Πώς λειτουργούν οι θετικές δηλώσεις για τις αλλαγές που θέλουμε;

Πώς λειτουργούν οι θετικές δηλώσεις για τις αλλαγές που θέλουμε;

Κοινοποίηση

Οι θετικές δηλώσεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι με δυναμική διάθεση στους στόχους σας. Οι θετικές δηλώσεις λειτουργούν άριστα με το να μας υπενθυμίζουν το αποτέλεσμα που θέλουμε να βιώσουμε και τις ποιότητες που θέλουμε να απολαμβάνουμε.

Οι επιβεβαιώσεις είναι μια στρατηγική αυτοβοήθειας που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της πίστης στις δικές σας ικανότητες.

Πιθανότατα έχετε επιβεβαιώσει τον εαυτό σας χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε λέγοντας στον εαυτό σας πράγματα όπως:

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το καλύτερο μου».

«Έχω ότι χρειάζομαι».

«Πιστεύω στην ικανότητά μου να πετύχω».

Αυτές οι απλές δηλώσεις βοηθούν να μετακινήσετε την εστίασή σας μακριά από τις σκέψεις αποτυχίας ή ανεπάρκειας και να κατευθύνετε την εστίασή σας προς τα δυνατά σας σημεία, αυτά δηλαδή που έχετε ήδη και αυτά που θέλετε να αναπτύξετε.

Οι επιβεβαιώσεις λειτουργούν γενικά ως εργαλείο για να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Πώς λειτουργούν οι θετικές δηλώσεις;

Η νευροπλαστικότητα, ή η ικανότητα του εγκεφάλου σας να αλλάζει και να προσαρμόζεται σε διαφορετικές περιστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σας, προσφέρει μια ένδειξη για να κατανοήσετε όχι μόνο τι κάνει τις θετικές δηλώσεις να λειτουργούν, αλλά και πώς να τις κάνετε πιο αποτελεσματικές.

Ο εγκέφαλος μερικές φορές μπερδεύεται λίγο σχετικά με τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, κάτι που μπορεί να είναι εκπληκτικά χρήσιμο.

Το να δημιουργήσετε μια νοερή εικόνα του εαυτού σας να κάνετε κάτι που θέλετε ενεργοποιεί πολλές από τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που θα βίωναν στην πραγαμτικότητα αυτές τις καταστάσεις.

Η τακτική επανάληψη επιβεβαιωτικών δηλώσεων για τον εαυτό σας μπορεί να ενθαρρύνει τον εγκέφαλό σας να λάβει αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις ως γεγονός. Όταν πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να κάνεις κάτι, συχνά ακολουθούν και οι αντίστοιχες πράξεις σου.

Θετικές Επιβεβαιώσεις προς παρακίνηση:

Όταν έχετε να αποφασίσετε μία δράση μια παρακινητική δήλωση, σας ηρεμεί από τις σκέψεις ανησυχίας. Σας βοηθά να πιστέψετε ότι έχετε πραγματικά την ικανότητα να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας ή και το σχέδιο της ζωής σας. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί τίποτα δεν αλλάζει στον εξωτερικό σας κόσμο μέχρι να αλλάξει κάτι στον «εσωτερικό κόσμο» του μυαλού σας και της καρδιάς σας.

“Η φαντασία σας είναι η προεπισκόπηση των μελλοντικών αξιοθέατων της ζωής” μία δήλωση από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και το “Πιστεύεις στον Θεό; Πίστεψε επίσης στη φαντασία σου” από τον Neville Godard επιβεβαιώνουν την δύναμη που έχουν οι θετικές δηλώσεις στη μεταμόρφωση του εσωτερικού μας κόσμου.

Πολλές φορές, όταν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι έχουμε πρόσβαση στις άπειρες δυνατότητες της πνευματικής μας δύναμης οι θετικές επιβεβαιώσεις γίνονται καθημερινότητα.

Οποιαδήποτε ιδέα, σχέδιο ή σκοπός μπορεί να πραγματοποιηθεί φέρνοντας σε συνοχή το ιερό τρίπτυχο, νους – σώμα- πνεύμα. Οι θετικές δηλώσεις συντονίζουν το νου με την καρδιά για να εκπέμψουν στη συνέχεια ένα συμπαγές μήνυμα προς το πεδίο της Δημιουργίας.

Επιβεβαιώσεις Θετικής Σκέψης:

Οι δηλώσεις θετικής σκέψης, αν και δεν επιβεβαιώνουν άμεσα τη δύναμη της υλοποίησης, επιβεβαιώνουν ότι η θετική σκέψη και η διατήρηση μιας θετικής στάσης σας κάνουν πιο ευτυχισμένους ή πιο επιτυχημένους.

Αυτό δίνει ελπίδα και η ελπίδα δίνει κίνητρο. Γιατί; Απλά, επειδή, έχουμε περισσότερους λόγους να σηκωθούμε και να κάνουμε κάτι όταν πιστεύουμε ότι αυτό το «κάτι» που κάνουμε είναι πολύ πιθανό και να το πετύχουμε.

Εξασκηθείτε στις θετικές δηλώσεις καθημερινά

Ξεκινήστε τις θετικές δηλώσεις από 3 έως 5 λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Δοκιμάστε να πείτε επιβεβαιώσεις σας μόλις ξυπνήσετε και μόλις πέσετε στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε.

Μπορείτε να βρείτε τη δική σας θετική δήλωση ανάλογα με την περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε εδώ.

Επαναλάβετε κάθε επιβεβαίωση περίπου 10 φορές.

Μείνετε συνεπείς στην επανάληψη θετικών δηλώσεων.

Να έχετε υπομονή. Χρειάζεται χρόνος για να καταγραφούν οι θετικές δηλώσεις στο υποσυνείδητό σας και να εκφραστούν στην εξωτερική σας πραγματικότητα.

BLUEMIND MAGAZINE

Διαβάστε επίσης:

Η δύναμη του παρατηρητή πάνω στις σκέψεις

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *