Στο κατώφλι του 2023…

Στο κατώφλι του 2023…

Κοινοποίηση

Οι σκέψεις πολλές και άλλες τόσες οι ευχές για μία ευτυχισμένη χρονιά.

Λίγο πριν περάσουμε στο 2023 ας αναλογιστούμε τι καλό έφερε το 2022.

Πιθανά να σκέφτεσαι ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά ή μία χρονιά που οι στόχοι δεν ευοδώθηκαν ή μία χρονιά που δεν έγινε κάτι σημαντικό… Είναι όμως, αλήθεια αυτό;

Είναι αλήθεια ότι αυτή τη χρονιά, αυτές τις 365 μέρες που κυλήσανε σαν νερό, δεν υπήρξε καμία χαρούμενη στιγμή;

Πιθανά ναι. Πιθανά και όχι.

Αλλάζοντας οπτική…

Θα μπορούσες να πεις ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου;

Θα μπορούσες να νιώσεις ευγνωμοσύνη που είχες ένα σπίτι να μείνεις;

Θα μπορούσες να χαρείς που είχες νερό για να πλυθείς και να καθαρίσεις τον χώρο σου;

Θα μπορούσες να σκεφτείς τις ηλιόλουστες μέρες αυτής της χρονιάς;

Θα μπορούσες να φέρεις στο νου σου μία αγαπημένη γεύση που απόλαυσες;

Θα μπορούσες να θυμηθείς μία χαρούμενη στιγμή που έζησες με αγαπημένους ανθρώπους;

Θα μπορούσες να αναγνωρίσεις ότι κάθε δυσκολία σου έδωσε την ευκαιρία να αναζητήσεις τη λύση ή και να τη βρεις;

Κάνοντας ο καθένας τον απολογισμό του με μία νέα οπτική η οποία εστιάζει στα θετικά γεγονότα– έστω κι αν είναι μικρά- θα αναγνωρίσει ότι κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και κάθε χρονιά υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να νιώσει ευγνωμοσύνη.  

Φυσικά και γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους που είχαν πραγματικά μία δύσκολη χρονιά. Αλλά μέσα από τη βιωμένη δυσκολία αναγνωρίσαμε και τη δύναμή τους.

Άλλοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, άλλοι έχασαν την εργασία τους, άλλοι χώρισαν, άλλοι προδόθηκαν, άλλοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους όμως, για όλους αυτούς τους ανθρώπους αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη και αγάπη, καθώς μαζί τους μιλήσαμε, μοιραστήκαμε, συγκινηθήκαμε, κλάψαμε αλλά και χαρήκαμε για την ανεξάντλητη δύναμη που έχουν να πιστεύουν, να ελπίζουν, να αγαπούν.

Για εσένα, που πληγώθηκες από τη σχέση σου και είμαστε σίγουροι, ότι είσαι εδώ σήμερα διαβάζοντας αυτό το κείμενο, να γνωρίζεις ότι σε αγαπάμε πολύ. Είναι αληθινά τραγικό για μία όμορφη, νέα, χαρισματική γυναίκα να στερείται την εκπλήρωση της ζωής της μέσω της αγάπης και της δημιουργίας μίας οικογένειας. Έχουμε όμως, να σου εκμυστηρευτούμε κάτι. Η δόνησή σου δεν ταίριαζε με αυτόν που πιστεύεις ότι σε απέρριψε. Η δική σου εκλεπτυσμένη δόνηση δεν μπορούσε να αντέξει μία χονδροειδή. Ο γάμος δεν είναι μόνο η συνεύρεση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Είναι ένας συνδυασμός δύο μοναδικών προσωπικοτήτων. Τόσο συνδεδεμένων μεταξύ τους που αποτελούν μια τέλεια ενότητα. Αυτό που του λείπει, το έχεις. Αυτό που σου λείπει, το έχει. Με αυτή τη “συμφωνία” πετυχαίνουν οι γάμοι και υπάρχει αρμονία στην οικογένεια. Κράτα σταθερά μέσα σου αυτό που είπαμε, ότι ο Θεός είναι ο καλύτερος “προξενητής”.

Για εσένα, που η ασθένεια σου χτύπησε την πόρτα υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της χαράς σου και της αγάπης σου ακόμα και εκείνες τις μέρες, που νιώθεις να λυγίζεις από τον πόνο. Μαζί σου οραματιζόμαστε την πλήρη αποκατάσταση της υγείας σου αλλά και την εκπληρωμένη επιθυμία να μεταδώσεις το μήνυμα της πλήρους υγείας.

Για εσένα που έχασες τον πολυαγαπημένο σου γονιό και δεν λύγισες από ανασφάλεια, τύψεις και πόνο, αλλά ενώθηκες με τη θάλασσα, τη μουσική, την ποίηση ολομόναχος στην ερημιά που επέλεξες να θρηνήσεις, να γνωρίζεις ότι πάντα πιστεύαμε στη δύναμή σου και υπομονετικά περιμέναμε να την αναγνωρίσεις κι εσύ.

Για εσένα, που σε αδίκησαν και έχασες την εργασία σου και ξέρουμε ότι η αγωνία σου είναι πως θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου, γνωρίζουμε -και το γνωρίζεις κι εσύ- ότι μία νέα ευκαιρία είναι στην πόρτα σου. Έσο έτοιμος! Τα παιδιά είναι χαρούμενα και χωρίς δώρα. Θυμήσου από πού είπαμε, ότι το μόνο που τρέφει τη ψυχή τους είναι η αγάπη, το παιχνίδι μαζί σου και οι αγκαλιές. Προχώρησε με θάρρος στο νέο που σου προσφέρεται κι ας πιστεύεις ότι δεν έχεις τις γνώσεις. Θα δεις, σύντομα, ότι η γνώση υπήρχε εκεί από πάντα.

Για εσένα, που οι δουλειές σου δεν πάνε καλά και ξημεροβραδιάζεσαι στο γραφείο θα λέγαμε ότι είναι η ώρα να βγεις έξω και να απολαύσεις. Αγνόησε την όποια δυσχέρεια και θα δεις ότι σύντομα όλα θα μπουν σε ροή. Αυτές οι μέρες είναι κατάλληλες για να ξεκουραστείς, καθώς με τη νέα χρονιά δεν θα προλαβαίνεις από τις συμφωνίες που ετοιμάζονται, σύμφωνα με όσα ζήτησες.

Για εσένα, που νιώθεις μόνος και αποκομμένος από την αγάπη, όπως ήδη γνωρίζεις, αυτό είναι μία ψευδαίσθηση, μία φυλακή, που ο ίδιος έχεις χτίσει. Είσαι αξιαγάπητος, ευκατάστατος, πιστός, γοητευτικός και υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρεις. Υπάρχει μέσα σου ήδη μία γυναίκα που είναι κατάλληλη να εκπληρώσει το όνειρά σου και η οποία ήδη σε αναζητά σε όλο τον κόσμο για να ενωθεί μαζί σου και να νιώσει ασφαλής και αγαπητή. Σύντομα θα καταλάβεις ότι αυτή η γυναίκα είναι πολύ πιο κοντά σου από εκεί που την αναζητάς.

Για εσένα, που δεν κατάφερες να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα και που ένιωσες να σε εγκαταλείπουν όλοι στην πιο δύσκολη στιγμή σου, αναγνώρισε δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι κι εσύ δεν ήσουν εκεί στη δύσκολη στιγμή των άλλων. Και κατά δεύτερον ότι καμία βοήθεια δεν έρχεται απ’ έξω όταν μέσα σου νιώθεις ανασφαλής και αβοήθητος, καθώς γκρεμίζεται ο εγωϊσμός σου. Βυθίσου στην αλήθεια σου που είναι η αγάπη και όχι το σεξ, ούτε η επιβεβαίωση για το πόσο αρέσεις. Η εξωτερική ομορφιά δεν προσελκύει θαύματα χωρίς την εσωτερική σου ομορφιά.

Για εσένα, που αναμένεις την κατάλληλη στιγμή για να πεις αυτά που νιώθεις και αυτά που θέλεις θα θέλαμε να γνωρίζεις μία σημαντική αλήθεια. Οι ευκαιρίες όπως και η εμπιστοσύνη κερδίζονται και δεν χαρίζονται. Όσα δεν λέγονται και όσα δεν εκφράζονται όπως σου είπαμε, μόνο απωθημένα δημιουργούν. Η εκπλήρωση του ιδανικού και κατάλληλου χρειάζεται και τη δική σου ενέργεια, τη δική σου δράση.

Αλλά και για σένα που περιμένεις να επανασυνδεθείς με τον πρώην σου κάνοντας δουλειά με τον εαυτό σου, συγχωρώντας το ασυγχώρητο, είμαστε ενθουσιασμένοι μαζί σου, που τελικά έστρεψες την προσοχή σου σε εσένα και αντιμετώπισες με θάρρος ανασφάλειες και τραύματα τα οποία κουβαλούσες από παιδί. Είσαι τόσο «καινούρια» που αληθινά δεν είμαστε σίγουροι ότι ο πρώην σύντροφός σου θα μπορέσει να σε αναγνωρίσει. Κι αυτό είναι υπέροχο γιατί στο σύντομο μέλλον θα σε δικαιώσει.

Ένας χρόνος φεύγει, ένας καινούργιος έρχεται

Μέρες τώρα σκεφτόμασταν πως θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή τη χρονιά. Ομολογούμε ότι και για εμάς ήταν μία χρονιά με πολλές προκλήσεις- μαθήματα αλλά και πολλές συγκινήσεις.

Πάντα όμως, περισσότερο από όλα, μας συγκινεί η αγάπη που εισπράττουμε από εσάς.

Το δώρο μας για αυτή την Πρωτοχρονιά είναι να μοιραστούμε μαζί σας έναν αγαπημένο μας διαλογισμό που προηγείται της διαλογιστικής διαδικασίας του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.

Με αυτόν τον διαλογισμό θα κλείσουμε το 2022 και θα καλωσορίσουμε το 2023 την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αν είσαι προσκεκλημένος / προσκεκλημένη σε κάποιο ρεβεγιόν – πράγμα που ευχόμαστε να συμβαίνει- τότε μπορείς να κάνεις τον διαλογισμό την πρώτη μέρα του 2023.

Εμείς αλλά και όσοι μπορείτε και θέλετε στις 22:22 το βράδυ του Σαββάτου Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσουμε τον διαλογισμό και είμαστε σίγουροι ότι πνευματικά θα συνδεθούμε και θα περάσουμε μαζί στη Νέα Χρονιά.

Διαλογισμός της Πρωτοχρονιάς

«Γνωρίζω ότι πίστεψα ένα ψέμα νομίζοντας ότι [βάλε τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνεις].

Ξέρω ότι όλες οι ευκαιρίες που ζητώ και οι δυνατότητες είναι κοντά μου. Είναι γύρω μου κι ας μην μπορώ να τις συλλάβω, κι ας μην μπορώ να τις δω. Είμαι σίγουρος/σίγουρη ότι αυτό που ζητώ υλοποιείται τώρα από το Πνεύμα [ή βάλε εδώ αυτό στο οποίο εσύ πιστεύεις].

Έχω κάνει το καλύτερο που μπορώ, για ότι ζητώ να εκπληρωθεί.

Απελευθερώνω όλη αυτή την κατάσταση, ευχαριστώντας για την ολοκλήρωσή της τώρα, ακόμη και πριν δω την εκδήλωσή της, καθώς γνωρίζω ότι δεν είμαι θύμα του τυχαίου και ότι το μεγαλείο μου έχει τη δύναμη να υλοποιήσει μία πραγματικότητα για μένα ώστε να είμαι [βάλε την επιθυμητή κατάσταση π.χ. υγιής, αξιαγάπητος, επιτυχημένος, φωτισμένος, προστατευμένος κ.λ.π].

Προτίθεμαι να κάνω το καλύτερο, που μπορώ για τον εαυτό μου αφήνοντας πίσω κάθε δυσάρεστο συναίσθημα το οποίο δεν είναι αγάπη.

Το Φως κατακλύζει την ύπαρξη μου προσελκύοντας ανθρώπους, ιδανικές και κατάλληλες καταστάσεις ώστε να λάβω [υγεία, χρήματα, εργασία κ.λ.π]

Από αυτή τη στιγμή αποφασίζω ότι το μόνο που έχω να κάνω είναι να δονούμαι στη χαρά νιώθοντας ευγνωμοσύνη με όσα έχω και ότι έχω στο Εδώ και το Τώρα κι ας μην είναι η ιδανική κατάσταση. Γνωρίζω όμως, ότι όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Βάζω τέλος στην αγωνία, τον φόβο και την απογοήτευση καθώς πλέον αναγνωρίζω ότι το μόνο που είναι κατάλληλο για εμένα να εκπέμπω είναι η ουσία μου και αυτή είναι η αγάπη».

Ακολουθήστε στη συνέχεια τη διαλογιστική διαδικασία ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.

Εγώ Είμαι… αγάπη

Εγώ Είμαι… χαρά εξέλιξη αφθονία

Ευχές και αλήθειες!

Για όλα όσα ευχηθήκατε, για όλα όσα οραματιστήκατε, για όλα όσα ελπίσατε, για όλα όσα ζητήσατε η Νέα Χρονιά να σημάνει την εκπλήρωσή τους!

Σας αγαπάμε πολύ, καθώς μαζί σας και μέσα από εσάς θεραπευόμαστε κι εμείς.

Μας δίνετε μεγάλη χαρά κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί μας και ευχόμαστε το 2023 να δημιουργηθούν νέες συνθήκες ώστε να είμαστε περισσότερο κοντά σας.

Χαρούμενη Χρονιά γεμάτη Φως, Υγεία, Αφθονία, Χαρά και Αγάπη!

Σας ευχαριστούμε όλους σας!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Νόμος της έλξης: Η τύχη μας ξεκινά μέσα μας

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Στο κατώφλι του 2023…”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *