Αλλάζοντας τη νοοτροπία μας

Αλλάζοντας τη νοοτροπία μας

Κοινοποίηση

Η Νοοτροπία είναι το σύνολο των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων ενός ατόμου, που καθορίζουν τον τρόπο της σκέψης, την τοποθέτηση απέναντι στη ζωή και τη συμπεριφορά του. Η ποιότητα της ζωής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των σκέψεων που κάνετε. Με τη σωστή νοοτροπία και στάση, μπορείτε να κατευθύνετε τη ζωή σας στην πληρότητα και τη χαρά.

Πώς να αλλάξετε νοοτροπία;

Για να αλλάξουμε νοοτροπία πρέπει να επικεντρωθούμε καταρχήν στον εσωτερικό μας διάλογο. Ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας, που αντιμετωπίζουμε την αποτυχία και την επιτυχία είναι οι κύριοι παράγοντες που θα πρέπει να παρατηρήσουμε, αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας σε θετική.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την επιδίωξη, ακολουθούν 10 αποδεδειγμένες πρακτικές.

1. Ευγνωμοσύνη και αφθονία

Η ευγνωμοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας θετικής νοοτροπίας. Εκτιμώντας αυτό που έχετε, μπορείτε να μετατοπίσετε την εστίασή σας από αυτό που λείπει στη ζωή σας σε αυτό που στο τώρα είναι άφθονο.

2. Αυτοεκτίμηση

Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τις ικανόητες σας. Εστιάζοντας στα δυνατά σας σημεία μπορείτε να ανακαλύψετε νέες δεξιότητες και χαρίσματα για τον εαυτό σας.

3. Mάθηση μέσα από τα λάθη

Αντιμετωπίστε τα λάθη ως ευκαιρίες μάθησης. Θυμηθείτε, ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό από όλα είναι να συνεχίσετε να βελτιώνεστε και να προχωράτε μπροστά.

4. Εστίαση στο παρόν

Αν μένετε εστιασμένοι στην παρούσα στιγμή τότε μπορείτε να μειώσετε το άγχος για το παρελθόν ή το μέλλον. Το παρελθόν είναι κάτι που έφυγε και το μέλλον μπορεί να γίνει καλύτερο αλλάζοντας τη νοοτροπία σας.

5. Καλλιέργεια θετικών σχέσεων

Αναζητήστε ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Αποστασιοποιηθείτε από την αρνητικότητα είναι απαραίτητο για την ψυχική σας ευεξία. Ένας αρνητικός άνθρωπος ασυνείδητα σας αφαιρεί ενέργεια. Ένας θετικός άνθρωπος σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι.

6. Συνεργασία με το σώμα

Το σώμα σας είναι το μέσο για μία ποιοτική ζωή. Η διατροφή και η άσκηση είναι σημαντικά για να διατηρείτε το σώμα σας ακμαίο. Βρείτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει και επιλέξτε μία διατροφή που ταιριάζει στην καθημερινότητά σας, αλλά παράλληλα οφελεί τον οργανισμό σας.

7. Αυτοφροντίδα

Φροντίστε τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σας υγεία. Συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας με καλοσύνη και συμπόνια. Καθιερώστε μια ρουτίνα που περιλαμβάνει δραστηριότητες που αγαπάτε όπως διάβασμα, κηπουρική, ζωγραφική ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει χαρούμενους.

8. Υγιή όρια

Η οριοθέτηση είναι σημαντική για τις υγιείς σχέσεις. Χρειάζετε να μάθετε να λέτε όχι. Δώστε προτεραιότητα στο να αισθάνεστε καλά με όσα επιλέγετε να κάνετε για εσάς και τους αγαπημένους σας. Αν η νοοτροπία σας είναι να είστε πάντα διαθέσιμος για τους άλλους, αλλάξτε το και δημιουργήστε ένα ανελαστικό πρόγραμμα χαρούμενων δραστηριοτήτων για εσάς.

9. Θετική στάση

Αν μέχρι τώρα εξηγούσατε την στάση των άλλων με βάση τις προσωπικές σας εμπειρίες από το παρελθόν, θα είχε ενδιαφέρον να το αλλάξετε. Μάθετε ερευνάτε τα κίνητρα των άλλων θέτοντας τους ερωτήματα αντί να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν ακολουθήσετε αυτή την τακτική σύντομα θα κατανοήσετε, ότι κάποιες φορές μπορεί να στεναχωρεθήκατε ή και να πληγωθήκατε χωρίς ουσιαστικό λόγο.

10. Εστίαση στη χαρά

Το συναίσθημα της χαράς είναι η πυξίδα για μία ευτυχισμένη ζωή. Κάθε φορά που νιώθετε χαρούμενοι άπειρες δυνατότητες ανοίγονται μπροστά σας. Αντίθετα, κάθε φορά που αισθάνεστε απογοητευμένοι εμποδίζετε τη ροή ευχάριστων γεγονότων στη ζωή σας. Ακόμη κι αν οι λόγοι που σας οδηγούν στο να βιώνετε δυσάρεστα συναισθήματα είναι σημαντικοί, αλλάξτε το αρνητικό συναίσθημα σε χαρά και δείτε ότι κάθε εμπόδιο παραμερίζεται και οι λύσεις εμφανίζονται μπροστά σας και γύρω σας!

Bluemind Magazine

Διαβάστε επίσης:

o neville goddard eipe bluemind magazine

Ο Neville Goddard είπε…

Ο Neville Goddard δίδαξε τις αρχές της υλοποίησης θαυμάτων, δηλαδή της μεταστροφής της εξωτερικής πραγματικότητας… 

Άστο να φύγει

Άστο να φύγει…

Όταν ακούμε τον όρο «Άστο να φύγει», δεν τον καταλαβαίνουμε πάντα πλήρως. Ίσως γιατί δεν είναι πάντα τόσο απλό…

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *