Το πουγκί της ευημερίας

Το πουγκί της ευημερίας

Κοινοποίηση

Το πουγκί της ευημερίας μας δόθηκε από την γιαγιά Σοφία που είναι φανατική αναγνώστριά μας και το μοιραζόμαστε μαζί σας. Η κυρία Σοφία είναι 89 ετών, γεννήθηκε στη Σμύρνη και τα περισσότερα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στη Θεσσαλονίκη.

«Να γράψετε για το πουγκί της ευημερίας να μάθει ο κόσμος ότι η γη μπορεί να μας προφέρει όλα τα αγαθά στη ζωή μας. Από αυτή μπορούμε να τραφούμε, να διδαχθούμε και να αντλήσουμε δύναμη, γι’ αυτό και πρέπει να τη σεβόμαστε», μας είπε η γλυκύτατη γιαγιά Σοφία από τη Σμύρνη όταν επικοινώνησε μαζί μας.

Η σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον

Όπως οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να ξεριζώσουν ένα δέντρο έτσι και οι θύελλες της ζωής και ειδικά οι συναισθηματικές μπορούν να ξεριζώσουν τους ανθρώπους από τη φυσική τους κατάσταση.

Όπως οι ανεμοθύελλες ξεριζώνουν δέντρα έτσι και οι θύελλες της ζωής ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τη φυσική τους κατάσταση.

Η σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και το έδαφος είναι μία εξαιρετική θεραπευτική μέθοδος για τον σύγχρονο άνθρωπο. Μέσω της θεραπείας της γείωσης μπορούμε να αντλήσουμε ζωτικότητα και να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Κάποιες φορές που αισθάνεστε φόβο ή άγχος προσπαθήστε να συνδεθείτε με το φυσικό περιβάλλον με όποιον τρόπο μπορείτε και θα δείτε ότι τα αρνητικά συναισθήματα ηρεμούν και η διάθεση βελτιώνεται. Μία βόλτα στο βουνό ή στη θάλασσα όπου θα περπατήσετε ξυπόλυτοι για λίγο ή και για πολύ αν θέλετε, μπορούν να σας φέρουν σε κατάσταση γαλήνης και διαύγειας ώστε  να δείτε τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση και να βρείτε λύσεις.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πάτε κάπου μακριά, τότε επιλέξτε ένα φυτό που έχετε στη βεράντα σας ή και τον κήπο σας για να ασχοληθείτε μαζί του. Παρατηρήστε το και φροντίστε το και αυτό σε αντάλλαγμα θα σας προσφέρει αισιοδοξία, ηρεμία και θα ξυπνήσει το εσωτερικό σας παιδί.

Το πουγκί της ευημερίας φέρνει την ισορροπία της φύσης κοντά μας

Το πουγκί της ευημερίας από τη γιαγιά Σοφία, που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, φέρει σύμβολα που υπάρχουν στη φύση και αναπτύσσονται ριζωμένα στη γη. Έχοντας το πουγκί της ευημερίας μαζί σας, είστε σε μία διαρκή σύνδεση σας με το φυσικό σας περιβάλλον και μπορείτε να αντλήσετε τη δύναμη και την έμπνευση που χρειάζεστε. Το πουγκί σας, θα γεμίσει με σπόρους και φυτά, που έχουν τις ιδιότητες της ευημερίας.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας πουγκί της ευημερίας;

Πάρτε ένα μικρό υφασματίνο πουγκί επιλέγοντας ένα χρώμα που σας αρέσει ή σε χρώμα που σας θυμίζει ευτυχία, χαρά ελευθερία.

Μέσα σε αυτό θα βάλετε:

 • Λίγα φύλλα ευκαλύπτου για προστασία από την αρνητική ενέργεια
 • Έξι φύλλα βασιλικού για τα χρήματα
 • Ένα μικρό κομματάκι σκόρδο για το μάτι
 • Φύλλα από θυμάρι για τη γνώση
 • Τρία πέταλα από κόκκινο τριαντάφυλλο για τις σχέσεις αγάπης
 • Δεντρολίβανο για την επούλωση συναισθηματικών πληγών
 • Μέντα για την καθαρή σκέψη
 • Τρία καρφάκια γαρύφαλλο για την έλξη όσων θέλετε
 • Λεβάντα για αγνή ομορφιά, αγνά συναισθήματα και ισορροπία πνεύματος
 • Ένα μικρό κομματάκι κανέλλα για καλοτυχία
 • Εννέα σπόρους σιτάρι για την αφθονία

Αφού τοποθετήσετε τα παραπάνω μέσα στο πουγκάκι σας πάρτε κόκκινη κλωστή και ράψτε το, ώστε όλα όσα έχετε βάλει μέσα να μην χυθούν …και το πουγκί της ευημερίας είναι έτοιμο!

Η συμβουλή της γιαγιάς Σοφίας είναι ότι, αν θέλετε φτιάξτε 3 πουγκιά της ευημερίας. Ένα να υπάρχει στην τσάντα σας, ένα να το αφήσετε στη δουλειά σας και ένα να το έχετε στο σπίτι σας κοντά στην κεντρική είσοδο.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και φυσικά να ζείτε με ευημερία!

BluemindMagazine.com

Βρείτε μας και στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *