Οι λύσεις αγαπούν την γαλήνη του νου

Οι λύσεις αγαπούν την γαλήνη του νου

Κοινοποίηση

Πώς μπορώ σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα να είμαι επικεντρωμένος σε αυτό που θέλω; Πώς γίνεται με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν πάνε πίσω τη ζωή μου;

Τρέχεις, αγχώνεσαι, παρασύρεσαι από πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα το μυαλό σου να μην μπορεί να εστιάσει, να σκεφτεί ήρεμα, να αφήσει χώρο για την έμπνευση.

Ποιά έμπνευση, θα μας πεις, όταν νιώθεις περιορισμένος από παντού.

Κι όμως, ας μετρήσουμε τώρα…, εκτός από τις ανησυχίες σου και τις ευλογίες σου.

Έχεις κάτι για το οποίο νιώθεις ευλογημένος; Ένα σπίτι να κοιμηθείς, ένα πρόσωπο που σε αγαπά, φαγητό για να μην πεινάς, νερό για να πλυθείς; Πιθανά ναι.

Και με τα υπόλοιπα τι γίνεται; θα απαντήσεις. Υπάρχουν ένα σωρό δυσκολίες και εγώ νιώθω ότι δεν θα τα καταφέρω.

Οι δυσκολίες χάνονται όταν ο νους είναι γαλήνιος. Και όταν είναι γαλήνιος μπορείς να δεις τα πράγματα σε βάθος και να βρεις λύσεις. Όταν σταματάς να τρέχεις και εστιάζεις την προσοχή σου σε κάτι σημαντικό, το μυαλό “αναγκάζεται” να συγκεντρωθεί σε αυτό και τότε μπορείς να δεις την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Τότε είναι που βλέπεις τα πράγματα καθαρά.

Τότε έχεις έμπνευση.

Τότε “συμβαίνουν” λύσεις, εκεί που πριν υπήρχαν αδιέξοδα.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε συνειδητά τη γαλήνη απέναντι στο άγχος, τον φόβο, τη ζήλια θα το κάναμε; Εννοείται πως ναι.

Γι’ αυτό απόψε, άφησε ότι σε απασχολεί και κάνε χώρο για μία και μόνο σκέψη…

Κι αν γνώριζα πώς ότι έχω ζητήσει, ότι θέλω, τώρα πραγματοποιείται για μένα πώς θα ένιωθα;

Μπορείς να νιώσεις το συναίσθημα της πληρότητας; Το συναίσθημα που σου λέει ότι η επιθυμία σου έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Δες το να συμβαίνει αυτό που επιθυμείς και απόλαυσέ το πέρα και πάνω από κάθε εξωτερική πραγματικότητα.

Είναι δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι και είναι ο τρόπος για να δημιουργείς.

Όταν ολοκληρώσεις τον οραματισμό σου και ανοίξεις τα μάτια σου, ρώτησε αυτόν ή αυτό που πιστεύεις (Θεό, Πνεύμα, Άγγελο, Βούδα και ότι άλλο):

«Χρειάζεται να κάνω κάτι για να έχω αυτό που θέλω; Θα μπορούσα να κάνω κάτι που δεν το έχω σκεφτεί και θα με έφερνε πιο κοντά στην υλοποίηση της επιθυμίας μου; Σε παρακαλώ καθοδήγησε το νου μου, ώστε να ενεργώ με γαλήνη και αγάπη. Είμαι ανοιχτός/ή να λάβω τις απαντήσεις σου και τις λύσεις σου».  

Ίσως, εκείνη τη στιγμή να σου έρθει μία ιδέα, ή ένα μήνυμα. Μπορεί να συμβεί και την επόμενη μέρα… Να παρατηρείς τις επόμενες μέρες για μηνύματα και λύσεις, σε αυτό που είναι η πρόθεσή σου.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *