Ποιος είμαι; - Διαλογισμός

Ποιος είμαι; – Διαλογισμός

Κοινοποίηση

Ποιος είμαι τελικά; Αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για μένα ή αυτό που ακόμα κι εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να πιστέψω για τον εαυτό μου…

Μια υπέροχη τεχνική διαλογισμού είναι η αυτοανάλυση. Είναι μια διαδικασία που σας οδηγεί να ταυτιστείτε με τον εσωτερικό Εαυτό, τον Γνώστη, παρά με τις σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό.

Ο διαλογισμός «Ποιος είμαι;» είναι πανίσχυρος αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία εσωτερική αναζήτηση και να συνδεθούμε με τον Ανώτερο Εαυτό μας, καθώς και με το εσωτερικό μας παιδί. Αυτή η τεχνική είναι καθαρά μια αναζήτηση μέσα. Συνίσταται στο να κάνετε στον εαυτό σας μια σειρά ερωτήσεων. Ας ξεκινήσουμε.

Διαλογισμός «Ποιός είμαι;»

Ο διαλογισμός βασίζεται σε μία σειρά ερωτήσεων προς τον εαυτό σας.

Ας ξεκινήσουμε!

Καθίστε αναπαυτικά στηρίζοντας την πλάτη σας σε ένα έπιπλο ή στον τοίχο. Κρατήστε την σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία με χαλαρούς τους ώμους και τα χέρια να ακουμπούν χαλαρά πάνω στα πόδια.

Κλείστε τα μάτια και εστιαστείτε στην αναπνοή σας. Δηλώστε την πρόθεση να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο σε όλη τη διάρκεια του διαλογισμού να σας δώσει εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις και απαντήσεις, που μπορεί να θεωρήσετε ότι είναι εξωπραγματικές. Πιθανά μία σκέψη ή μία απάντηση μπορεί να σας φανεί υπερβολική, αλλά μην την κρίνετε αφήστε τη να υπάρχει. Πιθανά τις επόμενες μέρες, μήνες ή και χρόνια η σημερινή υπερβολή να είναι η εκείνη πραγματικότητά σας.

Τώρα, αναρωτηθείτε, είτε φωναχτά είτε σιωπηλά: «Ποιος είμαι;» Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε αυτήν την ερώτηση.

Κάντε την ερώτηση: «Είμαι αυτό το σώμα;» Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε: «Είσαι το σώμα σου;»  Είναι όλη η αλήθεια σου αυτό το σώμα; Είσαι μόνο το σώμα ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Συνεχίστε να ρωτάτε:

«Είμαι τα πόδια;»

«Είμαι τα χέρια;».

«Είμαι τα εσωτερικά όργανα;».

«Είμαι η ανάσα;».

«Είμαι τα όργανα των αισθήσεων—η όσφρηση;».

«Είμαι η αίσθηση της γεύσης;».

«Είμαι η αίσθηση της αφής;».

«Είμαι η αίσθηση της όρασης;».

«Είμαι η αίσθηση της ακοής;».

Τώρα, κάντε μια ακόμη βαθύτερη ερώτηση στον εαυτό σας: «Είμαι το μυαλό;»

«Είμαι οι σκέψεις μου;»

Δώστε λίγο χρόνο εδώ για να λάβετε τις απαντήσεις.

«Είμαι αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εμένα;» Αφήστε τις σκέψεις να τρέξουν στα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής σας.

«Είμαι κάτι άλλο από αυτό που δείχνω προς τους άλλους;»

«Είμαι κάτι περισσότερο από αυτό που οι άλλοι πιστεύουν για εμένα; Αν ναι, ποιος είμαι;»

Μείνετε αρκετή ώρα εδώ αφήνοντας εντελώς ελεύθερα σκέψεις και συναισθήματα να  γεμίσουν την ύπαρξή σας. Θυμηθείτε ότι στο εδώ και τώρα είστε εσείς και ο εαυτός σας και το βίωμα αυτό είναι ολότελα δικό σας.

«Ποιος θέλω να είμαι;»

«Τι είναι αυτό που θέλω να γίνομαι;» Βιώστε την πραγματικότητα αυτού που θέλετε να είστε. Αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους στο εδώ και τώρα. Αφήστε τα συναισθήματα να σας κατακλύσουν. Μπορείτε να γελάσετε, μπορείτε να κλάψετε σε αυτό το σημείο αλλά να γνωρίζετε πως οποιαδήποτε αντίδραση είναι η αλήθεια σας.

Τώρα το μυαλό σας βιώνει κύματα ενέργειας και νοητικές τροποποιήσεις για όσα πλέον δεν σας εξυπηρετούν. Εδώ, γίνεται η μεταβολή της παλιάς ενέργειας με τη νέα που θα σας υποστηρίξει στο νέο σχέδιο ζωής. Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να βιώσετε τη χαρά της νέας σας πραγματικότητας.

Ολοκληρώστε τον διαλογισμό με την επιβεβαίωση:

«Είμαι αυτό που είμαι. Και αυτό που είμαι δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό. Είμαι πάντα περισσότερα από όσα μπορώ να συλλάβω και να αναγνωρίσω. Είμαι ο αιώνιος εαυτό μου στο εδώ και το τώρα. Είμαι ο αιώνιος παρατηρητής και έχω το θείο δικαίωμα να αλλάζω με αγάπη όσα δεν μου αρέσουν, ώστε να εκφράζω και να βιώνω μόνο όσα με έλκουν. Είμαι η απόλυτη αλήθεια, η αιώνια γνώση και η ευδαιμονία».  

Bluemind Magazine

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *