Συνδημιουργός της πραγματικότητάς σου

Συνδημιουργός της πραγματικότητάς σου

Κοινοποίηση

Το έχετε ακούσει ότι οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Ότι είμαστε συνδημιουργοί με τον Θεό.

Τι σημαίνει συνδημιουργός; Πώς είναι μαζί με τη Δημιουργική Πηγή να δημιουργώ αυτά που θέλω; Πώς συνδέομαι μαζί του; Ακούει ο Θεός όσα θέλω ή είναι ασήμαντα σε σχέση με άλλα σοβαρότερα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο;

Έχουμε τον Θεό μέσα μας

Ο Dreamer στο βιβλίο «Η σχολή των θεών» λέει πώς ο Θεός είναι υπηρέτης μας. Ο Neville Goddard λέει πώς οι ίδιοι είμαστε θεοί. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι δεν μπορούμε να είμαστε κάτι τόσο μεγαλειώδες. Άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν υβριστικό. Και κάποιοι άλλοι θα εξετάσουν βαθύτερα αυτές τις έννοιες, γιατί τις νιώθουν ως αληθινές.

Ας σκεφτούμε μαζί τι σημαίνει Θεός ή καλύτερα ας προσπαθήσουμε να αγγίξουμε μια πτυχή του.

Τι σημαίνει λοιπόν, να ακούς τις προσευχές και τις παρακλήσεις των δημιουργημάτων σου σεβόμενος την ελεύθερη βούληση;

Πώς αξιολογεί ο Θεός, που είναι  αγνή αγάπη, τα αιτήματά μας για καλύτερη υγεία, περισσότερα χρήματα, καλύτερες σχέσεις, περισσότερη διαύγεια, μεγαλύτερη τύχη; Θεωρείτε ότι κρίνει αυτά που ζητάμε; Τα διαχωρίζει σε καλό ή κακό ή μήπως έχοντας τη γνώση των Όλων, μας οδηγεί με υπομονή στα καταλληλότερα για εμάς;

Αν θέλετε, βγείτε για λίγο από αυτό που νομίζετε ότι είστε αυτή τη στιγμή. Από αυτό που στην ουσία είναι η πραγματικότητα που έχετε δημιουργήσει. Συνειδητά ή ασυνείδητα λόγω της εκπαίδευσης που έχει λάβει ο καθένας μας έχουμε κάποιες παγιωμένες απόψεις ή αντιδράσεις.

Ας το αφήσουμε για λίγο αυτό και ας πάμε σε μία κατάσταση που λέει, δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν μάθαμε τίποτα και ερχόμαστε εδώ για να καταλάβουμε τον τρόπο που δημιουργείται η πραγματικότητα στον υλικό κόσμο.

Θα βοηθούσε ίσως, αν προσπαθούσατε να οραματιστείτε τον εαυτό σας να παρατηρείτε τον πλανήτη μας από μακριά. Πέρα από τον χρόνο και τον χώρο.

Τι θα βλέπατε; Ανθρώπους που καθημερινά πασχίζουν να επιβιώσουν; Άλλους που είναι ευτυχισμένοι και απολαμβάνουν; Ότι κι αν οραματιστείτε αφήστε το απλά να υπάρχει.

Στην κατάσταση που βρίσκεστε τώρα, κοιτάζοντας τη Γη από μακριά, πόση διάθεση επίκρισης έχετε; Παρατηρείτε πράγματα που απλά υπάρχουν είτε είναι καλά είτε όχι. Είναι όλα εκεί και οι άνθρωποι προσπαθούν να πορευτούν με αυτά ή και χωρίς αυτά.

Συνεχίστε να παρατηρείτε… για όση ώρα θέλετε.

Πώς νιώθετε για αυτά που βλέπετε να συμβαίνουν;  Κρατήστε την απάντηση. Αν θέλετε σημειώστε την απάντησή σας σε ένα χαρτί.

Η ανιδιοτελής αγάπη στη συνδημιουργία

Σε αυτή την παρατήρησή σας από ένα σημείο που είναι πέρα και πάνω από τη γη είναι σχεδόν αδύνατον να μην νιώσετε συμπόνια, ευσπλαχνία και αγάπη. Συναισθήματα που αποτελούν αυτό που πιστεύουμε ως ανιδιοτελή αγάπη.

Σκεφτείτε τώρα, ότι ταυτόχρονα από το παρόν μπορείτε να δείτε παρελθόν και μέλλον αγαπώντας αληθινά ότι βρίσκεται πάνω στη γη και αναγνωρίζοντας έναν – έναν τους ανθρώπους.

Γνωρίζετε ποιος είναι ο καθένας με το όνομά του, έχετε ακούσει αυτά που ζητά και είστε πρόθυμοι να του δώσετε ότι εύχεται. Γνωρίζετε με ποιους θα ταίριαζε και ποιες είναι οι κατάλληλες ευκαιρίες (συγχρονικότητα) για να υλοποιήσει αυτά που θέλει.

Ξεκινώντας το μεγαλειώδες έργο σας παρατηρείτε σκέψεις φόβου, ανασφάλειας και την εμμονή του (προσκόλληση) να ορίσει ο ίδιος τον τρόπο που θα φέρει στη ζωή του όσα επιθυμεί. Και ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για το παιδί σας τι θα κάνατε; Θα του μιλούσατε αλλά αυτό δεν θα σας καταλάβαινε, θα προσπαθούσατε να του φέρετε παραδείγματα αλλά δεν θα τα έβλεπε και παράλληλα, επειδή είστε αγαθοεργός αγάπη θα έπρεπε να σεβαστείτε την ελεύθερη βούλησή του να προσπαθήσει μόνο του, γιατί τόση είναι η αγάπη και η υπομονή σας για αυτό το πλάσμα.

Αληθινά τι θα κάνατε σε μία τέτοια περίπτωση; Θα αδιαφορούσατε για το παιδί σας; Θα το τιμωρούσατε; Ή μήπως θα το αφήνατε να προσπαθήσει μέχρι να καταλάβει ότι είναι ενωμένο μαζί σας, γιατί φέρει το DNA σας και θα ήταν όλα πιο εύκολα αν σας επέτρεπε να το βοηθήσετε;

Ίσως τώρα να γίνεται περισσότερο κατανοητό πως αντιδρούμε και πως καταλήγουμε να δημιουργούμε μία πραγματικότητα που τελικά δεν μας ταιριάζει και η οποία μοιάζει δύσκολη και απάνθρωπη.

Η δημιουργία της πραγματικότητας που μας ικανοποιεί έρχεται μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι ο Θεός είναι εκεί και μας επιτρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αφήνοντας όμως τον έλεγχο σε αυτόν.

Γνωρίζουμε ότι η σκέψη να αφήσεις τον έλεγχο στον Θεό μπορεί να σου δημιουργεί τώρα ένα σφίξιμο στο στομάχι, μία αγωνία ότι μπορεί να μην κατάλαβε καλά ή μπορεί εσύ να μην έχεις εκφράσει σωστά όλα όσα θέλεις. Και γνωρίζουμε ότι όλο αυτό έρχεται από την προσπάθειά σου να οργανώσεις τη ζωή σου με τον τρόπο που θέλεις ή που πιστεύεις ότι είναι καλύτερος για εσένα.

Ξέρεις κάτι όμως; Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις απλά την πρόθεσή σου με λόγια που σε εκφράζουν και όχι σύμφωνα με κάποιο εθιμοτυπικό. Με απλά λόγια που έρχονται από την καρδιά σου για όλα όσα ονειρεύεσαι στη ζωή σου.

Το πότε, το με ποιους, το που, είναι δουλειά του Θεού να το ορίσει. Όμως, να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα λάβεις θα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ζήτησες.

Πιθανά να σκεφτείς, ότι θα πρέπει να ενεργήσεις και ο ίδιος για να επιτευχθεί γρήγορα και σίγουρα αυτό που θέλεις. Πρόκειται όμως για μία πλάνη, καθώς η ανθρώπινη σκέψη ορίζει τις προτεραιότητες σύμφωνα με όσα γνωρίζει στην τρισδιάστατη πραγματικότητα. Αν θέλεις να κάνεις πραγματικά κάτι, απλά άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο.

Σε μία πολύ-διαστασιακή πραγματικότητα όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα στο τώρα. Ο Θεός, η Δημιουργική Πηγή, το Πνεύμα δεν σε αφήνει πίσω έχοντας προτεραιότητα άλλους, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσκολότερη κατάσταση από εσένα. Αλλά συντονίζει εσένα με τους “κατάλληλους άλλους” ή με τις “κατάλληλες ευκαιρίες” στον ιδανικό χρόνο και χώρο, που είναι κατάλληλος για όλους.

Συνδημιουργός σημαίνει να θέσεις την πρόθεσή σου για αυτό που θέλεις και κάθε μέρα να κάνεις το καλύτερο που μπορείς όχι όμως, περισσότερα από ότι αντέχεις να σηκώσεις.

Να οραματίζεσαι την ιδανική κατάσταση για τον εαυτό σου και να τη βιώνεις με κάθε λεπτομέρεια σαν το παιδί που παίρνει ρόλους καθώς παίζει με τις κούκλες του ή με τα αυτοκινητάκια του και ονειρεύεται τον εαυτό του ως μία ευτυχισμένη μαμά ή ότι έχει ένα σούπερ γρήγορο αυτοκίνητο, που νικάει όλα τα άλλα.

Άφησε την επίκριση για το καλό ή το κακό για λίγες μέρες. Προσπάθησε να αφήσεις τα γεγονότα να εξελίσσονται χωρίς τη διάθεση να τα κρίνεις, καθώς δεν επηρεάζουν ούτε ένα κόκκο από αυτό που Είσαι. Για ότι συμβαίνει τις επόμενες μέρες απέφυγε να το χαρακτηρίσεις, ακόμα και ανθρώπους που θα συναντήσεις.

Άφησέ τα απλά να υπάρχουν…

Αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτή την άσκηση για μία εβδομάδα θα δεις ότι δημιουργούνται εξαιρετικές συγχρονικότητες για αυτά που έχεις θέσει ως πρόθεση.

Να θυμάσαι Συνδημιουργός σημαίνει να ζητάς και μετά να αφήνεσαι με εμπιστοσύνη στην αγάπη του Δημιουργού!

#Blueminders

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Ίσως να σας ενδιαφέρει:

Συμπαντικός νόμος: Η δύναμη δεν βρίσκεται στην επανάληψη αλλά στην πίστη

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *