Pandimia Pos Na Antimetopisete Ti Thlipsi

Πανδημία, πώς να αντιμετωπίσετε τη θλίψη

Κοινοποίηση

Σε μία πανδημία, όπως αυτή που όλοι μας βιώνουμε, το να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις και τη θλίψη μοιάζει με άθλο. Από την άλλη, η απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων είναι ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσουμε τη νέα πραγματικότητα με εσωτερική ηρεμία. Η απόκτηση αυτής της συνειδητότητας μπορεί να μας φέρει σε έναν διαφορετικό κόσμο, σε μία νέα αλήθεια και γιατί όχι σε μία άμεση ατομική αλλά και συλλογική θεραπεία.

Είμαστε μαθημένοι να αμφιβάλουμε για τη δύναμη, που έχουμε να επιλέγουμε και να απολαμβάνουμε μία αρμονική ζωή, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Η ανησυχία εμφυτεύεται σταδιακά στη ζωή μας και σκέψεις που έχουν να κάνουν με τυχόν κινδύνους και τον έλεγχο αυτών, κατακλύζουν το μυαλό μας και κατ’ επέκταση τη συνείδησή μας.

Ειδικά, αυτές τις μέρες που όλοι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του Covid-19. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι για την προστασία μας ή και οι σύντομες επισκέψεις στο super market για ανεφοδιασμό, μέσα σε κλίμα ανησυχίας και θλίψης, δεν είναι εύκολο να μη μας καταβάλλουν.

Ακόμα και αυτοί, που ακολουθούν πιο πνευματικές αναζητήσεις και πρακτικές απορούν για τον λόγο, που βιώνουν αυτή την πραγματικότητα στο Τώρα τους.  

Η στάση μας αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε το γεγονός ως μία πραγματικότητα από την οποία, για το Τώρα, δεν υπάρχει διέξοδος. Μία δυνατότητα που μπορεί να ελέγξει ή και να περιορίσει τις επιλογές μας. Η ίδια πραγματικότητα ερμηνευμένη αλλιώς, πιθανά, να ήταν μία αφορμή για να ενισχύσουμε την πνευματική μας εξέλιξη, να κατανοήσουμε τη σύνδεσή μας με τους άλλους, να προσεγγίσουμε ή και να αξιοποιήσουμε τη θεραπευτική μας δύναμη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Πώς να αποβάλλω τον φόβο και τη θλίψη;

Τα γεγονότα από μόνα τους δεν προκαλούν φόβο. Αυτό που προκαλεί ανησυχία, πόνο και θλίψη είναι η ερμηνεία που δίνουμε στα γεγονότα. Η ανησυχία προέρχεται από τον τρόπο, που μάθαμε να ερμηνεύουμε μία κατάσταση.

Παρατηρούμε και εστιάζουμε στα συμπτώματα, τις απώλειες, τον επιβεβλημένο περιορισμό μας στο σπίτι και σκεφτόμαστε τα ολέθρια για τη ζωή μας αποτελέσματα στην περίπτωση που προσβληθούμε. Προσπαθούμε να μαντέψουμε πώς θα είναι η ζωή μας μετά και αδυνατούμε να ελέγξουμε σκέψεις και συναισθήματα. Η εσωτερική μας κατάσταση βρίσκεται σε χαμηλή δόνηση και αυτό μπορεί να έχει μία σειρά από σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και πνευματική μας υγεία.

Οι #Blueminders γνωρίζουμε ότι ειδικά αυτή τη στιγμή για τους περισσότερους, η μετακίνηση μακριά ​​από την αρνητικότητα δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν είναι μία απλή πρακτική. Είναι κάτι που προκαλεί αμηχανία.

Από την αρνητικότητα στην ουδετερότητα

Ίσως για αρχή να μπορούσαμε να μεταφερθούμε από την αρνητική κατάσταση σε μία κατάσταση ουδετερότητας. Δηλαδή να παρατηρούμε τα γεγονότα χωρίς να τους δίνουμε κάποια ερμηνεία. Να προσπαθήσουμε να εστιάσουμε περισσότερο στη δική μας εσωτερική αλήθεια, σε σχέση με αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας.

Μείνετε για λίγο μόνοι σας και κάντε μόνο μία σκέψη.

Εγώ, τί χρειάζεται να μάθω από αυτό το γεγονός; Περιορίστε το νου μόνο σε αυτή τη σκέψη, μόνο σε αυτό το ερώτημα.

Μην προχωρήσετε σε υποθέσεις.

Μόνο ζητήστε να σας δοθούν οι απαντήσεις μέσω απτών γεγονότων και με ξεκάθαρα σημάδια, ώστε να κατανοήσετε την αλήθεια για τη δική σας ύπαρξη.

Αφήστε κάθε άλλη σκέψη να φύγει μακριά.  

Εστιάστε τις επόμενες ώρες ή και μέρες, στις δυνατότητες που σας δυναμώνουν και γεννούν συναισθήματα αισιοδοξίας.

Με αυτό τον τρόπο απομακρύνεστε από τον πόνο, την ανησυχία, τη θλίψη και τροφοδοτείτε το Φως μέσα σας.

Οι απαντήσεις θα ακολουθήσουν…

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *