τα 4 κλειδιά για σχέσεις στοργής και αγάπης με διάρκεια

Τα 4 κλειδιά για σχέσεις στοργής και αγάπης με διάρκεια

Κοινοποίηση

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις σχέσεις στοργής και αγάπης. Για αυτές τις σχέσεις που όλοι αξίζουμε ακόμα κι αν πλέον βρισκόμαστε κοντά στα 60…

Θα μάθουμε πώς μπορούμε να χτίσουμε μία συνειδητή σχέση στοργής και αγάπης με διάρκεια.

Η Αθηνά* είναι 57 ετών και επικοινώνησε μαζί μας μετά από τη διάλυση του 10ετούς γάμου της. Είχαν περάσει 10 μήνες από το διαζύγιο της, όταν επικοινώνησε με τη σελίδα μας.

“Πιστεύετε ότι στην ηλικία που είμαι τελείωσε η πιθανότητα να κάνω μία νέα σχέση με αληθινή αγάπη;” μας ρώτησε στο μήνυμα της. «Μήπως τελικά δεν αξίζω μία τέτοια αγάπη και πρέπει να παραιτηθώ; Νιώθω ότι θέλω να αγαπήσω και να αγαπηθώ από την αρχή, αλλά νιώθω ενοχές για την ηλικία μου».

Ποτέ η ηλικία δεν ήταν το εμπόδιο για την αληθινή αγάπη. Το εμπόδιο της Αθηνάς ήταν αν ήθελε, τελικά, μία ερωτική σχέση με διάρκεια στη ζωή της.

Αυτό το πρώτο εμπόδιο είναι εσωτερικό και είναι το ίδιο που μας απομακρύνει από την ευτυχία. Αδυνατούμε να ορίσουμε μέσα μας αυτό που θέλουμε, βάζοντας ταβάνι στις επιθυμίες μας σύμφωνα με την κοινωνική μας ταυτότητα. Η προσκόλλησή μας σε κοινωνικά πρότυπα μας αποκλείει αυτόματα από το να έχουμε αυτό που επιθυμούμε.

Υπάρχει όμως, η λύση για να το απομακρύνετε από τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις. Είναι μία εύκολη λύση, που προτείναμε στην Αθηνά και την υποστηρίξαμε σε αυτό. Πρόκειται για μία ιερή δέσμευση με τον εαυτό σας.

1. Δέσμευση για σχέσεις στοργής

Φανταστείτε τον εαυτό σας κοιτάζοντας στον καθρέφτη και μιλώντας του ότι δίνετε έναν όρκο, ως εξής: Δεσμεύομαι να προσελκύσω μια ερωτική σχέση στη ζωή μου, μια αγάπη που διαρκεί και μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Κάνοντας αυτή τη δήλωση, βγαίνετε από τον πάγκο του φόβου και της ανησυχίας μπαίνετε στο παιχνίδι. Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι πολλές φορές οι άνθρωποι στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το αν θέλουν ή όχι να εκδηλώσουν μια όμορφη, συνειδητή σχέση στοργής και αγάπης. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνουν.

Μια ειλικρινή δέσμευση για τη δημιουργία μιας συνειδητής, στοργικής σχέσης σπάει αυτό το εμπόδιο. Όταν κάνετε έναν ειλικρινή όρκο με τον βαθύτερο εαυτό σας και το σύμπαν γύρω σας, κάτι σαν «δεσμεύομαι να δημιουργήσω τη σχέση των ονείρων μου στην πραγματική ζωή», βγαίνετε από την αδράνεια.

2. Σαφήνεια σε ότι θέλουμε

Το επόμενο στάδιο είναι να δεσμευτείτε ότι «δεν θα προσπαθήσω να τακτοποιηθώ σε μία σχέση που είναι λιγότερο από αυτό που θέλω».  Πρόκειται για μία δέσμευση συνείδησης και εδώ είναι που πρέπει με σαφήνεια να καταγράψετε όσα θέλετε να νιώθετε στη νέα σας σχέση. Προσέξτε δεν εννοούμε να καταγράψετε τα προτερήματα του ιδανικού συντρόφου, αλλά το πώς εσείς θέλετε να αισθάνεστε. Πώς να είναι οι συνθήκες για να αισθάνεστε όμορφα και πως ο ιδανικός σύντροφος σας συμπεριφέρεται.

Περάσαμε αρκετά πρωινά μαζί με την Αθηνά δουλεύοντας μαζί της αυτό το θέμα. Στην αρχή δεν μπορούσε να εστιάσει στα συναισθήματα, έγραφε μόνο χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου, ώσπου ένα πρωί κατάλαβε πώς ο τρόπος που επέλγε τους συντρόφους της ήταν με βάση το ποιοι είναι και έτσι πάντα προσπαθούσε να χωρέσει στη ζωή τους.

3. Απομάκρυνση από τα παλιά μοτίβα

Οι περισσότεροι άνθρωποι επαναλαμβάνουν παλιά καταστρεπτικά μοτίβα που σαμποτάρουν τις σχέσεις τους, επειδή δεν έχουν δεσμευτεί με σαφήνεια για κάτι καλύτερο. Στη μέση ηλικία και μετά, η πίεση εντείνεται και είναι πιο δύσκολο να απελευθερωθείς από αυτά τα μοτίβα ώστε  να δημιουργηθεί μία συνειδητή, στοργική σχέση.

Ένα κοινό μοτίβο είναι να γνωρίζετε τι δεν θέλετε, αλλά να μην γνωρίζετε τι θέλετε. Ένα άλλο κοινό μοτίβο είναι το αντίθετο. Να είστε ξεκάθαροι για το τι θέλετε, αλλά δεν έχετε συνειδητή σκέψη, σε αυτό που δεν θέλετε στις σχέσεις σας.

Μόλις η φίλη μας, κατανόησε το πόσο σημαντικό είναι να εστιάσει στο τι θέλει να νιώθει η ίδια ήταν σαν ένα «λουτρό ανακούφισης», όπως το περιέγραψε.

sxeseis storgis kai agapis

4. Εστίαση σε αυτό που θέλουμε  

Επίσης, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη μοναξιά της και να σταματήσει τη διαρκή ενασχόλησή της με τους άλλους για να αποσπάται το μυαλό της. Της ήταν δύσκολο να μείνει μόνη στο σπίτι της. Όμως, όταν κατάλαβε πώς όσο ήταν μόνη στο σπίτι της έκανε δουλειά, ώστε να φέρει την ιδανική σχέση αγάπης άρχισε να απολαμβάνει αυτή τη περίοδο προετοιμασίας.

Κάθε μέρα, αφαιρούσε και μία περιοριστική πεποίθηση και κάθε βράδυ εφάρμοζε τεχνικές για να φτάσει στην πραγματικότητα που ήθελε. Για να χτίσουμε το μοτίβο μιας βαθιάς σχέσης αγάπης με διάρκεια, χρειάστηκε να εστιάσει σε αντίστοιχες καταστάσεις και θεραπεύσει τις σκέψεις αυτολύπησης, γεγονότα που τα θεωρούσε πραγματικότητα, ενώ στην ουσία δεν ήταν η αλήθεια της.

Για να ακολουθήσετε την τεχνική που προτείναμε στην Αθηνά ξεκινήστε και τσεκάρετε τα 3 πρώτα συναισθήματα που θέλετε να νιώθετε και τα οποία λαμβάνετε μέσα σε μία στοργική σχέση. Επίσης, σημειώστε και τις 3 συμπεριφορές/ καταστάσεις, που δεν θα μπορούσατε ποτέ να ανεχθείτε.

Ελέγξτε αν όσα θέλετε να νιώθετε πλέον σας είναι γνωστά από σχέσεις του παρελθόντος και αν οι 3 συμπεριφορές που δεν μπορείτε να ανεχθείτε, έχουν επαναληφθεί σαν μοτίβα σε παρελθούσες σχέσεις.

Οι τρεις επιθυμίες της Αθηνάς για μια νέα συνειδητή, ερωτική σχέση είναι να 1) έχουμε ειλικρίνεια και θαυμασμό ο ένας για τον άλλον, 2) είμαστε και φίλοι και σύντροφοι και 3) διασκεδάζουμε μαζί και είμαστε ανοικτοί να κάνουμε μαζί, αλλά και ξεχωριστά νέα πράγματα. Τα τρία συναισθήματα που θέλει να απολαμβάνει είναι 1) αγάπη 2)εμπιστοσύνη  3) φροντίδα.

Τα 3 «δεν θέλω» είναι 1)οικονομικά προβλήματα 2) προβλήματα εξαρτήσεων 3)προβλήματα υγείας και πρόσθεσε ένα τέταρτο «δεν θέλω», που είναι η απιστία.

Το καθοριστικό βήμα της αυτο-αγάπης για σχέσεις στοργής

Το καθοριστικό βήμα για να απελευθερωθείτε από το παρελθόν είναι να ανοίξετε τον εαυτό σας σε έναν νέο σύντροφο στη ζωή σας. Είναι η στιγμή που αγαπάτε τον εαυτό σας άνευ όρων, όπως ακριβώς είστε, για όλα όσα έχετε κάνει και δεν έχετε κάνει.

Δεν έχει σημασία αν αγαπάτε τον εαυτό σας για λίγο ή για πολύ κάθε μέρα και αν το επαναλαμβάνετε σαν διαδικασία. Χρειάζεται μόλις μία μικρή στιγμή που θα το νιώσετε και από εκείνη τη στιγμή έχει εγγραφεί για πάντα μέσα σας.

Απελευθερώνεστε τον εαυτό σας από το παρελθόν και το μέλλον, ώστε να είστε ελεύθεροι να το καινούριο στο εδώ και το τώρα σας. Μην αφήνετε την ενέργειά σας δεσμευμένη στο παρελθόν και μην ανησυχείτε για το μέλλον.  Μείνετε σταθερά στο παρόν, αυτήν τη στιγμή, στη μια ανοιχτή ευκαιρία να δημιουργήσετε τη νέα σας ζωή και τη νέα σας αγάπη.

Η Αθηνά σε λιγότερο από 2 μήνες έχει αρκετές προτάσεις από ενδιαφερόμενους κυρίους, που βρίσκονται στον κοινωνικό και επαγγελματικό της περιβάλλον. Όπως λέει και η ίδια «δεν το περίμενα να έχω τέτοιο σουξέ».

Είναι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες, αλλά είναι περισσότερο επικεντρωμένη μόνο στο τι θέλει η ίδια. Έχει αλλάξει την μετατόπισή της και γνωρίζει πλέον, ότι δεν χρειάζεται να εκδηλώσει έναν οποιοδήποτε σύντροφο στη ζωή της, αλλά το αφήνει στη ροή με θετική σκέψη προς την κατεύθυνση, που λέει ότι ο ιδανικός σύντροφος υπάρχει και αξίζει να είναι μαζί της και να την κάνει ευτυχισμένη. Ο χρόνος είναι από τις πεποιθήσεις που διαγράφησαν, αφού όλα αλλάζουν και μπορούν να προσαρμοστούν σε όσα θέλει και όχι σε αυτά που δεν θέλει.

Η εκδοχή να έχουμε μία συνειδητή σχέση αγάπης υπάρχει για όλους, αρκεί να την επιλέξουμε συνειδητά!

*Τα ονόματα που αναφέρονται στα κείμενά μας δεν είναι τα πραγματικά, κι αυτό για να προστατέψουμε που ανθρώπους, που μοιράζονται μαζί μας τις ανησυχίες τους.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *