Τα πνευματικά μαθήματα Ακεραιότητας, Αλήθειας, Επικοινωνίας

Τα πνευματικά μαθήματα Ακεραιότητας, Αλήθειας, Επικοινωνίας  

Κοινοποίηση

Σημαντικά πνευματικά μαθήματα προς την καλυτέρευση της ζωής μας και των σχέσεων μας με τους άλλους είναι η Ακεραιότητα, η Αλήθεια και η Επικοινωνία. Θα έλεγε κανείς ότι αυτές οι αξίες ακεραιότητα και αλήθεια είναι ίδιες. Κι όμως έχουν διαφορές, καθώς είναι δύο διαφορετικά μαθήματα ζωής.

Η έλλειψη ακεραιότητας έχει να κάνει με το γνωρίζω την αλήθεια μου, αλλά επιλέγω να παρουσιάζομαι διαφορετικά στο εξωτερικό περιβάλλον. H έλλειψη της αλήθειας είναι ότι δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι και γι’ αυτό επιλέγω να βρίσκομαι υπό την καθοδήγηση άλλων. Η επικοινωνία από την άλλη έχει να κάνει με την τέχνη του να λέμε αυτό που νιώθουμε.

Ακεραιότητα

Η ακεραιότητα είναι η ευθυγράμμιση με τον εαυτό μας. Τι λέμε, τι σκεφτόμαστε, πως λειτουργούμε,  τι πιστεύουμε. Καθώς ευθυγραμμιζόμαστε με την δόνηση της ακεραιότητας τα μηνύματα που εκπέμπουμε είναι ξεκάθαρα.

Πιθανά να έχετε συναντήσει κάποιον, που νιώθετε ότι άλλο λέει και άλλο εννοεί (αισθάνεται). Ο λόγος που έχετε αυτή την αίσθηση από τον συνομιλητή σας είναι, γιατί ο ίδιος δεν είναι ξεκάθαρος απέναντι σας. Πολλές φορές το φαινόμενο αυτό συμβαίνει με ανθρώπους που χρειάζεται να αποκρύψουν την εσωτερική τους αλήθεια, ώστε να γίνουν περισσότερο συμπαθείς και αρεστοί στους άλλους.

Επίσης, μπορεί να έχετε βιώσει το γεγονός να προτείνετε κάτι σε κάποιον και να σας απαντά ότι αυτό ακριβώς σκεφτόταν κι εκείνος, αλλά η αίσθηση που σας αφήνει είναι ότι μάλλον σας ακούει μηχανικά και όχι ουσιαστικά. Η δόνηση που εκπέμπει είναι ο συνομιλητής σας είναι θολή και ασαφής.

Αν η δόνηση που εκπέμπουμε είναι ασαφής επηρεάζει τα αποτελέσματα σε όλες τις δημιουργίες μας, κάτι που με τη σειρά του καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους να μας καταλάβουν ή να μας εμπιστευτούν. Αυτό όχι μόνο προκαλεί σύγχυση, αλλά μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να θολώνει ακόμη περισσότερο το ενεργειακό μας πεδίο.

Η ακεραιότητα σχετίζεται με την ποιότητα της ειλικρίνειας ώστε να παραχθεί μία αρμονική δόνηση. Η ενεργειακή δόνηση της ακεραιότητας είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους γύρω μας να θέλουν να μας καταλάβουν, να συνεργαστούν μαζί μας και να μας υποστηρίξουν.

Αφήνοντας τους άλλους να μας γνωρίσουν καλύτερα ανοίγουμε ένα κανάλι επικοινωνίας πνευματικής και λεκτικής που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ένας πολιτικός μπορεί να έχει ως πνευματικό μάθημα, που χρειάζεται να δουλέψει, την ακεραιότητα. Ο ίδιος γνωρίζει την αλήθεια του, αλλά λόγω του status που πρέπει να υποστηρίξει για να επηρεάσει το κοινό του, παρουσιάζει σε αυτό έναν άλλο εαυτό. Το ίδιο συμβαίνει με όλους όσους εργάζονται σε επαγγέλματα μεγάλης προβολής όπως είναι οι καλλιτέχνες, οι αθλητές κ.α.

Στη νέα ενέργεια που ήδη βρισκόμαστε η ακεραιότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων κοινωνικών προτύπων και έντιμων σχέσεων.

Αλήθεια

Άνθρωποι που έχουν πρόβλημα να εμμείνουν στη δική τους αλήθεια και να την υπερασπιστούν, τείνουν να αποδέχονται την αλήθεια των άλλων. Συνήθως οι ίδιοι δεν είναι πολύ ειλικρινείς με τον εαυτό τους και εδώ είναι το πνευματικό μάθημα της Αλήθειας.

Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο μάθημα πνευματικής εξέλιξης για οποιονδήποτε από εμάς, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε πραγματικά πού βρισκόμαστε και επομένως αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ορίσουμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους. Εμείς οι ίδιοι συχνά δημιουργούμε ψευδαισθήσεις για να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας.

Συνήθως τα άτομα που δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη του εαυτού τους και των πράξεων τους έχουν ως μάθημα πνευματικής ανάπτυξης την αλήθεια. Συχνά βρίσκονται σε έναν φαύλο κύκλο, αναζητώντας καθοδήγηση από έξω, αντί να ακούνε τις δικές τους παρορμήσεις.

Μερικές φορές δυσκολεύονται να είναι ειλικρινείς με τους άλλους. Μπορεί να λένε ψέματα και να δικαιολογούνται, αντί να είναι ειλικρινείς για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή τους.

Αυτοί είναι άνθρωποι που πάντα κρίνουν τον εαυτό τους, από το τι πιστεύουν ότι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Συχνά ζουν σε έναν κόσμο φαντασίας. Μεγάλα προβλήματα προκύπτουν όταν οι ίδιοι αρχίζουν να πιστεύουν στη μυθοπλασία τους, γιατί αυτό τους διαχωρίζει τελείως από τους άλλους.

Όταν ένα άτομο επιλέξει να κυριαρχήσει στην αλήθεια, τότε θα πρέπει πρώτα να έχει δουλέψει την αλήθεια του εαυτού του και να την έχει αποδεχτεί. Σημαίνει ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις του. Φυσικά δεν λέμε ότι οι πράξεις και οι σκέψεις πρέπει να είναι τέλειες – πρέπει απλώς να είναι δικές του.

Καθώς αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πραγματικότητά μας, αρχίζει και η κυριαρχία μας στην Αλήθεια. Η αποδοχή της προσωπικής μας αλήθειας οδηγεί στην κατανόηση ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική και βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική αντίληψη. Μόνο με την αλλαγή της αντίληψης μπορούν να φανούν πολλές άλλες αλήθειες, και όχι μόνο η δική μας.

Επικοινωνία

Το πνευματικό μάθημα της Επικοινωνίας είναι να μπορούμε να συμπορευτούμε με τους άλλους και να μοιραζόμαστε αρμονικά τη ζωή μας μαζί τους.

Το να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας είναι η ουσία της σχέσης. Πολλές φορές στις συνεδρίες μας θα μας ακούσετε να λέμε, ό,τι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει επικοινωνία είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι ο άλλος δεν μας καταλαβαίνει ή ότι δεν ενδιαφέρεται.

Ο άλλος δεν μας καταλαβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε δηλώσει / μιλήσει ξεκάθαρα για το τι μας αρέσει και τι όχι και ο άλλος επαναλαμβάνει γεγονότα και συμπεριφορές, που ξεκάθαρα του έχουμε γνωστοποιήσει ότι μας ενοχλούν.

Το πνευματικό μάθημα της Επικοινωνίας εκδηλώνεται πάντα στις πιο στενές σχέσεις μας, όταν δύο άνθρωποι, ενωμένοι από αγάπη, βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο ο ένας με τον άλλον. Αν δεν είναι εραστές και δεν είναι σύζυγοι, τότε θα είναι δύο στενοί φίλοι.

Συνήθως, αυτοί που «δεν μας καταλαβαίνουν» είναι άντρες, λόγω του τρόπου που έχουν μεγαλώσει και της δυσκολίας που έχουν να εκφράσουν το συναίσθημα, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Συνήθως αισθάνονται αρκετά άνετα στον επικοινωνιακό τομέα αλλά είναι δύσκολο να πουν φωναχτά ό,τι έχει συσσωρευτεί στην ψυχή τους, να επικοινωνήσουν ειλικρινά τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους.

Κάποιος που ήταν πωλητής αυτοκινήτων και είχε πρόβλημα στην επικοινωνία κατάφερε να το ξεπεράσει διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Ήταν ο καλύτερος πωλητής στη δουλειά του και φυσικά θα έλεγε κανείς ότι έχει περάσει με άριστα το πνευματικό μάθημα της Επικοινωνίας.

Ο ίδιος άνθρωπος όμως, είχε “διατηρήσει” το πρόβλημα της επικοινωνίας με τη γυναίκα που τον ενδιέφερε συναισθηματικά. Θα αναρωτηθείτε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Κι όμως μπορεί να συμβεί, καθώς ο ίδιος είχε εξελίξει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες κατανοώντας πως σκέφτονται και τι θα ήθελαν οι πελάτες του στην αγορά του νέου τους αυτοκινήτου. Άρα είχε μάθει να ακούει τους άλλους και τις ανάγκες τους, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό στην επικοινωνία. Ποτέ όμως, κατά τη διάρκεια της πώλησης δεν χρειάστηκε να μιλήσει για τον εαυτό του…

Στις στενές, προσωπικές μας σχέσεις χρειάζεται να επικοινωνήσουμε το πώς νιώθουμε για τον άλλον, τι θέλουμε από αυτόν και τη σχέση μας, τι μας αρέσει και τι όχι.

Το πνευματικό μάθημα της Επικοινωνίας είναι ένα δύσκολο μάθημα ειδικά για τους άντρες, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το συναίσθημά τους κυρίως όταν μένουν μόνοι με τον εαυτό τους. Η σκέψη ότι μπορεί να φανούν ευάλωτοι στα μάτια της γυναίκας που τους ενδιαφέρει είναι εφιαλτική. Εδώ μία πρωτογενής πεποίθηση που πολλές φορές χρειάζεται να δουλευτεί είναι η Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τους άλλους.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Η αγάπη ήρθε από μακριά – Σχέση από απόσταση

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *