Dialogismos Pos Ginetai Sosta

Διαλογισμός: Πώς γίνεται σωστά;

Κοινοποίηση

Μέρος 1ο

Ο ορισμός του διαλογισμού είναι πολύπλευρος, σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία ελέγχου αλλά και υπέρβασης του νου. Eίναι μια επικοινωνία μεταξύ του νου, του σώματος και του πνεύματός μας.

Ο διαλογισμός είναι προσωπική υπόθεση και δεν είναι όλες οι πρακτικές κατάλληλες για όλους. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε αυτή ή αυτές που μας ταιριάζουν καλύτερα για το παρόν και αργότερα με την εξάσκηση μπορούμε να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό. Ο σκοπός είναι η έμπνευση σε αυτό που κάνουμε και σε ό,τι κάνουμε.

Πότε να διαλογιζόμαστε;

Οποιαδήποτε στιγμή λειτουργεί για εμάς. Ο διαλογισμός λειτουργεί πάντα. Ενδεχομένως, να μην βιώνουμε την υπέρβαση κάθε φορά ή ημέρα που διαλογιζόμαστε, καθώς όλες οι ημέρες δεν είναι οι ίδιες, αλλά ο σπόρος φυτεύεται μέσα μας. Ίσως, κάποιες φορές να μην νιώθουμε την ίδια ενότητα ή την ίδια εσωτερική γαλήνη. Αν έχουμε κατανόηση για τον εαυτό μας και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, τότε αποδεχόμαστε ότι όλα κυλούν και εναρμονίζονται σύμφωνα με τη δική μας θέληση.

Ας λάβουμε υπόψη μας πως ξεκινώντας την ημέρα μας με διαλογισμό, θα μας ακολουθεί όλη την υπόλοιπη ημέρα αυτή η εσωτερική ηρεμία, η ενότητα, η αίσθηση ασφάλειας και υποστήριξης. Συνεπώς, μπορούμε να επιλέξουμε να διαλογιστούμε το πρωί, αλλά και το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, ώστε να ηρεμήσει το σύστημά μας και να απολαύσουμε τον ύπνο.

Επίσης σημαντικό είναι να αναφερθεί: 3 λεπτά καθημερινού διαλογισμού είναι αποτελεσματικότερα από 31 λεπτά, μια φορά την εβδομάδα.

Χώρος διαλογισμού:

Επιλέγουμε ένα μέρος του σπιτιού στο οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως μόνιμο χώρο διαλογισμού. Ένα δωμάτιο, ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο σπίτι, ένα μέρος όπου δεν θα μας ενοχλούν. Να το έχουμε ως δικό μας σημείο ηρεμίας, να μας προσφέρει έμπνευση και χαλάρωση.

Πριν ξεκινήσουμε τον διαλογισμό:

Πριν ξεκινήσουμε τον διαλογισμό είναι απαραίτητο να έχουμε θέσει την πρόθεσή μας. Να έχουμε μια σαφή εικόνα σε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το αποτέλεσμα που αναζητάμε. Γιατί επιλέξαμε να διαλογιστούμε;

Όσο πιο ξεκάθαρη είναι η πρόθεσή μας, τόσο περισσότερο αποτελεσματικός θα είναι ο διαλογισμός. Αυτό που έχουμε ως πρόθεση, το προβάλλουμε και το λαμβάνουμε.

Εξίσου απαραίτητο είναι, να έχουμε ελευθερωθεί από νευρικότητα και τυχόν εντάσεις-τόσο στον νου-όσο και στο σώμα.

Για να χαλαρώσει το σύστημά μας και να είμαστε σε ήρεμη κατάσταση, μπορούμε να αναπνεύσουμε αργά και βαθιά όσες φορές χρειαστεί.

Μπορούμε να συντονιστούμε ξεκινώντας, οποιονδήποτε διαλογισμό με το Adi Mantra ή το Mantra: Ong Namo Guru Dev Namo.

  • Κάθισμα: το κυριότερο είναι να καθόμαστε σε άνετη στάση, οκλαδόν ή σε καρέκλα. Αν καθίσουμε σε καρέκλα τα πέλματα ακουμπούν και τα δύο στο έδαφος. Οι παλάμες ακουμπούν πάνω στα πόδια μας στραμμένες προς τον ουρανό.
  • Σώμα: η σπονδυλική στήλη σε ευθεία και τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά εστιασμένα σε ένα σημείο χαλαρώνοντας το βλέμμα. Το πηγούνι κοντά στο στήθος, ώστε η σπονδυλική στήλη να ευθυγραμμιστεί, μέχρι και τον αυχένα.
  • Νους: αδειάζουμε εντελώς τον νου με 3 αναπνοές.
  • Αναπνοή: εισπνέοντας αργά από τη μύτη φουσκώνουμε την κοιλιά και εκπνέοντας αργά πάλι από τη μύτη ξεφουσκώνουμε την κοιλιά.
  • Χρόνος: όσο διαρκεί ο εκάστοτε διαλογισμός ή ανάλογα με τις υποδείξεις του καθοδηγητή.
  • Τόπος: όσο το δυνατόν ήσυχο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού:

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή των διαβεβαιώσεων βλ. mantras, μπορούμε να εστιάζουμε με τη θέλησή μας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, έπειτα με τη σκέψη μας να εστιάζουμε στον προμήκη μυελό και με τη πίστη μας στην καρδιά.

Αυτός που ψέλνει τα mantras, ο ψαλμός και η διαδικασία του ψαλμού, να γίνουν ένα. Εάν επιλέξουμε καθοδηγούμενο διαλογισμό ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Ο σκοπός άλλωστε, είναι αυτός της ένωσης. Με την εξάσκηση όλα είναι εφικτά και έτσι αποκτούμε τη δύναμη της ενότητάς μας.

Γιατί δεν ξαπλώνουμε όταν διαλογιζόμαστε;

Πολλές φορές με ρωτούν γιατί δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες να ξαπλώνουν, στους κβαντικούς διαλογισμούς ή στους διαλογισμούς με mantras.

Η απάντηση είναι ότι θέλουμε να είμαστε συνειδητοί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Ο νους μας θέλουμε να είναι σε μια βαθιά συνειδητή κατάσταση, όχι του ύπνου ή της αδιαφορίας. Να είμαστε σε γαλήνη αλλά ταυτόχρονα σε εγρήγορση, ώστε να βιώσουμε την πνευματική ενότητα.

Ο διαλογισμός άλλωστε είναι η ίδια κατάσταση του εαυτού μας απέναντι στη ζωή, στη  καθημερινότητά μας. Να βιώνουμε τη ζωή γαλήνιοι, πνευματικά ενωμένοι και η συνειδητότητά μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα. 

Ενδεχομένως, γι’ αυτό έχουν χαρακτηρίσει τους κβαντικούς διαλογισμούς που δημιουργώ υπερβατικούς. Βιώνουμε όλοι οι συμμετέχοντες την αλλαγή, έρχονται τα αποτελέσματα που δημιουργούμε στο παρόν, οι δονήσεις είναι αληθινές και νιώθουμε όλοι μαζί τη βαθιά σύνδεση.

Κυριακή Σεβαστή

Υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *