Ta Thetika Mimimata Ton Imeron Pou Dianyoume

Τα θετικά μηνύματα των ημερών που διανύουμε

Κοινοποίηση

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη και περιοριστική κατάσταση, που όλοι μας βιώνουμε και λαμβάνοντας δεκάδες μηνύματά σας στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook, θελήσαμε να μοιραστούμε κάποια θετικά μηνύματα των ημερών που διανύουμε.

Μηνύματα αλλά και μαθήματα από ανθρώπους που ζουν δίπλα μας, για την ανάγκη ανανέωσης της ζωής μας μέσα από την αλλαγή στον τρόπο σκέψης. Η πανδημία ήταν μία ευκαιρία, μία ευλογία για να βρουν χρόνο μένοντας στο σπίτι, να αντιμετωπίσουν μία αλήθεια, που ήδη από καιρό γνώριζαν και για να αλλάξουν όσα πλέον δεν τους εξυπηρετούν.

Μία φίλη μας, μας έγραψε ότι ο αγαπημένος της με τον οποίο ζούνε μακριά σε άλλες πόλεις ο καθένας, της έκανε πρόταση γάμου και αποφασίσανε να μείνουνε μαζί. «Δύο χρόνια πηγαινοερχόμασταν από τη μία πόλη στην άλλη και ένας κορονοϊός μέσα σε 15 μέρες έκανε το θαύμα του», ήταν το μήνυμά της.

Μία μητέρα μας έγραψε για το χρόνο ξεκούρασης που έχει αυτές τις μέρες και που πριν έτρεχε όλη την ημέρα και δεν προλάβαινε. Τώρα χαίρεται, που έχει χρόνο για την κόρη της και παίζουν μαζί και διαβάζουν. Έχει τον χρόνο να «ξαναγνωριστεί», όπως η ίδια έγραψε-με τον σύζυγό της. Να τον φροντίσει, να τον ακούσει, να τον κατανοήσει.

Ένας φοιτητής μας έλεγε, ότι νιώθει πιο ήρεμος για να βγάλει την ύλη, της εξεταστικής. Μία μαθήτρια της Β’ Λυκείου, της αρέσει που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα μέσω διαδικτύου και δεν τρέχει στο φροντιστήριο.

Ένας σύζυγος ,που δεν άντεχε να μένει σπίτι του με την γυναίκα του και τα παιδιά του, και ετοιμαζόταν να φύγει, γλίτωσε το διαζύγιο την τελευταία στιγμή. Η ερωμένη του έφυγε τελικά με έναν άλλον, νεώτερο του. Και τώρα νιώθει ευγνώμων για την πανδημία και τα αναγκαστικά μέτρα που τον περιορίζουν στο σπίτι με την οικογένειά του.

Μία γιαγιά από τη Πάτρα είναι με το εγγόνι της και την κόρη της. Γυρίσανε από το εξωτερικό πριν 15 μέρες και τώρα μένουν όλοι μαζί. Πόσο μεγάλη χαρά νιώθει, που δεν είναι μόνη της.

Και μία άλλη γυναίκα που ο άντρας της την χτυπά, αποφάσισε, ότι δεν μπορεί να ζει άλλο μαζί του. Γιατί πριν το κορονοϊό πήγαινε στη δουλειά και δεν ασχολούνταν μαζί της, αλλά τώρα που είναι κάθε μέρα στο σπίτι, η κατάσταση έγινε αβάσταχτη. Πήρε τον γιό της και πήγε στην αδελφή της, ώσπου να περάσει η καραντίνα και να δει τι μπορεί να κάνει.

Ο φίλος μας από τη Θεσσαλονίκη, που ζει μόνος του και δεν του άρεσε η δουλειά του, αποφάσισε να αφήσει το σουβλατζίδικο που δούλευε. Θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, κάνοντας τη δουλειά που πάντα αγαπούσε.

Και ο φίλος μας από την Πάτρα, έμαθε  να είναι ευγνώμων για τη γυναίκα που παντρεύτηκε κι ας μην την θέλουν οι δικοί του. “Έχω την καλύτερη γυναίκα του κόσμου, γιατί ενώ έχασα τη δουλειά μου, εκείνη μου λέει κάθε μέρα, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι είμαι ο καλύτερος άντρας του κόσμου. Νιώθω τυχερός κι ας μην την θέλουν οι γονείς μου” έγραφε στο μήνυμά του.

Ακόμα και η φίλη μας που κάνει μαθήματα γιόγκα σε ένα γυμναστήριο στην Αθήνα, αποφάσισε να κάνει τη δική της δουλειά. Ξεκίνησε να δουλεύει για τον εαυτό της και κάνει τα μαθήματα γιόγκα και pilates μέσω διαδικτύου.

 Όλα τα παραπάνω μας επιβεβαιώνουν τη σκέψη που είχαμε.

Τίποτα τόσο μεγάλο, δεν επιτρέπεται από τον Θεό, αν δεν είναι για καλό όλων μας.

Οι #Blueminders νιώθουμε ευγνώμονες που αυτή η δυσκολία, μας φέρνει πιο κοντά και μοιράζεστε μαζί μας τις εξελίξεις και τις μεταμορφώσεις της ζωής σας. Χαιρόμαστε που εστιάζετε στη δική σας αλήθεια, τη δική σας ουσία και εντοπίζετε τα θετικά της κατάστασης.

Υπάρχει μία κρυμμένη ευλογία μέσα σε όλο αυτό, που ζούμε και εκεί εστιάζουμε.

Στην ευγνωμοσύνη!

Στην αισιοδοξία!

Στη χαρά!

Στην εξέλιξη με κάθε τρόπο!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *