Idroxooi Mia Yperoxi Xronia Sas Perimeni

Υδροχόοι μία υπέροχη χρονιά σας περιμένει!

Κοινοποίηση

Υδροχόοι, ουράνια παιδιά Χρόνια σας Πολλά!

Όταν γεννιέσαι Υδροχόος γεννιέσαι για να αλλάξεις τον κόσμο και έπειτα να διαχωρίσεις τη θέση σου από αυτόν , γιατί έχει ήδη γίνει πολύ παλιός για εσένα! Όταν γεννιέσαι Υδροχόος είσαι εκ προοιμίου παιδί ενός ανώτερου Θεού, του Θεού που σου χάρισε τα δυο παράλληλα ποτάμια της γνώσης και τον τρόπο να τη μεταφέρεις εκεί που κανένας άλλος δεν μπορεί. Πόσο τους μπερδεύεις όλους, ακόμη και με το όνομά σου, ακόμη και με τον συμβολισμό σου. Νερό κουβαλάς μα τον αέρα πρεσβεύεις! Σύμβολό σου η αέναη κίνηση των διπλών σου ποταμών, μα η σταθερότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σου. Υδροχόος πάει να πει Νεροκουβαλητής, υπηρέτης σε μια υπηρεσία πολύ υψηλή , επωμιζόμενος την ευθύνη να γεμίζεις τα άδεια τάσια με δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν οι διψασμένοι… οι διψασμένοι του πνεύματος. Νεροκουβαλητής με αιώνια σου φροντίδα να ταΐζεις το νερόμυλο του χρόνου για να γυρνούν ακούραστες οι μεγάλες φτερωτές του, οι μεγάλες αντένες που ενώνουν το ”πάνω” με το ”κάτω”, το θεϊκό με το γήινο. Ο πλανήτης που σε κυβερνά, ο ρηξικέλευθος Ουρανός είναι αυτός που λαμβάνει τα σήματα άνωθεν, που δεν τα γειώνει, δεν τα κάνει πάθη ανθρώπινα ,τα κάνει επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Τίποτα και πουθενά δεν άλλαξε χωρίς έναν άστατο Ουρανό να ανακατεύει τον κόσμο. Μα ένα πρέπει να σου παραδεχθούμε Υδροχόε… είσαι πάντα σταθερός στην τόση σου αστάθεια.

Παιδιά του χειμώνα, του ψύχους, των ψυχρών απρόσωπων συναισθημάτων, συναισθημάτων γενικών και όχι ειδικών, συναισθημάτων που αφορούν στους πολλούς και όχι στους λίγους. Παιδιά χλωμά και ντελικάτα μια και όλο το φως έχει σταθεί απέναντί σας στο βασιλικό Λιοντάρι που προσποιείστε πως δε ζηλεύετε, μα που τόσο πολύ θέλετε να μοιάσετε κατά βάθος. Όταν είσαι Υδροχόος δεν μπορείς να προβάλλεις το Εγώ σου φανερά, μα μπορείς να το προβάλλεις μέσα από το κοινό καλό που ”προφασίζεσαι” πως υπηρετείς. Το ζώδιο του Υδροχόου δεν είναι τυχαία το ζώδιο των πολιτικών και της πολιτικής και ο ενδέκατος οίκος που το αντιπροσωπεύει ο οίκος των συλλογικών δραστηριοτήτων, των κοινωνικών ομάδων, του ακροατηρίου και της δημοφιλίας. Αν ο Λέοντας είναι ο βασιλιάς, ο Υδροχόος είναι η αντανάκλαση του, είναι ο επαναστάτης που έχει υποχρέωση να ρίξει το βασιλιά από το θρόνο του.

Σας λείπει η ζεστασιά λένε. Σας λείπουν τα βαθιά συναισθήματα και πάλι λένε. Ναι, μα δεν ξέρουν πως ο δικός σας ρόλος είναι υπερκόσμιος. Δεν ξέρουν πως εσείς προέρχεστε από το μέλλον και πως πασχίζετε για ένα παρόν που τους αφορά όλους. Μέχρι τον Αιγόκερω και τον δέκατο οίκο τα πράγματα είναι προσωπικά, είναι το σημείο μέχρι την προσωπική καταξίωση. Μέχρι το δέκατο οίκο είναι ο πρωταγωνιστικός ο ρόλος, είναι η προσωπική ”σταύρωση”! Από τον Υδροχόο και μετά, από τον ενδέκατο οίκο και μετά, τα πράγματα παύουν να είναι προσωπικά. Εδώ ο Πρωταγωνιστής έχει τελειώσει τα’’ λόγια΄΄ του! Τα ‘’λόγια’’ είναι στο στόμα των Αποστόλων πια, που πρέπει να τα διαδώσουν στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Αυτός είναι ο ρόλος σας, αυτά είναι τα δύο ποτάμια που κρατάτε στα χέρια σας, τα δύο ποτάμια που οι παράλληλες ροές τους δε θα συναντηθούν ποτέ, μα και που ποτέ δε θα στερέψουν. Τα ποτάμια της Αλήθειας που μόνο εσείς οι ξεχωριστοί, οι ιδιότροποι της διανόησης μπορείτε να κατευθύνετε χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς. Μετά τον δέκατο τι; Μετά τον Αιγόκερω τι; Αναρωτιέται ο Dane Rudhyar και έχει δίκιο! Το άγαλμα στήθηκε, η επιτυχία είναι γεγονός. Μετά όμως; Μετά είναι η ευθύνη της διατήρησης της επιτυχίας. Βαρύ φορτίο αλήθεια! Μετά είναι που το άγαλμα που στήθηκε με τόσο κόπο δεν πρέπει να πέσει από το βάθρο του. Μετά είναι που αναλαμβάνει ο Υδροχόος να διατηρήσει την επιτυχία αυτή με το πανέξυπνο μυαλό και την Ουράνια ευστροφία του. Μεγάλο επίτευγμα αλήθεια η διάρκεια της επιτυχίας… μεγαλύτερο και από την ίδια την επιτυχία ακόμη!

Τα Γενέθλια σας για το 2020 ξεκίνησαν θεαματικά, ηχηρά, με τον πανίσχυρο κυβερνήτη σας τον Ουρανό να σας πραγματοποιεί κοφτερά τετράγωνα. Και μια Νέα Σελήνη στις 24 του μήνα τρελούτσικη, ανένταχτη, κυκλοθυμική σαν εσάς ακριβώς ! Αυτοί που θα πάρετε το κοσμικό βάρος της στην πλάτη σας, θα είστε οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου (20- 30 Ιανουαρίου) και φυσικά όσοι έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες 20, 21, 22, 23, 24 με τον Ουρανό να ”ανακατεύει” τη ζωή σας, όπως τότε… την άνοιξη του 2018, αλλά και την άνοιξη του 2019. Μια εντελώς διαφορετική χρονιά θα είναι η φετινή, χρονιά μαθητείας, ιδιαιτέρως για όσους βιώνετε συγχρόνως δεύτερη (1959 – 1960) και πρώτη Κρόνια επιστροφή (1989 – 1990). Νέα πλάνα ζωής σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία σας και την αποδοχή και αξιοποίηση των προηγούμενων ” μαθημάτων”! Δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, κέρδη και χασίματα, κτισίματα και γκρεμίσματα, γεννήσεις και αποδημήσεις, μυστικά και αποκαλύψεις, επιτυχίες και αποτυχίες. Το πρόσημο της, αλλά και ο τρόπος που θα τη νιώσετε θα έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που έχετε διαχειριστεί τη ζωή σας μέχρι τώρα και οι καλοί, καλό” θα λάβουν.
Οι Υδροχόοι του δεύτερου ( 31 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου) και τρίτου δεκαημέρου (9 – 19 Φεβρουαρίου) θα έχετε μια χρονιά με λιγότερα ανατρεπτικά γεγονότα , μια χρονιά προπαρασκευαστική για να δεχθείτε του χρόνου το Δία, αλλά και τον Κρόνο στο ζώδιο σας. Χρονιά κοινωνικής και επαγγελματικής καθιέρωσης , αλλά και ανάληψης προσωπικών και οικογενειακών ευθυνών, σημαντικών για τη ζωή σας ολόκληρη! Επισημοποιήσεις, γάμοι, απόκτηση απογόνων , όλα θα είναι στο πρόγραμμα και θα τα αποφασίσετε με πρωτοφανή για εσάς ευκολία! Και μια συμβουλή για όσους θέλουν να κάνουν ταίρι τους έναν ατίθασο Υδροχόο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του μιλάτε για δέσμευση, για μακροχρόνια σχέδια, για συναντήσεις με συγγενείς και άλλα τέτοια. Όχι , θα του λέτε πως είστε το παρεάκι του και πως το μάτι σας έπεσε τυχαία σε ένα ωραιότατο ξωκλήσι που θα μπορούσατε να καλέσετε φίλους μετά το γάμο και να κάνετε πάρτι. Θα εγκλωβίσει στους φίλους και θα ξεχάσει το γάμο! Να είστε σίγουροι πως θα έχετε έναν πιστό σύντροφο για όλη σας τη ζωή, αρκεί να πιστεύει πως είναι ελεύθερος! Μόνο σας παρακαλούμε αγαπημένοι Υδροχόοι, συντονιστείτε λίγο και με εμάς τους υπόλοιπους και εξηγείστε μας πως αισθάνεστε και τι σκέφτεστε και μη θεωρείτε δεδομένο ότι πάντα καταλαβαίνουμε. Ναι, ξέρουμε ότι είστε πολύ μπροστά αλλά δεν είναι άδικο να τρέχουμε συνέχεια για να σας προλάβουμε; Ευτυχώς που τις περισσότερες φορές σας φρενάρει λίγο ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης ο Κρόνος και κρατάει τα πόδια σας σταθερά στη γη αφήνοντας τη σκέψη σας μόνο να ταξιδεύει σε Ουράνιους θόλους.

Χωρίς Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν επίπεδος, χωρίς τη γόνιμη ”τρέλα” τους οι χάρτες της γης δε θα είχαν αλλάξει σύνορα ούτε θα είχε ανακαλυφθεί το Σύμπαν, η Τεχνολογία, η Αστρονομία, η Αστρολογία, τα Μαθηματικά! Χωρίς Ουρανό και Υδροχόους ο κόσμος θα ήταν ακόμη τετράγωνος με τη φράση Hic Sunt Leones γραμμένη στο περιθώριο του χάρτη. Χωρίς Υδροχόους η φιλία θα ήταν μια λέξη κενή νοήματος. Εσείς είστε το ζώδιο των φίλων της καρδιάς μας αλλά και των στόχων της ζωής μας. Το ζώδιο του Υδροχόου αυτούς τους φίλους αντιπροσωπεύει, τους παιδιόθεν, τους καρδιακούς, τους φίλους των παιδικών διακοπών με τη φέτα το καρπούζι στα χέρια και τα ξυπόλητα πέλματα. Τους φίλους των σχολικών , των φοιτητικών μας χρόνων, τους φίλους που φέρνουμε στο μυαλό μας στην πρώτη δυσκολία, αυτούς που μοιραστήκαμε το θρανίο, το διάλειμμα, τους πρώτους έρωτες. Αυτούς τους φίλους που οι δυνατές συναστρίες μας ακόμα και αν μας απομάκρυναν για λίγο μας έφεραν και πάλι κοντά. Μετρήστε τους φίλους σας και αν τους βρείτε αρκετούς σημαίνει πως σας έχει πραγματικά ευλογήσει ο Ουρανός και πως είστε τόσο τυχεροί… γιατί νέοι, παλιοί φίλοι, δεν γίνονται!

Αφιερωμένο στους Υδροχόους … και στους Υδροχόους μου!

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *