Τι συμβαίνει όταν γράφετε τις θετικές δηλώσεις σας;

Τι συμβαίνει όταν γράφετε τις θετικές δηλώσεις σας;

Κοινοποίηση

Υπάρχει μια βαθιά αλήθεια που έχει μεταμορφώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Είναι η δύναμη των θετικών επιβεβαιώσεων. Οι απλές, θετικές δηλώσεις μπορούν να αλλάξουν τις πεποιθήσεις σας και να αποτελέσουν τα θεμέλια για την εκδήλωση των ονείρων και των στόχων σας. Μεταξύ των χιλιάδων πρακτικών αυτοβελτίωσης, η πρακτική συγγραφής επιβεβαιώσεων για 9 ημέρες έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο για την προσωπική μεταμόρφωση.

Αυτή η πρακτική έχει να κάνει με τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου ώστε να καλλιεργήσει μια θετική εικόνα του εαυτού σου και να προσελκύσει τη ζωή που σου αξίζει.

Πώς λειτουργούν οι θετικές δηλώσεις;

Οι θετικές δηλώσεις (affirmations) ή μάντρας είναι επιβεβαιώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αμφισβητήσετε όσα πλέον δεν σας εξυπηρετούν, αλλάζοντας το υποσυνείδητό σας προς τη θετικότητα και βοηθώντας σας να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Όταν αρχίσετε να επαναλαμβάνετε τις θετικές σας δηλώσεις για ένα διάστημα 9 ημερών ή και 21 ημερών, ο υποσυνείδητος νους δέχεται νέες εγγραφές και ξεκινά η υλοποίηση της πρόθεσής σας, που εκφράζετε στις δηλώσεις σας.

Οι επιβεβαιώσεις « εγώ είμαι» είναι ιδιαίτερα ισχυρές επειδή επιβεβαιώνουν την ύπαρξη και τις δυνατότητές σας σε ενεστώτα χρόνο, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή σας και τις εσωτερικές σας δυνατότητες. Οι θετικές δηλώσεις υποστηρίζουν τη νέα σας στάση στη ζωή, καθώς και την ευημερία σας.

Η σημασία των γραπτών επιβεβαιώσεων

Η έννοια της γραπτών επιβεβαιώσεων για 9 ημέρες βασίζεται στην ανθρώπινη πεποίθηση ότι χρειάζονται τουλάχιστον 9 ημέρες για να σχηματιστεί μια νέα συνήθεια. Αυτό το χρονικό διάστημα θεωρείται ως μια ιερή στιγμή για να μετασχηματίσετε μία αρνητική σκέψη ή στάση προς μια θετική σκέψη και ουσιαστική αυτοενδυνάμωση. Γράφοντας τις θετικές σας δηλώσεις κάθε πρωί, δίνετε μία υπενθύμιση αγάπης για τον εαυτό σας και επαναλαμβανόντας τις γραπτές δηλώσεις με χαρτί και μολύβι το βράδυ λειτουργεί ως τη θεμελίωση των νέων σκέψεων και της νέας νοοτροπίας σας.

Γιατί να γράφετε τις θετικές δηλώσεις για 9 ημέρες ή ακόμα καλύτερα για 21 ημέρες;

Η πρακτική της συγγραφής επιβεβαιώσεων για 9 ημέρες ή 21 ημέρες έχει τις ρίζες της στην ψυχολογία ότι χρειάζονται τουλάχιστον 9 ημέρες για να σχηματιστεί μια νέα συνήθεια. Αυτό το χρονικό διάστημα θεωρείται η ιδανική περίοδος για να αποτυπώσετε ένα νέο μοτίβο σκέψης στο υποσυνείδητό σας. Εστιάζοντας σταθερά σε θετικές δηλώσεις, το μυαλό σας αρχίζει να καταρρίπτει τα αρνητικά πρότυπα και να χτίζει μια πιο αισιόδοξη άποψη για τη ζωή. Η επανάληψη των θετικών δηλώσεων για τρεις εβδομάδες βοηθά στην ενίσχυση αυτών των νέων πεποιθήσεων μέχρι να γίνουν ισχυρή πεποίθηση.

Από την άλλη χρησιμοποιώντας εκτός από τον προφορικό λόγο και τον γραπτό ισχυροποιεί τα αποτελέσματα, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από τις αισθήσεις μας. Για το λόγο αυτό και σας προτείνουμε να προτιμάτε τη συγγραφή των θετικών δηλώσεων, εκτός από το να τις επαναλαμβάνετε προφορικά.

Δημιουργώντας τις επιβεβαιώσεις σας

Για να δημιουργήσετε αποτελεσματικές επιβεβαιώσεις/ θετικές δηλώσεις, ξεκινήστε με την ισχυρή φράση «Είμαι». Για παράδειγμα, «είμαι ευτυχισμένος που έχω…», «είμαι ικανός για …» ή «είμαι πιο δυνατός από όσο γνωρίζω». Αυτές οι επιβεβαιώσεις με στόχο την αλλαγή πρέπει να είναι προσωπικές, θετικές, ενεστώτα χρόνο και ακριβείς. Όταν γράφετε και διαβάζετε τις θετικές δηλώσεις στον ενεστώτα χρόνο, ο υποσυνείδητος νους αλλά και ο συνειδητός αρχίζουν να το βλέπουν σαν να συμβαίνει ήδη και όχι σαν κάτι που θα γίνει στο μέλλον.

Αν δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε τις θετικές δηλώσεις σας μπορείτε να βρείτε ισχυρές θετικές δηλώσεις εδώ.

#Blueminders

Πιθανά να σας ενδιαφέρει:

Πώς λειτουργούν οι θετικές δηλώσεις για τις αλλαγές που θέλουμε;

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *