ανακαλύπτοντας τον σκοπο σου

Πως να κάνω ρέϊκι στον εαυτό μου;

Κοινοποίηση

Όταν θέλουμε να κάνουμε ρέϊκι στον εαυτό μας στην ουσία μιλάμε για τον 1ο βαθμό ρέϊκι. Όμως, επειδή όλοι μπορούμε να κάνουμε ρέϊκι στο σημερινό άρθρο μας θα σας πούμε τον τρόπο για να κάνετε ρέϊκι στον εαυτό σας.

Καθώς το άγχος παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας το ρέϊκι μπορεί να είναι μία καθημερινή, ευεργετική συνήθεια. Με το ρέϊκι μπορείτε να ανακουφίσετε τους πόνους, την ανησυχία, τον θυμό, να αποκτήσετε ανθεκτικότητα στις προκλήσεις αλλά και να ενισχύσετε τη διαίσθησή σας.

Το ρέϊκι δεν αντικαθιστά τις επιστημονικές μεθόδους της ιατρικής όμως μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα τους και να σας ενδυναμώσει στην καθημερινότητά σας. Κάνοντας ρέϊκι στον εαυτό μας καθημερινά βελτιώνουμε τις λειτουργίες του σώματος και θεραπεύουμε τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Παρόλο που δεν μπορείτε να εξασκήσετε τεχνικά το ρέϊκι στον εαυτό σας παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του επιπέδου 1 για το ρέϊκι με τους κατάλληλους συντονισμούς που θα σας δώσει ο δάσκαλος ρέϊκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτοθεραπευτική πρακτική ρέικι των επτά βημάτων προς όφελός σας στο σπίτι και στην εργασία σας. Όπως συμβαίνει με κάθε εργαλείο μετασχηματισμού της συνείδησης, τα αποτελέσματα συμβαίνουν όταν τηρείτε με συνέπεια την πρακτική, γι’ αυτό σας ενθαρρύνουμε να δεσμευτείτε σε μια τακτική πρακτική του ρέϊκι.

Πως να κάνετε ρεϊκι στον εαυτό σας – Πρακτική

Για να κάνετε ρέϊκι χρειάζεται να εξασκείσετε την αυτοεστίασή σας. Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στον διαλογισμό ξεκινήστε με τις 3 πρακτικές αυτοσυγκέντρωσης στον διαλογισμό και στη συνέχεια αφού εξασκηθείτε προχωρήστε στην αυτοθεραπεία με ρέϊκι. Ο διαλογισμός και η συγκέντρωση είναι είναι προϋπόθεση για να δώσετε ρέϊκι στον εαυτό σας. Εάν έχετε σταθερό το μυαλό σας κατά τη διαδικασία του διαλογισμού, θα δείτε πως όλες οι πτυχές της ζωής σας θα είναι σταθερές και ισορροπημένες.

Πρακτική ρέϊκι για αυτοθεραπεία

1. Καθήστε σε μία άνετη στάση χωρίς να έχετε σταυρωμένα τα πόδια σας και τα χέρια σας για να ρέει η ενέργεια ευκολότερα. Το σώμα σας θα πρέπει να στηρίζεται καλά και η πλάτη σας να είναι σε όρθια θέση.

2. Εστιάστε στην πρόθεσή σας να προσφέρετε ρέϊκι στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε το μυαλό από την ανησυχία θυμίζοντας στον εαυτό σας ότι έχοντας μερικά λεπτά για τον εαυτό σας και τη θεραπεία, δεν θα χαθεί ο κόσμος. Αφήστε απ’ εξω οποιεσδήποτε σκέψεις έρχονται στον νου και οι οποίες σας δυσκολεύουν στο να ενωθείτε με την πρόθεσή σας. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να αφήσετε πίσω σας όλες τις σκέψεις ανησυχίας, όμως θα σας βοηθήσει αν κατανοήσετε ότι αυτή η στιγμή είναι μία ιερή στιγμή ένωσης με τη θεϊκή ενέργεια, όπως ο καθένας μας την ορίζει, και τη συμπόνια.

3. Ετσιάστε την προσοχή σας στην αναπνοή. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και εκπνεύστε όλες τις ανησυχίες, τους φόβους και το άγχος. Προσπαθήστε να εισπνέετε βαθιά. Η αναπνοή είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή κίνηση του οξυγόνου μέσα και έξω από τους πνεύμονές μας. Ο αέρας έχει τη δική του αύρα, το δικό του ενεργειακό πεδίο. Στην καθημερινότητά μας λαμβάνουμε “ρηχές” ανάσες, ενώ η σωστή αναπνοή είναι αυτή που παρατηρείτε στα μωρά, τα οποία καθώς αναπνέουν βλέπετε την κίνηση στην κοιλιά τους. Με τις βαθιές, γνήσιες ανάσες και τις αντίστοιχες εκπνοές δημιουργείτε ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο γύρω σας, το οποίο αν θέλετε μπορείτε να επεκτείνετε σε όλο τον πλανήτη. Κατεβάζοντας την αναπνοή στην περιοχή της κοιλιάς γειωνόμαστε και μπορούμε να εστιάσουμε στην παρούσα στιγμή.

4. Χαλαρώστε και φέρετε την προσοχή σας στο κέντρο της καρδιάς. Έχοντας κλειστά τα μάτια σας σκανάρετε το σώμα σας με την επίγνωση ότι καθώς παρατητείτε το σώμα σας επιτρέπετε την αναζωογόνηση του. Αν σε κάποιες περιοχές νιώθετε ένταση ή πόνο αφήστε λίγο την προσοχή σας εκεί και πάρτε μερικές βαθιές, ήρεμες ανάσες και δείτε (διαλογιστικά) το σημείο να λούζεται από φως.

5. Αφήστε να φύγει η ένταση. Αφήνοντας την ένταση να φύγει και να μετουσιωθεί σε κάτι ωφέλιμο απαλλάσεστε από το άγχος και τον έλεγχο. Επιτρέψτε να συμβούν όλα όσα είναι για το καλό σας θεραπεύοντας το σώμα σας και τα συναισθήματά σας δηλώνοντας ότι αυτός ο πόνος ή ο θυμός δεν σας εξυπηρετεί ή ότι η ανησυχία δεν είναι η φυσική σας κατάσταση.

6. Καλέστε τους πνευματικούς οδηγούς σας. Σε ότι πιστεύετε καλέστε το να σας ενισχύσει στην πρόθεσή σας. Κάντε μία επίκληση “Χαιρετιζω την παρουσία σου και τις ευεργετικές ευλογίες σου για το υψηλότερο καλό όλων. Σε ευχαριστώ που μου προσφέρεις την αγάπη σου και το φως σου”.

7. Νιώστε την ενέργεια που ρέει. Καθώς είστε απόλυτα συντονισμένοι στην πρόθεσή σας νιώστε να σας λούζει ένα ευεργετικό λευκό φως. Καθοδηγήστε το στο σημείο που πονάτε ή στην κατάσταση που θέλετε να θεραπαύσετε. Συνεχίστε να αναπνέετε ήρεμα και βαθιά. Κρατήστε ανοιχτή τη σύνδεσή σας με την πρόθεσή της θεραπείας εστιάζοντας μόνο στην αναπνοή σας.

8. Ολοκληρώνοντας τη θεραπεία που μόλις λάβατε, ευχαριστείστε τους πνευματικούς σας οδηγούς, την ενέργεια ρέϊκι και τον ευατό σας για τη συνδημιουργία στη διαδικασία αυτοθεραπείας.

Η ενέργεια του ρέϊκι

Η ενέργεια του Ρέικι είναι πάντα μέσα μας και διαθέσιμη σε εμάς, οπότε ακόμα κι αν δεν έχετε λάβει από κάποιον δάσκαλο τον συντονισμό με το ρέικι, μπορείτε να εξασκηθείτε στην αυτοίαση. Με μια άνετη στάση, διαλογισμό, επίκληση στους πνευματικούς οδηγούς και με καθημερινή πρακτική, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι αυτοθεραπείας του ρέικι. Το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος, πίστη στο δικαίωμά σας να συνδέεστε με τις ανώτερες πνευματικές δυνάμεις και η προθυμία σας να εξελιχθείτε στην αυτοθεραπεία.

Ίσως να σας ενδιαφέρει:

Πώς να συνδεθείτε με τους Αρχαγγέλους;

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *