενίκευση των παρατηρήσεών μας. Ο παγκόσμιος νόμος της αναστρεψιμότητας είναι το θεμέλιο στο οποίο βασίζονται οι αξιώσεις του.

Ο μετασχηματισμός

“Η μηχανική κίνηση που προκαλείται από την ομιλία ήταν γνωστή για πολύ καιρό πριν κάποιος ονειρευτεί τη δυνατότητα ενός αντίστροφου μετασχηματισμού, δηλαδή την αναπαραγωγή του λόγου με μηχανική κίνηση (τον φωνογράφο). Για πολύ καιρό η ηλεκτρική ενέργεια παρήχθη από τριβή χωρίς ποτέ να σκεφτεί κανείς ότι η τριβή, με τη σειρά της, θα μπορούσε να παραχθεί από την ηλεκτρική ενέργεια. Είτε ο άνθρωπος καταφέρνει είτε όχι, να αντιστρέψει τον μετασχηματισμό μιας δύναμης, γνωρίζει, ωστόσο, ότι όλοι οι μετασχηματισμοί της δύναμης είναι αναστρέψιμοι.

Εάν η θερμότητα μπορεί να παράγει μηχανική κίνηση, τότε η μηχανική κίνηση μπορεί να παράγει θερμότητα. Εάν ο ηλεκτρισμός παράγει μαγνητισμό, ο μαγνητισμός μπορεί επίσης να αναπτύξει ηλεκτρικά ρεύματα. Εάν η φωνή μπορεί να προκαλέσει κυματιστά ρεύματα, μπορεί τέτοια ρεύματα να αναπαράγουν τη φωνή και ούτω καθεξής. Αιτία και αποτέλεσμα, ενέργεια και ύλη, δράση και αντίδραση είναι τα ίδια και αλληλομετατρέψιμα.

Αυτός ο νόμος είναι υψίστης σημασίας, επειδή σας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψετε τον αντίστροφο μετασχηματισμό μόλις επαληθευτεί ο άμεσος μετασχηματισμός. Αν ήξερες πώς θα ένιωθες αν πραγματοποιούσες τον στόχο σου, τότε, αντίστροφα, θα γνωρίζατε ποια κατάσταση θα μπορούσατε να συνειδητοποιήσετε εάν ξυπνούσατε στον εαυτό σας τέτοιο συναίσθημα.

Η εντολή, να προσεύχεσαι πιστεύοντας ότι ήδη κατέχεις αυτό για το οποίο προσεύχεσαι, βασίζεται στη γνώση του νόμου του αντίστροφου μετασχηματισμού. Εάν η πραγματοποιημένη προσευχή σας παράγει μέσα σας ένα συγκεκριμένο συναίσθημα ή κατάσταση συνείδησης, τότε, αντίστροφα, αυτό το συγκεκριμένο συναίσθημα ή κατάσταση συνείδησης πρέπει να παράγει την πραγματοποιημένη προσευχή σας.

Επειδή όλοι οι μετασχηματισμοί της δύναμης είναι αναστρέψιμοι, θα πρέπει πάντα να αναλαμβάνετε την αίσθηση της εκπληρωμένης επιθυμίας σας. Θα πρέπει να ξυπνήσετε μέσα σας την αίσθηση ότι είστε και έχετε αυτό που μέχρι τώρα επιθυμούσατε να είστε και να κατέχετε. Αυτό γίνεται εύκολα με το να συλλογιστείς τη χαρά που θα ήταν δική σου αν ο στόχος σου ήταν ένα ολοκληρωμένο γεγονός, ώστε να ζεις και να κινείσαι και να έχεις την αίσθηση ότι η επιθυμία σου υλοποιείται.

Το αίσθημα της εκπλήρωσης της επιθυμίας, αν υποτεθεί και διατηρηθεί, πρέπει να αντικειμενοποιεί την κατάσταση που θα την είχε δημιουργήσει. Αυτός ο νόμος εξηγεί γιατί «Η πίστη είναι η ουσία των πραγμάτων που ελπίζουμε, η απόδειξη των πραγμάτων που δεν φαίνονται» και γιατί «Καλεί πράγματα που δεν φαίνονται να γίνουν ορατά». Υποθέστε ότι το συναίσθημα της επιθυμίας σας εκπληρώθηκε και συνεχίστε να νιώθετε ότι εκπληρώνεται μέχρι να γίνει πραγματικότητα αυτό που νιώθετε.

Ο υποκειμενικός νους ελέγχεται πλήρως από την υπόδειξη. Οι ιδέες προτείνονται καλύτερα όταν ο αντικειμενικός νους είναι εν μέρει υποκειμενικός, δηλαδή όταν οι αντικειμενικές αισθήσεις μειώνονται ή κρατούνται μετέωρες. Αυτή η εν μέρει υποκειμενική κατάσταση μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως ελεγχόμενη ονειροπόληση, όπου το μυαλό είναι παθητικό, αλλά ικανό να λειτουργεί. Είναι συγκέντρωση προσοχής. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγκρουση στο μυαλό σας όταν προσεύχεστε. Γυρίστε από αυτό που είναι σε αυτό που θα θέλετε να είναι. Υποθέστε τη διάθεση της εκπληρωμένης επιθυμίας και με τον παγκόσμιο νόμο της αναστρεψιμότητας θα πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας.”

Neville Goddard, βιβλίο “Prayer: The Art of Believing”

Ο Neville κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί χρησιμοποιούσε τον νόμο της αναστρεψιμότητας. Για κάθε γεγονός της ημέρας που δεν του άρεσε, πριν κοιμηθεί το αντικαθιστούσε στη φαντασία του με το επιθυμητό που του δημιουργούσε χαρά.

Ο κόσμος που ζούμε και ο κόσμος της φαντασίας

“Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένας κόσμος φαντασίας και ο άνθρωπος – μέσω των φανταστικών του δραστηριοτήτων – δημιουργεί τις πραγματικότητες και τις συνθήκες της ζωής. αυτό το κάνει είτε εν γνώσει του είτε εν αγνοία του.

Οι άντρες (άνθρωποι) δίνουν πολύ λίγη προσοχή σε αυτό το ανεκτίμητο δώρο – Την Ανθρώπινη Φαντασία – και ένα δώρο είναι πρακτικά ανύπαρκτο εκτός αν υπάρχει συνειδητή κατοχή του και ετοιμότητα να το χρησιμοποιήσει. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να δημιουργούν την πραγματικότητα, αλλά αυτή η δύναμη κοιμάται σαν νεκρή, όταν δεν ασκείται συνειδητά. Οι άνθρωποι ζουν στην ίδια την καρδιά της δημιουργίας – Την Ανθρώπινη Φαντασία – αλλά δεν είναι σοφότεροι για το τι συμβαίνει εκεί.

Το μέλλον δεν θα είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από τις φανταστικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Επομένως, το άτομο που μπορεί να καλέσει κατά βούληση όποια φανταστική δραστηριότητα του αρέσει και για το οποίο τα οράματα της φαντασίας του είναι τόσο αληθινά όσο και οι μορφές της φύσης, είναι κύριος της μοίρας του. Το μέλλον είναι η φανταστική δραστηριότητα του ανθρώπου στη δημιουργική του πορεία. Η φαντασία είναι η δημιουργική δύναμη όχι μόνο του ποιητή, του καλλιτέχνη, του ηθοποιού και ρήτορα, αλλά του επιστήμονα, του εφευρέτη, του εμπόρου και του τεχνίτη. Η κατάχρησή του στην ασυγκράτητη, άχαρη δημιουργία εικόνων είναι προφανής. αλλά η κατάχρησή του σε αδικαιολόγητη καταστολή γεννά μια στειρότητα που στερεί από τον άνθρωπο τον πραγματικό πλούτο της εμπειρίας. Το να φαντάζεσαι καινοτόμες λύσεις σε όλο και πιο περίπλοκα προβλήματα είναι πολύ πιο ευγενικό από το να ξεφεύγεις από προβλήματα. Η ζωή είναι η συνεχής λύση ενός συνεχώς συνθετικού προβλήματος.

Η φαντασία δημιουργεί γεγονότα. Ο κόσμος, που δημιουργήθηκε από τη φαντασία των ανθρώπων, περιλαμβάνει αμέτρητες αντιμαχόμενες πεποιθήσεις. Επομένως, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει μια απόλυτα σταθερή ή στατική κατάσταση. Τα σημερινά γεγονότα είναι βέβαιο ότι θα διαταράξουν την καθιερωμένη τάξη του χθες. Οι ευφάνταστοι άνδρες και γυναίκες αναστατώνουν πάντα μια προϋπάρχουσα ψυχική ηρεμία.

Μην υποκύπτετε μπροστά στην επιταγή των γεγονότων.

Επιβεβαιώστε την υπεροχή των φαντασιακών σας πράξεων έναντι των γεγονότων και υποτάξτε τα όλα σε αυτά. Κρατήστε σταθερά το ιδανικό σας στη φαντασία σας. Τίποτα δεν μπορεί να σας το πάρει εκτός από την αποτυχία σας να επιμείνετε στο να φαντάζεστε το ιδανικό υλοποιημένο. Φανταστείτε μόνο τέτοιες καταστάσεις που έχουν αξία.

Το να προσπαθείς να αλλάξεις συνθήκες πριν αλλάξεις τη φανταστική σου δραστηριότητα, σημαίνει να παλεύεις ενάντια στην ίδια τη φύση των πραγμάτων. Δεν μπορεί να υπάρξει εξωτερική αλλαγή μέχρι να υπάρξει πρώτα μια φανταστική αλλαγή. Ό,τι κάνετε, χωρίς να συνοδεύεται από μια φανταστική αλλαγή, δεν είναι παρά μάταιη αναπροσαρμογή των επιφανειών.”

Neville Goddard, βιβλίο “The Law and the Promise” (1961)

Ο Neville Goddard μιλά για την επιμονή στο όνειρο, η οποία αναφέρεται και στο μεταγενέστερο βιβλίο στη “Η Σχολή των Θεών” του Elio D’Anna. Οι συνθήκες και οι καταστάσεις αλλάζουν από μέσα προς τα έξω.

Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τις διδασκαλίες του Neville Goddard επιστρέψτε σύντομα στην ιστοσελίδα μας. Εμπλουτίζουμε συχνά το περιεχόμενο μας με αποφθέγματα του Neville.

Bluemind Magazine

Διαβάστε ακόμα:

Πώς γίνονται τα θαύματα – Neville Goddard

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *