Η αλήθεια για το Reiki

Η αλήθεια για το Reiki

Κοινοποίηση

Το Reiki είναι ένα σύστημα θεραπείας που προήλθε από την Ιαπωνία και βασίζεται στην ιδέα της ενέργειας που ρέει μέσα από το σώμα. Ο όρος “Reiki” αποτελείται από δύο ιαπωνικές λέξεις: “Rei” που σημαίνει “πνεύμα” ή “θεϊκή” και “Ki” που σημαίνει “ενέργεια”. Συνεπώς, το Reiki μπορεί να αποδοθεί ως “θεϊκή ενέργεια” ή “πνευματική ενέργεια”.

Οι θεραπευτές Reiki χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να μεταδώσουν αυτήν τη θεϊκή ενέργεια σε άλλα άτομα με σκοπό την ανακούφιση από τον πόνο, τον στρες, την ανακούφιση από σωματικά προβλήματα και την προώθηση της γενικής ευημερίας. Οι θεραπευτές Reiki πιστεύουν ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία στο σώμα και να βοηθήσει στην αυτο-θεραπεία.

Η θεραπεία Reiki συνήθως πραγματοποιείται με τον ασθενή να είναι ρούχα και απλωμένο σε ένα κρεβάτι ή καρέκλα, ενώ ο θεραπευτής τοποθετεί τα χέρια του επάνω στο σώμα του ασθενούς και επικεντρώνεται στη μετάδοση ενέργειας. Το Reiki είναι μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας και ακολουθεί πρότυπα και τεχνικές που έχουν προκύψει από τον ιαπωνικό θεραπευτή Mikao Usui στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πολλοί θεραπευόμενοι αναρωτιούνται αν κάνοντας ρέϊκι επηρεάζεται η πίστη τους. Η θεραπεία ρέϊκι δεν έχει να κάνει με την πίστη. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει εκεί που θέλει, εκεί που ανακουφίζεται και δεν υπάρχει λόγος για να το αλλάξει. Στο Reiki ο θεραπευόμενος διαμέσου του θεραπευτή δέχεται θεραπευτική ενέργεια σε ότι τον απασχολεί και δεν έχει να κάνει με το που πιστεύει.

Τα είδη του ρέϊκι

Υπάρχουν διάφορα είδη της θεραπείας Reiki, κάθε ένα από τα οποία έχει τη δική του προσέγγιση και τεχνικές. Οι κύριες παραλλαγές του Reiki περιλαμβάνουν:

 1. Usui Reiki: Είναι το πρωτότυπο και το πιο διαδεδομένο είδος του Reiki. Δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα θεραπευτή Mikao Usui τον 20ο αιώνα. Το Usui Reiki περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα της εκπαίδευσης, κάθε ένα από τα οποία παρέχει περαιτέρω γνώσεις και εξάσκηση.
 2. Karuna Reiki: Το Karuna Reiki αναπτύχθηκε από τον William Lee Rand και συνεργάτες του. Προσφέρει επιπλέον σύμβολα και τεχνικές που θεωρούνται πιο πνευματικές και ιδανικές για εκείνους που έχουν ήδη εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό στο Usui Reiki.
 3. Αρχαγγελικό Reiki: Αρχαγγελικό Ρέικι είναι μια μορφή του Ρέικι που συνδυάζει την παραδοσιακή ιαπωνική θεραπευτική τέχνη του Ρέικι με την ενέργεια και την προστασία των Αρχαγγέλων. Αυτή η μορφή του Ρέικι επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ενέργειας των Αρχαγγέλων για θεραπεία και προστασία.
 4. Tibetan Reiki: Αυτό το είδος του Reiki συνδυάζει στοιχεία του Usui Reiki με παραδόσεις από την τιβετανή θρησκεία και πνευματικότητα. Τα σύμβολα και οι τεχνικές του Tibetan Reiki είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται στο Usui Reiki.
 5. Kundalini Reiki: Το Kundalini Reiki επικεντρώνεται στον ανοιγμένο κανάλι της κουνταλίνι, η οποία θεωρείται ότι ρέει από τον κόρη της γης προς τον ουρανό και από τον ουρανό προς τη γη. Το Kundalini Reiki προσφέρει τεχνικές για την αύξηση της ενεργειακής ευαισθησίας.

Καθένα από αυτά τα είδη του Reiki έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και προσεγγίσεις, αλλά συνολικά, ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, να αναζωογονήσουν την ενέργεια και να προάγουν την ευημερία.

Τα σύμβολα ρέϊκι α’ βαθμού

Στο σύστημα του Ρέικι, υπάρχουν συγκεκριμένα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στον πρώτο βαθμό της εκπαίδευσης Reiki, γνωστούς ως οι συμβόλοι του πρώτου βαθμού. Αυτά τα σύμβολα χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τη σύνδεση του θεραπευτή με την ενέργεια Reiki και για την αποτελεσματική παροχή θεραπείας. Παρακάτω αναφέρονται τα βασικά σύμβολα του πρώτου βαθμού Reiki:

 1. Cho Ku Rei: Αυτό το σύμβολο είναι το πιο γνωστό σύμβολο του πρώτου βαθμού και χρησιμοποιείται για την αύξηση της ενέργειας Reiki. Συνήθως, το Τριανταφυλιάς χρησιμοποιείται στην αρχή και στο τέλος μιας θεραπείας για να ενισχύσει τη σύνδεση με την ενέργεια και να δώσει κατεύθυνση.
 2. Sei He Ki: Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ισορροπία μεταξύ του σώματος και του πνεύματος και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων και αγχους.
 3. Hon Sha Ze Sho Nen: Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για την αποστολή ενέργειας σε απόσταση, δηλαδή για απομακρυσμένες θεραπείες. Βοηθά στη δημιουργία σύνδεσης με άτομα ή καταστάσεις που βρίσκονται μακριά.

Τα σύμβολα ρέϊκι β’ βαθμού

Το δεύτερο επίπεδο της εκπαίδευσης Reiki περιλαμβάνει την εκμάθηση επιπλέον συμβόλων που χρησιμοποιούνται για εντατικότερη θεραπεία και ανάπτυξη πνευματικής ευαισθησίας. Τα σύμβολα του δεύτερου βαθμού είναι πιο ισχυρά από αυτά του πρώτου βαθμού και χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς. Οι τρεις βασικοί συμβόλοι του δεύτερου βαθμού Reiki είναι οι εξής:

 1. Sei He Ki: Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για την αύξηση της ισορροπίας μεταξύ του σώματος και του πνεύματος, όπως και στον πρώτο βαθμό. Ωστόσο, στο δεύτερο βαθμό, χρησιμοποιείται πιο εντατικά για θεραπεία συναισθηματικών προβλημάτων, όπως η αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.
 2. Hon Sha Ze Sho Nen: Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για την αποστολή ενέργειας σε απόσταση, όπως σε άτομα, γεγονότα, ή καταστάσεις που βρίσκονται μακριά. Βοηθά στη δημιουργία σύνδεσης με τον αποδέκτη και την αποτελεσματική αποστολή θεραπείας σε απόσταση.
 3. Raku: Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται για την αύξηση της διάρκειας και της έντασης της θεραπείας. Βοηθά στην επέκταση της ενέργειας Reiki για πιο αποτελεσματική θεραπεία.
symvola reiki chokurei

Το σύμβολο ρέϊκι για προστασία και δύναμη

Το σύμβολο Cho Ku Rei (Tσο Κου Ρέι) είναι ένα σύμβολο δύναμης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της ισχύος του Ρέικι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για προστασία. Μπορείτε να σχεδιάσετε ή να πείτε ή να οραματιστείτε το σύμβολο και θα έχετε άμεση ανταπόκριση στη θεραπεία σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι περισσότερο αποτελεσματικό στην αρχή της συνεδρίας για να ενισύσει τη θεραπεία και στο τέλος της συνεδρίας για να σφραγίσει τις ενέργειες του Ρέικι.

Το σύμβολο Τσο Κου Ρέι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να καθαρίσει ενεργειακά ένα χώρο από αρνητική ενέργεια, τους θεραπευτικούς κρυστάλλους και άλλα αντικείμενα.

πως να κανω ρεικι στον εαυτο μου

Πως να κάνω ρέϊκι στον εαυτό μου;

Μπορείτε να εκτελέσετε τη θεραπεία Reiki στον εαυτό σας με μερικά βασικά βήματα. Παρακάτω είναι οι οδηγίες για την αυτοεφαρμογή της θεραπείας Reiki:

 1. Ετοιμασία: Βρείτε έναν ήσυχο χώρο όπου θα μπορείτε να είστε άνετοι και χαλαροί.
 2. Ενεργοποίηση: Αρχικά, ενεργοποιήστε την ενέργεια Reiki μέσω της αποστολής προσευχών ή συμβόλων (αν έχετε προηγουμένως εκπαιδευτεί σε αυτά). Αν είστε αρχάριος, απλώς επικεντρωθείτε στην πνοή σας και εικονικά αναπνεύστε την ενέργεια Reiki.
 3. Τοποθέτηση των χεριών: Τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω σε διάφορα σημεία του σώματός σας, όπως το κεφάλι, ο λαιμός, ο στήθος, την κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια κ.λπ. Μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια στη θέση κάθε σημείου για 2-5 λεπτά ή όσο χρειάζεστε.
 4. Διασχίστε τα χέρια: Σε κάθε σημείο, παραμείνετε όσο θέλετε και αφήστε την ενέργεια Reiki να ρέει. Όταν αισθάνεστε ότι η ενέργεια έχει κυκλοφορήσει ελεύθερα, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο σημείο.
 5. Συνειδητοποίηση και Χαλάρωση: Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Είναι σημαντικό να είστε απολύτως παρόντες και εστιασμένοι στην ενέργεια.
 6. Ολοκλήρωση: Οταν αισθανθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει τη θεραπεία, μπορείτε να κλείσετε τη συνεδρία Reiki με ευγνωμοσύνη και προσευχές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυτο-εφαρμογή της θεραπείας Reiki απαιτεί πρακτική και εμπειρία. Μπορεί να πάρει καιρό για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να ενισχύσετε τη συνειδητότητα της ενέργειας. Εάν είστε νέος στο Reiki, μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή Reiki για να μάθετε τις βασικές αρχές και τεχνικές.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *