Στην επιθυμία σου συμμετέχουν νους, πνεύμα, σώμα

Στην επιθυμία σου συμμετέχουν νους, πνεύμα, σώμα

Κοινοποίηση

Στην πραγματοποίηση της επιθυμίας σου συμμετέχουν νους, πνεύμα και σώμα. Για τους περισσότερους από εμάς, δεν είναι άμεσα προφανές, ότι το σώμα, το μυαλό και η ψυχή επηρεάζουν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό το ένα το άλλο. Η σύνδεση μεταξύ σώματος και νου είναι ισχυρή και πλέον τεκμηριωμένη. Για παράδειγμα μία χρόνια ασθένεια έχει ξεκινήσει από το πνεύμα (νους), έχει προχωρήσει στην ψυχή (συναίσθημα) και μετά εκδηλώνεται στο σώμα.

Μόλις αποδεχθούμε ότι υπάρχει αυτή η σύνδεση το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για αμφίδρομη σύνδεση. Το μυαλό μπορεί να επηρεάσει το σώμα και το σώμα μπορεί να επηρεάσει το μυαλό. Μπορούμε να δούμε ένα παράδειγμα αυτού στην αναπνοή μας. Μια μεγάλη πλειοψηφία από εμάς πραγματικά αναπνέει λανθασμένα και κάνοντας αυτό, βλάπτουμε τους εαυτούς μας. Η βαθιά ήρεμη αναπνοή αναζωογονεί τόσο το σώμα όσα και το μυαλό.

Η αλλαγή στον τρόπο της ζωής περνά τόσο από τον τρόπο σκέψης που χρειάζεται να αλλάξουμε, όσο και από σώμα για να τροφοδοτηθεί το πνεύμα, που είναι το συναίσθημα.

Παραμένοντας το σώμα στο παρελθόν μέσα από συνήθειες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, η ολομεταβολή είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Χρειάζεται να διαμορφωθούν νέες συνήθειες για το σώμα σας. Για παράδειγμα αν δεν γυμναζόσασταν θα πρέπει να ξεκινήσετε κάποιο είδος άσκησης. Το τρέξιμο ή το γρήγορο βάδισμα είναι αναζωογονητικό γιατί γειώνει το μυαλό μας. Η άσκηση διώχνει τις σκέψεις, καθώς επικεντρωνόμαστε στη φυσική δύναμη του σώματός μας, αφήνοντας στο μυαλό μας λίγο χρόνο να καθαρίσει.

Αν πάλι συνηθίζατε να κοιμάστε μέχρι αργά το πρωί, θα ήταν ωφέλιμο να διαμορφώσετε ένα νέο πρόγραμμα που θα ξυπνάτε νωρίτερα. Αν πάλι, είχατε παραμελήσει το σώμα σας λόγω υποχρεώσεων, τότε σε αυτή την αλλαγή θα μπορούσατε να εντάξετε κάποιες θετικές δηλώσεις αγάπης για το σώμα μας.

Η ενυδάτωση του σώματος μας με άφθονο νερό υποστηρίζει αποτελεσματικά την ψυχική μας ευεξία, όπως και η ισορροπημένη διατροφή. Ένα υγιές σώμα συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς νου.

Η ενέργεια που νιώθουμε σωματικά δεν επηρεάζεται μόνο από το φαγητό ή το χρόνο ξεκούρασης, αλλά και από τη διάθεση και τη νοοτροπία μας.

Οι αγωνιώδης προσπάθειες, ο φόβος, η ανησυχία μολύνουν εκτός από το μυαλό και το σώμα μας. Αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν διάφορα μπλοκαρίσματα στο ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο, προκαλώντας ασθένειες και εμποδίζουν την επικοινωνία ανάμεσα στην ατομική συνειδητότητα και την Ανώτερη Πνευματική Πηγή.

Ο Dreamer στο βιβλίο «Η Σχολή των Θεών» αναφέρει για το σώμα:« το σώμα δεν λέει ψέματα. Το σώμα είναι το πιο ειλικρινές, το πιο τίμιο κομμάτι του εαυτού μας. Το σώμα μάς αποκαλύπτει… Στην κατάσταση που είμαστε αποκαλύπτει την ατέλεια μας, την εσωτερική μας διαπάλη. Είναι πιο απλό να ακολουθήσεις υπνωτισμένα την παλιά διαδρομή προς τον εξευτελισμό και την οδύνη παρά να σκαρφαλώσεις, να πας αντίθετα στο ρεύμα, και να εξεγερθείς ενάντια στη φτώχεια, στην τυραννία του γήρατος και της αρρώστιας, στην ανηθικότητα του θανάτου…»

Αν λοιπόν, ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τη ζωή μας και ότι σκεφτόμαστε δημιουργεί την πραγματικότητά μας, τότε αλλάζοντας σκέψεις και συνήθειες στην καθημερινότητά μας, τότε και μόνο τότε μπορούμε να αλλάξουμε και τη ζωή μας. Οι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον δεν μπορούν να συνεχίσουν τις ίδιες μίζερες συνήθειες του παρελθόντος.

Μπαίνοντας σε μία νέα πνευματική πραγματικότητα, μέσω της συνειδητής αλλαγής του τρόπου σκέψης μας, αλλά και του τρόπου που αντιδρούμε, δεν γίνεται να αφήσουμε το σώμα μας στο παρελθόν. Συμπεριφερθείτε του με σεβασμό. Θα σας χαρίσει γαλήνη και θα αποβάλει την τοξικότητα από την ζωή σας.

BluemindMagazine.com

Βρείτε μας και στη σελίδα μας στο Instagram πατώντας εδώ

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *