Πώς να ισορροπήσετε τον εγκέφαλο και να αποκτήσετε διορατικότητα

Πώς να ισορροπήσετε τον εγκέφαλο – Aποκτήστε διορατικότητα

Κοινοποίηση

Ισορροπία εγκεφάλου και διορατικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ένα ημισφαίριο περισσότερο από το άλλο, δημιουργώντας μια ανισορροπία. Όπως ένας παίκτης  τένις με το ένα χέρι να είναι δυνατό και συντονισμένο, ενώ το άλλο χέρι αδύναμο και όχι τόσο συντονισμένο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε ενισχυμένο το ένα μέρος του εγκεφάλου μας , έχοντας παραμελήσει ακούσια το άλλο μέρος.

Μελέτες απεικόνισης εγκεφάλου έχουν δείξει ότι οι πολύ επιτυχημένοι και δημιουργικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου με πολύ πιο ισορροπημένο και ολοκληρωμένο τρόπο.

Πώς μπορούμε να έχουμε ισορροπημένα και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας;

Μπορούμε μέσω του διαλογισμού!

Ο διαλογισμός ισορροπεί τον εγκέφαλο, αποφέρει μεγάλα οφέλη.

Μια μελέτη της Σχολής Ιατρικής του UCLA του 2012 διαπίστωσε ότι το “corpus callosum”, το μεγάλο καλώδιο νευρικών κεντρικών σταθμών που διασυνδέει τα εγκεφαλικά ημισφαίρια, ήταν εξαιρετικά ισχυρότερο, παχύτερο και πιο καλά συνδεδεμένο στους ασκούμενους διαλογισμού.

Η εναρμόνιση και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου ανοίγει την πόρτα σε ένα πεδίο με τεράστια οφέλη, με καλύτερη εστίαση, βαθύτερη σκέψη, εκπληκτική δημιουργικότητα, εξαιρετική ψυχική υγεία, βελτιωμένη μνήμη και καθαρότερη σκέψη μόλις την αρχή.

Ο βαθύς διαλογισμός προσφέρει στο νευρικό σας σύστημα μια εξαιρετικά εύφορη ατμόσφαιρα, προκαλώντας εξαιρετικά θετικούς μετασχηματισμούς στο σώμα και τον εγκέφαλό σας.

Ακριβώς όπως τα υψηλότερα επίπεδα άσκησης αναγκάζουν το σώμα σας να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί, τα υψηλότερα επίπεδα βαθιάς νευροδιέγερσης και εγκεφαλικής προσέλκυσης, που παρέχονται μέσω του διαλογισμού ωθούν το νευρικό σας σύστημα σε βέλτιστη απόδοση.

Ο διαλογισμός λειτουργεί για να ισορροπήσει και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, αναγκάζοντάς τα να εργαστούν αρμονικά. Οι επιστήμονες το αποκαλούν “συγχρονισμό ολόκληρου του εγκεφάλου” και όταν επιτευχθεί, ο εγκέφαλός σας βιώνει εξαιρετικά ευεργετικές αλλαγές στην ημισφαιρική ροή αίματος και στη χημεία.

Οφέλη από την εξισορρόπηση του αριστερού και του δεξιού ημισφαίριου του εγκεφάλου

Σκέψη αριστερού ημισφαιρίου: Γενικά πιο διαδοχική, γραμμική, λογική, πρακτική, μαθηματική, αναλυτική, επιστημονική και προσανατολισμένη στο χρόνο.

Σκέψη δεξιού ημισφαιρίου: Πιο μη γραμμική, διαισθητική, αφηρημένη, επικεντρωμένη σε μεγάλη εικόνα, δημιουργική και προσανατολισμένη στο χώρο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι, στοχαστές, εφευρέτες και καλλιτέχνες της ανθρωπότητας χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, μαζί.

Με τον διαλογισμό το μυαλό σας θα γίνει πιο αφυπνισμένο, εστιασμένο, βαθύ, πιο δυνατό αλλά και ειρηνικό. Ενσωματώνοντας και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σας και επιτρέποντάς τους να λειτουργούν συγχρονισμένα, θα αντιμετωπίσετε αύξηση της συνολικής ψυχικής υγείας, βελτιώνοντας τη γνωστική απόδοση, καλύτερη μνήμη και πνευματική λειτουργία.

Κάνοντας 10 λεπτά διαλογισμό καθημερινά, θα αρχίσετε να παρατηρείτε μια απεριόριστη δυνατότητα διορατικών σκέψεων, με πολύ λιγότερο θυμό, άγχος, κατάθλιψη, εθισμό. Θα είστε πιο ευτυχισμένοι, πιο αισιόδοξοι, ενώ θα αισθάνεστε περισσότερο “σε ένα” με τον κόσμο.

Εισέλθετε σε ένα βαθύτερο επίπεδο διορατικότητας, νοημοσύνης και δημιουργικότητας.

Ο διαλογισμός μπορεί να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το ανεκμετάλλευτο, απεριόριστο δυναμικό σας.  Ακόμα κι αν δεν θέλετε να γίνετε μια ιδιοφυΐα, με τον διαλογισμό μπορείτε να γίνετε απεριόριστα δημιουργικοί σε ότι καταπιάνεστε και να βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας και χαράς!

Μπορείτε να κάνετε καθημερινή σας συνήθεια 10 λεπτά πρωινού διαλογισμού πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας. Σε αυτό το χρόνο θα δώσετε τη δυνατότητα στον εγκέφαλο σας να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό της ημέρας με ηρεμία.

Σε αυτά τα 10 λεπτά στο ξεκίνημα της ημέρας σας, μπορείτε να ακούτε ένα mantra που σας αρέσει και να αφήσετε το μυαλό να περιηγηθεί σε ευχάριστες σκέψεις. Μπορείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε με το “Διαλογισμό της Αυτοαγάπης” που θα βρείτε παρακάτω. Η αυτογάπη είναι η αρχή για να έχετε όλα όσα επιθυμείτε. Η ανάπτυξη της αυτοαγάπης έρχεται μέσα από την πλήρη αποδοχή του εαυτού σου. Όπως κι αν είσαι, όπως κι αν νιώθεις, για ότι κι αν θέλεις.

Bluemind Magazine

Βρείτε μας και στο Facebook πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *