Συμπαντικός νόμος: Η δύναμη δεν βρίσκεται στην επανάληψη αλλά στην πίστη

Συμπαντικός νόμος: Η δύναμη δεν βρίσκεται στην επανάληψη αλλά στην πίστη

Κοινοποίηση

Έχουμε μάθει στην επανάληψη… Πολλές πρακτικές αναφέρονται στην επανάληψη κάποιων τρόπων που θα μας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Επανάληψη προσευχής, επανάληψη ευχών, επανάληψη πρακτικών και έτσι συνηθίζουμε σε μία κατάσταση που μας φέρνει περισσότερο σε κατάσταση αναμονής και λιγότερο στην ολοκλήρωση και την ευτυχία.

Η επανάληψη είναι χρήσιμη εκεί που δεν υπάρχει η πίστη

Μα, θα αναρωτηθεί κάποιος, κι εσείς #Blueminders σε κάποιες πρακτικές σας, μας προτείνετε την επανάληψη.

Η επανάληψη χρειάζεται όταν κάποιος δεν πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τη ζωή που ονειρεύεται. Είναι χρήσιμη για τις περιπτώσεις εκείνες που ενώ θέλουμε νιώθουμε ότι δεν το δικαιούμαστε.

Στην ουσία η επανάληψη βοηθά στη δημιουργία νέων πεποιθήσεων ωφελιμότερων για την επίτευξη αυτών που θέλουμε. Επαναλαμβάνοντας θετικές δηλώσεις ή mantras επιδιώκουμε να εγγράψουμε στο υποσυνείδητο μας έναν νέο τρόπο αντανακλαστικής δράσης και αντίδρασης που χαρακτηρίζεται από μία πιο θετική στάση.

Είναι σαν κάποιος να βλέπει τον εαυτό του άσχημο, ενώ στην πραγματικότητα ξεχειλίζει από ομορφιά. Όσο κι αν οι άλλοι προσπαθήσουν να το πείσουν για την ομορφιά του, αν ο ίδιος δεν αλλάξει την οπτική για τον εαυτό του, τότε δεν μπορεί να αλλάξει και η συνείδηση που έχει για αυτό το θέμα.

Θέτοντας ο ίδιος σε επανάληψη ένα νέο μοτίβο ξεκινά μία νέα εγγραφή στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του, αλλά και κυρίως στον τρόπο που αλληλεπιδρά με τους άλλους. Ίσως να έχετε παρατηρήσει πόσο δύσκολα μπορούμε να αποδεχτούμε έναν όμορφο λόγο, ή κοινώς ένα κομπλιμέντο όταν αυτό δεν μας κάνει αλήθεια για εμάς.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ο άλλος που προσπαθεί να μας κολακέψει, αλλά είμαστε οι ίδιοι που έχουμε διαφορετική εικόνα για τον εαυτό μας και δεν μας κάνει ως αληθινό αυτό που λαμβάνουμε/ ακούμε από τον άλλον.

Η πίστη δημιουργεί αυτό που θέλεις

Ο συμπαντικός νόμος της υλοποίησης μίας νέας πραγματικότητας βασίζεται στην πίστη. Η ευχή μας δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συνεχώς για την ακούσει ο Θεός, η Δημιουργική Πηγή, το Σύμπαν ή όπως αλλιώς συνηθίζει να το λέει ο καθένας μας.

Είμαστε τόσο στενά συνδεδεμένοι μαζί τους που μία και μόνη φορά αρκεί για να ξεκινήσει η υλοποίηση της ευχής μας. Μία ευχή με αγνή πρόθεση κινητοποιεί άμεσα απεριόριστες δυνάμεις ώστε να γίνει πραγματικότητα. Ο λόγος που νιώθουμε καλύτερα επαναλαμβάνοντας κάτι είναι γιατί έχουμε μάθει ότι για όσα θέλουμε πρέπει να κάνουμε κάτι και μάλιστα όσο περισσότερες φορές τόσο καλύτερα.

Η πίστη της αληθινής μας σύνδεσης με το Θείο και η βεβαιότητα ότι ως πνευματικά όντα μπορούμε να δημιουργούμε την πραγματικότητα που θέλουμε, φέρνει περισσότερη χαρά και αμεσότερα αποτελέσματα. Ο Θεός ακούει πάντα τις ευχές μας και δεν κρίνει τις επιθυμίες μας. Μας δίνει πάντα αυτό που θέλουμε ή και κάτι καλύτερο.

Η δύναμη του «να το αφήνεις να φύγει»

Η προσκόλλησή μας στην υλοποίηση μίας ευχής φέρνει καθυστέρηση. Ο λόγος είναι απλός. Εκπέμποντας ανησυχία και μένοντας σε μία κατάσταση αναμονής, το ίδιο θα λαμβάνουμε και σαν αποτέλεσμα. Λαμβάνουμε αυτό που είμαστε και όχι αυτό που θα θέλαμε έχουμε για να είμαστε αυτό που ονειρευόμαστε.

Από την άλλη, αν δοκιμάσουμε να συνεχίσουμε τη μέρα μας κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε με βάση τα όσα είμαστε στο παρόν, τότε η στάση μας αυτή ενεργοποιεί το Πεδίο να μας δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα και ωραιότερα πράγματα.

Στην πραγματικότητα όσο προσκολλούμαστε με αγωνία σε αυτά που θέλουμε για να νιώσουμε χαρά και ικανοποίηση δίνουμε την αίσθηση, ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την υλοποίησή τους. Παραμένουμε σε μία συνθήκη έλλειψης και αυτή γιγαντώνεται μέσα από εμάς χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Η δύναμη βρίσκεται στην πίστη σου ότι είσαι άξιος και έτοιμος να δεχτείς και να απολαύσεις όσα δικαιούσαι. Η αγάπη, η υγεία, η ηρεμία, η χαρά, η αφθονία είναι δικαίωμά σου.

Κάθε ανεκπλήρωτη ευχή είναι αποτέλεσμα είτε της προσκόλλησης σου στο αποτέλεσμα και της περίσσιας ενέργειας που κατέβαλες, είτε γιατί το «δώρο» που θέλεις θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ζήτησες …!

#Blueminders

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Ίσως να σας ενδιαφέρει:

Kώδικας θαυμάτων (Μέρος Α’)

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *