I Texni Ton Thavmaton

Η τέχνη των θαυμάτων

Κοινοποίηση

Το μυστικό της δημιουργίας θαυμάτων είναι η συνείδηση του ανθρώπου. Είναι αυτό που έχεις πειστεί ότι είναι αληθινό και συμβαίνει ήδη, σύμφωνα με τον Neville Goddard* στο βιβλίο του «Το συναίσθημα είναι το μυστικό», 1944.

Ο ίδιος εξηγεί τον τρόπο που μπορούμε να εμπιστευόμαστε αυτό που θέλουμε ως ήδη γενόμενο, εμπιστευόμενοι την εσωτερική μας αλήθεια και όχι αυτό που βλέπουμε στο εξωτερικό περιβάλλον. Είναι σαν έχεις πάει στον κινηματογράφο για να δεις μία ταινία και να έτυχε να μπεις στην αίθουσα λίγο πιο πριν τελειώσει η προηγούμενη προβολή. Εκείνη τη στιγμή βλέπεις το τέλος της ταινίας και γνωρίζεις ότι υπάρχει “happy end”. Επειδή, όμως θέλεις να δεις την ταινία από την αρχή, κάθεσαι και βλέπεις όλο το έργο. Όσα δυσάρεστα ή ανατροπές κι αν συμβούν στην κινηματογραφική πλοκή, εσύ δεν ανησυχείς, καθώς γνωρίζεις το τέλος.

Αυτό, σύμφωνα με τον Neville Goddard είναι το μυστικό για να δημιουργείς αυτά που θέλεις, χωρίς να επηρεάζεσαι από όσα συμβαίνουν γύρω σου αυτή τη στιγμή. Ο έξω κόσμος θα ακολουθήσει αυτό που έχεις μέσα σου ως αληθινό. Κάθε εσωτερική αλήθεια θα εκφραστεί και το εξωτερικό σου πεδίο.

Στο εσωτερικό σου κομμάτι γνωρίζεις την αλήθεια που θέλεις να βιώνεις, να απολαμβάνεις. Ο λόγος που δεν καταφέρνεις να το φέρεις και στην πραγματικότητά σου είναι η ανησυχία που εκπέμπεις, καθώς σκέφτεσαι ότι δεν το έχεις ακόμα. Εστιάζεις στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Κι όμως, αν προσέξεις καλύτερα, θα καταλάβεις πως ότι υπάρχει μέσα σου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο δημιουργείται και σαν κατάσταση στη ζωή σου.

Αν γυρίζεις τη συνείδησή σου σε αυτό που θέλεις και μόνο θα ανακαλύψεις το μυστικό της δημιουργίας.

Γνωρίζοντας τον νόμο της συνείδησης και κατανοώντας τον τρόπο που λειτουργεί θα σου επιτραπεί να ολοκληρώσεις όλα όσα επιθυμείς στη ζωή σου. Με αυτή τη γνώση μπορείς να χτίσεις και να διατηρήσεις έναν ιδανικό κόσμο.

Ο Neville Goddard εξηγεί ότι η συνείδηση είναι η μόνη πραγματικότητα και όχι απλά απεικονιστική. Για να λειτουργήσει σωστά ό νόμος της συνειδητότητας είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου.

Η συνείδηση ​​είναι προσωπική και επιλεκτική. Το υποσυνείδητο είναι απρόσωπο και μη επιλεκτικό. Το υποσυνείδητο όμως, είναι το βασίλειο της αιτίας, που φέρνει στο συνειδητό την πραγματικότητα του αποτελέσματος.

Αυτές οι δύο πτυχές του συνειδητού και του υποσυνείδητου είναι οι αρσενικές και θηλυκές διαιρέσεις συνείδησης. Η συνείδηση ​​είναι αρσενική και το το υποσυνείδητο είναι θηλυκό.

Η συνείδηση ​​δημιουργεί ιδέες και εντυπώνει αυτές τις ιδέες στο υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο λαμβάνει τις ιδέες και δίνει τη μορφή και την έκφρασή τους.

Με αυτόν τον νόμο, κατανοώντας ότι πρώτα μια ιδέα του συνειδητού πείθει το υποσυνείδητο να την εκφράσει στην πραγματικότητα, όλα τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με τις σκέψεις που έχουμε.

Χωρίς αυτή την ακολουθία δεν υπάρχει τίποτα.

Το υποσυνείδητο δεν φιλτράρει τις ιδέες του συνειδητού, αλλά τις δέχεται ως αλήθεια. Ως εκ τούτου, μέσα από τη δύναμή του να φανταστεί και να αισθανθεί αυτό που θέλει, ο άνθρωπος έχει τον έλεγχο της δημιουργίας.

Ο έλεγχος του υποσυνείδητου επιτυγχάνεται μέσω του ελέγχου των ιδεών μας και των συναισθημάτων μας. Ο μηχανισμός της δημιουργίας είναι κρυμμένος στο βάθος του υποσυνείδητου, στη γυναικεία όψη ή αλλιώς στη μήτρα της δημιουργίας.

Το υποσυνείδητο θεωρεί ένα συναίσθημα ως γεγονός, που υπάρχει μέσα του και με αυτή την υπόθεση προχωράει να το εκφράσει. Η δημιουργική διαδικασία ξεκινά με μια ιδέα και ο κύκλος της διατρέχει την πορεία της, ένα συναίσθημα και τελειώνει σε μια βούληση να ενεργήσει.

Το συναίσθημα είναι το μοναδικό μέσο, μέσα από το οποίο οι ιδέες μεταφέρονται στο υποσυνείδητο.

Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος που δεν ελέγχει το συναίσθημά του, μπορεί εύκολα εντυπωσιάσει το υποσυνείδητο με ανεπιθύμητες καταστάσεις. Με τον έλεγχο του συναισθήματος δεν σημαίνει ότι πρέπει να συγκρατείτε ή να καταπνίξετε το συναίσθημά σας, αλλά να έχετε την πειθαρχία του εαυτού σας ώστε να εστιάζετε σε ευχάριστα συναισθήματα με τα οποία νιώθετε χαρά.

Ο έλεγχος του συναισθήματός σας είναι πολύ σημαντικός για μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή. Ποτέ μην αφήσετε ένα ανεπιθύμητο συναίσθημα, να σας κατακλείσει. Μην ασχολείστε με την κριτική του εαυτού σας ή των άλλων. Ασχοληθείτε με το να δημιουργήσετε το σενάριο της δικής σας ταινίας γνωρίζοντας από πριν το τέλος της.

Διατηρείστε την κυριαρχία των συναισθημάτων σας. Είμαι υγιής είναι ένα ισχυρότερο συναίσθημα από το, θα είμαι υγιής. Αυτό που νιώθεις πάντα κυριαρχεί σε αυτό που λες, ήθελα να είμαι, επομένως, για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία πρέπει να γίνει αισθητή ως ήδη απόλυτα αληθινή.

Η αίσθηση προηγείται της εκδήλωσης και είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο όλες οι εκδηλώσεις της πραγματικότητας στηρίζονται. Να προσέχετε τις διαθέσεις και τα συναισθήματά σας, γιατί υπάρχει μια αδιάσπαστη σύνδεση μεταξύ των συναισθημάτων σας και της δικής σας πραγματικότητας στον ορατό κόσμο. Το σώμα σας είναι ένα συναισθηματικό φίλτρο και φέρει τα αδιαμφισβήτητα σημάδια των συναισθημάτων σας. Συναισθηματικές διαταραχές και ειδικά τα καταπιεσμένα συναισθήματα, είναι οι αιτίες όλων των ασθενειών.

Να σκέφτεστε μόνο την κατάσταση που επιθυμείτε να φέρετε στον υλικό κόσμο. Η αίσθηση του ήδη συμβαίνει και η πίστη σε αυτό, είναι ο τρόπος όλων των φαινομενικών θαυμάτων. Όλες οι αλλαγές της έκφρασης έχουν προκληθεί από μια αλλαγή αίσθησης. Μια αλλαγή αίσθησης είναι αλλαγή του πεπρωμένου.

Όλη η δημιουργία συμβαίνει στον τομέα του υποσυνείδητου. Επομένως, αυτό που πρέπει να αποκτήσετε είναι ένας έλεγχος της λειτουργίας του υποσυνείδητου, δηλαδή, του ελέγχου των ιδεών σας και των συναισθημάτων σας.

Neville Goddard (1905-1972) χαρακτηρίστηκε ως προφήτης, δάσκαλος με βαθιά επίδραση. Ο ίδιος έχει γράψει σπουδαία βιβλία ψυχολογικής αλήθειας όπως: «Το συναίσθημα είναι το μυστικό» (1944) «Η δύναμη της Αφύπνισης» (1952), «Ο νόμος και η υπόσχεση» (1961) κ.α.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *