Νόμος της έλξης η τύχη μας ξεκινά από μέσα μας

Νόμος της έλξης: Η τύχη μας ξεκινά μέσα μας

Κοινοποίηση

Κατά μία έννοια, κανείς από εμάς δεν έχει ποτέ μια ευκαιρία εκτός από την ευκαιρία που δημιουργεί για τον εαυτό του. Ο κληρονομικός πλούτος ή ένα λαμπρό μυαλό δεν θα βοηθήσουν  κάποιον αν δεν καλλιεργήσει την ικανότητα να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά.

Ο παράδεισος και η κόλαση έχουν τις ρίζες τους μέσα στην ανθρώπινη καρδιά. Κανείς δεν καταδικάζεται ποτέ από καμία δύναμη έξω από τον εαυτό του. Καταδικάζουμε τον εαυτό μας σε μια ζωή απογοήτευσης. Η τραγωδία είναι ότι τόσο συχνά αδυνατούμε να δούμε πού βρίσκονται οι κύριες πηγές της δυσάρεστης εμπειρίας. Νομίζουμε ότι είναι έξω από εμάς αλλά είναι μέσα σε εμάς.

Αυτή η λανθασμένη άποψη για τη ζωή μπορεί να μην οδηγήσει κάποιον στην εγκληματικότητα, αλλά μπορεί να καταστρέψει τις πιθανότητές του για ευτυχία. Μπορεί να κρατήσει κάποιον στα δεσμά της σκέψης της ματαιότητας, όπου η θέληση για νίκη σχεδόν εξαφανίζεται. Τονίζουμε τη λέξη σχεδόν, γιατί «η ελπίδα πηγάζει αιώνια μέσα στο ανθρώπινο στήθος». Μπορεί να πνιγεί. Το φως του μπορεί να τρεμοπαίζει και να εξασθενεί, αλλά στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να φουσκώσει σε μια λαμπερή φλόγα.

Ένας πωλητής ακινήτων είπε: «Δουλεύω σκληρά. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αλλά δεν έχω κλείσει μια πώληση εδώ και έξι μήνες». Εργάστηκε σε μια δραστήρια περιοχή. άλλοι πωλητές στο ίδιο γραφείο έκλειναν συμφωνίες. Δεν ήταν τεμπέλης. Η απόδειξη ήταν ότι κάπου στις πτυχές του βαθύτερου μυαλού του δεν ήθελε να κλείσει τις πωλήσεις.

Στην αρχή, πληγώθηκε και θύμωσε όταν του επισημάνθηκε αυτό, αλλά στη συνέχεια ήταν πρόθυμος να παραδεχτεί την πιθανότητα του. Η συζήτηση μαζί του αποκάλυψε ότι η διαζευγμένη σύζυγός του είχε ζητήσει να αυξήσει την υποστήριξή της. Αυτό δεν ήταν διατεθειμένος να το παραχωρήσει. Προκειμένου να υποστηρίξει το επιχείρημά του ότι δεν ήταν σε θέση να αυξήσει το ποσό, είχε αφήσει αρκετές πωλήσεις να χαθούν έξι μήνες πριν. Είχε σκεφτεί ότι παρουσιάζοντας μία κακή οικονομική απόδοση θα μπορούσε να της παρουσιάσει στοιχεία που θα την έκαναν να παραιτηθεί από τις απαιτήσεις της.

Το βαθύτερο μυαλό έχει έναν περίεργο τρόπο να μετατρέψει μια δράση σε συνήθεια, εάν αυτή η ενέργεια συνοδεύεται από ένα δυνατό συναίσθημα. Στην περίπτωσή του, είχε μισήσει την πρώην γυναίκα του, είχε πει σε φίλους ότι δεν θα της έδινε άλλα χρήματα. Όποτε σκεφτόταν έναν τρόπο να την ξεγελάσει και το ένιωθε πολύ έντονα.

Είναι αδύνατο να κρατήσει κανείς την ασχήμια χωρίς να χρωματίσει ολόκληρη τη διαδικασία της σκέψης. Ό,τι πιστεύει κάποιος για τον άλλον, ασυνείδητα πιστεύει για τον εαυτό του. Ως εκ τούτου, αυτή η σκέψη άρχισε να λειτουργεί σε όλα τα τμήματα του μυαλού του και χάλασε τις πωλήσεις του.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Χρυσός Κανόνας δεν είναι μόνο ευγενικός με τους άλλους, αλλά είναι καλή πρακτική ζωής και για εμάς. Όταν επεμβαίνουμε στο καλό του άλλου, ανοίγουμε έτσι την πόρτα σε κάποιον άλλον να ανακατευτεί στο καλό μας.

Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι άλλοι τις παραβιάσεις μας του νοητικού νόμου. Ο ίδιος ο νόμος γνωρίζει και λειτουργεί ως αρχή προβληματισμού, εκπληρώνοντας στον εαυτό του στις υποθέσεις μας. Οι υποψήφιοι με τους οποίους επικοινώνησε ο πωλητής δεν γνώριζαν τίποτα για τις εσωτερικές του υποθέσεις, αλλά ο νόμος συνέχιζε να λειτουργεί αρκετά απρόσωπα και οι πελάτες δεν εντυπωσιάστηκαν με τα επιχειρήματά του για τις πωλήσεις. Η δική του πεποίθηση εκπληρώθηκε.

Αυτό που είναι άτομο είναι μέχρι τα βάθη του εαυτού του και με όλο τον εαυτό του αυτό και εκπληρώνεται. Μπορεί να διαχωρίσει τον εξωτερικό του εαυτό από τον εσωτερικό του εαυτό για να εντυπωσιάσει τους φίλους του, αλλά ο νόμος του μυαλού του δεν γνωρίζει τίποτα για έναν τέτοιο διαχωρισμό. Το μόνο που ξέρει είναι να κατασκευάσει το σύνολο της σκέψης του σε μορφή.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν μπερδεμένος. Ένιωθε ότι κάτι ήταν άδικο. Αν γνώριζε και κατανοούσε τον νόμο της σκεπτόμενης ζωής του, θα μπορούσε να βάλει αμέσως το δάχτυλό του στη δυσκολία. Τίποτα δεν εμπόδιζε την ευημερία του εκτός από τη δική του σκέψη.

Είχε σκεφτεί ότι έχασε τη δύναμη του και δεν ήξερε πού να το ψάξει. Η δύναμή του δεν ήταν ποτέ δική του. Ήταν η λειτουργία της Δημιουργικής Διαδικασίας σε ένα μυαλό επικεντρωμένο σε ένα σημείο: την πώληση της ιδιοκτησίας. Τώρα είχε γίνει ένας ασταθής άνθρωπος και η αρνητική πεποίθηση για τη ζωή είχε κυριαρχήσει.

Συνειδητοποιώντας ότι το μίσος θα καταστρέφει πάντα την επαφή με την Άπειρη Αγάπη και ότι κανείς που μισεί δεν μπορεί ποτέ να είναι αληθινά ευτυχισμένος επικεντρώθηκε στην ιδέα να ευθυγραμμιστεί με εκείνες τις ιδιότητες του Θεού που εκφράζουν την αγάπη.

Σπάνια έχω δει έναν άντρα τόσο ριζικά μεταμορφωμένο. Θα μπορούσε πραγματικά να ειπωθεί ότι είχε ξαναγεννηθεί. Ήταν ένας νέος, ένας διαφορετικός άνθρωπος. Έγινε ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους και η ευγένειά του ήταν γνήσια.

Φυσικά, οι πωλήσεις ήρθαν πιο γρήγορα για αυτόν τον άνθρωπο αυξάνοντας παράλληλα και το επίδομα στην πρώην σύζυγό του.

Υπήρχε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα σε αυτή την υπόθεση. Περίπου την εποχή που απαλλάχθηκε από την εχθρότητά του για την πρώην σύζυγό του, η ίδια συνάντησε έναν άλλο άντρα που τον ερωτεύτηκε και τελικά παντρεύτηκαν μέσα σε τρεις μήνες.

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος διαβεβαίωσε τον κτηματομεσίτη ότι ήταν σε θέση να καλύψει πλήρως τις οικονομικές ανάγκες της γυναίκας και δεν χρειαζόταν να της δίνει το επίδομα. Έτσι επιλύθηκαν δύο προβλήματα ταυτόχρονα.

Καθένας από εμάς πρέπει να μάθει ότι το κλειδί για κάθε άνθρωπο είναι η σκέψη του, η οποία γίνεται πεποίθηση.

Η τύχη ξεκινά από μέσα μας και εκφράζει το επίπεδο συνείδησης που έχουμε.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Your Mind Can Heal You” του Dr. Frederick Bailes

Διαβάστε επίσης:

Έτσι γίνεται το θαύμα!

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *