Κβαντικός νους: Αλλάζοντας το Τώρα, αλλάζει παρελθόν και μέλλον

Κβαντικός νους: Αλλάζοντας το Τώρα, αλλάζεις παρελθόν και μέλλον

Κοινοποίηση

Αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι, που εξηγείς, που αναλύεις καταστάσεις της ζωής σου, μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν και το μέλλον σου.

Η Άννα έχει ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα, το οποίο νοικιάζει και συμπληρώνει αυτά τα χρήματα στο μισθό της, ώστε να ζει πιο άνετα. Το διαμέρισμα, το νοικιάζει 15 χρόνια και κάθε φορά, που ένας ενοικιαστής έφευγε άφηνε τεράστιες ζημιές στο ακίνητο. Προσπαθούσε πολύ να εισπράξει τα χρήματα του ενοικίου και μάλιστα κάποιοι ενοικιαστές έφευγαν βράδυ αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια 4 και 5 μηνών. Τον Δεκέμβριο του 2019 το ίδιο διαμέρισμα ενοικιάστηκε σε κάποιον νέο ενοικιαστή, που πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του και μάλιστα διορθώνει κάποιες μικροζημιές που προκύπτουν. Πριν λίγες μέρες ένας παλιός ενοικιαστής της Άννας, από αυτούς «που έφυγαν βράδυ» επικοινώνησε μαζί της μετά από 7 χρόνια για να της δώσει τα ενοίκια που της χρωστούσε. Το χρηματικό ποσό ήταν αρκετά μεγάλο.

Μπορείτε να φανταστείτε τι έχει συμβεί;

Η Άννα για πολλά χρόνια έβλεπε το διαμέρισμα της με άγχος, έχοντας την πεποίθηση ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να το αγαπήσει και να το φροντίσει, όπως αυτή.  Και επειδή αυτό έβλεπε (κατανοούσε) ως αληθινό, ήταν συνεχώς προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο. Και αυτό επιβεβαιωνόταν.

Αλλάζοντας την εσωτερική εικόνα, αλλάζει και η εξωτερική

Η Άννα πέρυσι αποφάσισε να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα. Αποφάσισε να οραματιστεί μία αγαπημένη οικογένεια να επιλέγει το διαμέρισμα της για να μείνει. Οραματιζόταν κάθε βράδυ αυτή την οικογένεια να αγαπά και να φροντίζει το ακίνητό της.  Ένιωθε ευγνώμων για αυτό και βίωνε αγάπη για αυτούς τους ανθρώπους. Έβλεπε τον εαυτό της να λαμβάνει το αντίτιμο του ενοικίου στον τραπεζικό της λογαριασμό σταθερά κάθε μήνα. Περιέβαλε το διαμέρισμα με φως.

Συγχώρεσε τον εαυτό της και τους ενοικιαστές που είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην περιουσία της, αλλά και όσους της χρωστούσαν χρήματα. Ένιωσε να απελευθερώνεται από το βάρος της σκέψης του «κακού ενοικιαστή».

Έστρεψε την προσοχή της σε θετικές καταστάσεις, που αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνήθεια των σκέψεων – Κβαντικός νους

Όταν κάνουμε συνέχεια τις ίδιες σκέψεις και έχουμε τα ίδια συναισθήματα, ορίζουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με αυτά. Πώς περιμένουμε, λοιπόν, να ορίσουμε το μέλλον μας, εάν καθημερινά ζούμε στο παρελθόν, που δεν μας αρέσει;

Όπως εξηγεί στο βιβλίο του ‘‘Σπάσε τη Συνήθεια να Είσαι ο Εαυτός Σου” (εκδ. Link Media) ο διάσημος συγγραφέας, Τζο Ντισπένζα, απαραίτητο στοιχείο για να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει είναι να αναθεωρήσουμε όσα πιστεύουμε για τη φύση της πραγματικότητας επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλό μας και φορτίζοντας θετικά τα συναισθήματά μας.

Στην κβαντική φυσική, ο παρατηρητής μπορεί να επηρεάσει το παρατηρούμενο. Εν ολίγοις δεν είμαστε απλοί παρατηρητές του υλικού κόσμου, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τον επηρεάσουμε. 

Σύμφωνα με τον Τζο Ντισπένζα «εάν μπορούμε να φανταστούμε ένα μελλοντικό γεγονός της ζωής μας το οποίο βασίζεται στις προσωπικές επιθυμίες μας, τότε η πραγματικότητα αυτή υπάρχει ήδη ως πιθανότητα στο κβαντικό πεδίο». Υπάρχει, δηλαδή, η ζωή που ονειρευόμαστε και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την παρατηρήσουμε. Για να εισέλθουμε όμως στο πεδίο αυτό -που υπάρχει πέρα από το χώρο και το χρόνο- χρειάζεται να αποκτήσουμε παρόμοια υπόσταση με εκείνο. Θα πρέπει, λοιπόν, αρχικά να κυριαρχήσουμε σε ότι ο συγγραφέας αποκαλεί «μεγάλη τριάδα»: το περιβάλλον, το σώμα, το χρόνο.

Η επαφή με το κβαντικό πεδίο

Το πρώτο εμπόδιο στην επαφή μας με το κβαντικό πεδίο είναι το περιβάλλον μας. Η ζωή μας είναι μια ρουτίνα. Βιώνουμε τα ίδια και τα ίδια, γιατί συνηθίζουμε να αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο. Το παρελθόν γίνεται παρόν και μέλλον.

Η αλλαγή ξεκινάει από τις σκέψεις μας και το σώμα μας. Με μία ευχάριστη σκέψη παράγονται χημικές ουσίες, που δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα και αυτά εκδηλώνονται στο σώμα μας.

Οι αρνητικές σκέψεις είναι πιο συχνές. Έχουμε εκπαιδευτεί να σκεφτόμαστε συχνότερα το δυσάρεστο και λιγότερο το ευχάριστο. Η αυτοματοποιημένη διαδικασία των αρνητικών σκέψεων μας δυσκολεύει να τις εντοπίσουμε και να τις αλλάξουμε εν τη γεννέσει τους ή και απλά να τις αφήσουμε να περάσουν. Ο πιο εύκολος τρόπος να εντοπίσουμε μία αρνητική σκέψη είναι να εστιάζουμε στα συναισθήματα.

Τα συναισθήματα γίνονται αντιληπτά στο σώμα μας, στο σημείο που βρίσκεται το ηλιακό πλέγμα. Κάθε φορά που νιώθεις το στομάχι σου σφιγμένο, μία αρνητική σκέψη είναι η αιτία. Δεν είναι ένα γεγονός που προκαλεί την αρνητική σκέψη. Είναι ο τρόπος που αναλύεις ή που εξηγείς ένα γεγονός.

Αν αποφύγεις να εξηγήσεις ένα γεγονός με τον τρόπο που συνήθιζες στο παρελθόν και το αφήσεις να περάσει, εστιάζοντας σε κάτι ευχάριστο, θα δεις ότι το ίδιο γεγονός μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα στο σήμερα.

Αν νιώθεις αρκετά δυνατός να αντικαταστήσεις ένα αρνητικό γεγονός (σύμφωνα με τον κύκλο πεποιθήσεων σου), με μία θετική σκέψη, θα δεις μία νέα πραγματικότητα να δημιουργείται μπροστά σου.

Η νέα πραγματικότητα που εσύ δημιουργείς, στο εδώ και το τώρα, έχει τη δύναμη να επερεάσει το μέλλον, αλλά και να αλλάξει το παρελθόν. Δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί χρόνια πριν, μπορούν να μετατραπούν σε θετικά, με τη δύναμη της σκέψης σου και τον έλεγχο των συναισθημάτων σου.

Θυμήσου ότι η Άννα, αλλάζοντας την οπτική της, μετά από πολλά χρόνια έλαβε στο σήμερα (στο εδώ και το τώρα) το χρηματικό ποσό που της όφειλε ο ενοικιαστής της.

#Blueminders

Ακολουθήστε μας και στη σελίδα μας στο Instagram

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *