Ενίσχυση ανοσοποιητικού με φυσικό τρόπο

Ενίσχυση ανοσοποιητικού με φυσικό τρόπο

Κοινοποίηση

Η εποχή των ιώσεων είναι εδώ και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι επιτακτική ανάγκη. Ένας λόγος παραπάνω λόγω της πανδημίας να χτίσουμε ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό. Οι συμβουλές και τεχνικές για τόνωση ανοσοποιητικού, που αναφέρουμε παρακάτω μπορούν να σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις κατά τους ψυχρότερους μήνες.

1. Φάτε καλά για να είστε καλά

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το τυρί, το γιαούρτι και το λάχανο τουρσί υποστηρίζουν τη μικροβιακή ανοσία του εντέρου κατά τους χειμερινούς μήνες. Μπορείτε να καταναλώνετε υπερτροφές (superfoods) όπως μαύρο πιπέρι, κόλιανδρο, σκόρδο, τζίντζερ και άφθονη βιταμίνη C, που θα βρείτε σε πορτοκάλια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λεμόνια και γκρειπφρουτ.

Αν δεν έχετε κάποια αλλεργία και αφού ρωτήσετε τον γιατρό σας καταναλώνετε μία σταθερή δόση καθημερινά, βάμμα πρόπολης.

2. Τόνωση ανοσσοποιητικού με θεραπευτικό μασάζ κάθε μέρα

Το μασάζ με έλαια ενίσχυσης της ανοσίας, όπως το σησαμέλαιο, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος, το οποίο και μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της ανοσίας σε ιούς. Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού απλώστε ζεστό (σε ανεκτή θερμοκρασία για το σώμα σας) σησαμέλαιο αντί για την κρέμα σώματος μετά το μπάνιο ή το ντους και ασκείστε μικρή πίεση στο σώμα κάνοντας ένα αυτό-μασάζ. Αν μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος στο σπίτι κάνοντας σας ένα ευεργετικό μασάζ στην πλάτη πραγματικά είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να σας προσφέρει.

3. Κάντε μερικές ασκήσεις γιόγκα που θα τονώσουν το ανοσοποιητικό

Οι ανεστραμμένες στάσεις γιόγκα αυξάνουν την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος και αποστραγγίζουν τα μικρόβια από το σώμα. Ξαπλώστε στο χαλάκι της γιόγκα και προσπαθήστε να φέρετε τα πόδια ψηλά. Μείνετε για λίγο σε αυτή τη θέση και αναπνεύστε αργά. Στη συνέχεια αν μπορείτε σηκώστε μαζί με τα πόδια και τη λεκάνη. Στηρίξτε το σώμα σας με τα χέρια. Θα βοηθούσε  αν τοποθετούσατε ένα τουβλάκι άσκησης ή ένα χοντρό μαξιλάρι στο κάτω μέρος της πλάτης. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία καρέκλα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Μείνετε σε αυτή την στάση για τουλάχιστον 1’ λεπτό αναπνέοντας αργά και βαθιά. Στη συνέχεια επαναφέρετε το σώμα σας σε ξαπλωτή θέση αργά, ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό.

Μερικές ανάσες μπορούν επίσης, να σας βοηθήσουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και ειδικά αν αισθάνεστε κάποια αρχικά συμπτώματα κρυολογήματος. Καθήστε στο χαλάκι της γιόγκα οκλαδόν με ίσια πλάτη ή και σε μία καρέκλα.

enisxisi anosopoihtikou me fisiko tropo yoga

Κλείστε με το δεξί σας χέρι και τον αντίχειρα το δεξιό ρουθούνι και εισπνεύστε βαθιά από το αριστερό. Κρατήστε στην αναπνοή, κλείστε με τον παράμεσο το αριστερό ρουθούνι και εκπνεύστε από το δεξιό. Εισπνεύστε πάλι από το δεξιό και εκπνεύστε από το αριστερό ρουθούνι, από το οποίο και θα εισπνεύσετε πάλι. Κάντε αυτή την άσκηση εναλλάξ για 3’ λεπτά. Οι αναπνοές σας θα πρέπει να είναι βαθιές χωρίς όμως να πιέζεστε.

4. Πιείτε ένα ρόφημα από βότανα. Προτιμήστε το θυμάρι

Το θυμάρι, εκτός από το ότι είναι αρωματικό, συνιστάται ως φυσικό τονωτικό του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος. Έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τα βακτήρια, ενώ μειώνει τον πονόλαιμο και καταπραΰνει τον βήχα. Η θυμόλη που περιέχει θεωρείται αντισηπτικό συστατικό και καταπραΰνει τις φλεγμονές της αναπνευστικής οδού και το άσθμα, ηρεμεί τον επίμονο βήχα (λειτουργεί ως αποχρεμπτικό), τη βρογχίτιδα, την φαρυγγίτιδα και την αμυγδαλίτιδα. Συνδυάστε μια χούφτα φρέσκο θυμάρι, μέλι, το χυμό ενός λεμονιού, φλούδα από μισό λεμόνι και ένα κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο και βράστε το. Βάλτε και μία κουταλιά αγνό μέλι και απολαύστε το ρόφημα σας.

5. Κοιμηθείτε καλά

Έχουμε μάθει να κοιμόμαστε λίγο, ώστε να προλάβουμε τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Όπως όμως έχουν δείξει πολλές μελέτες, ο ανεπαρκής ύπνος μας καθιστά πολύ πιο ευάλωτους απέναντι σε ιώσεις και μικρόβια. Απολαύστε έναν καλό ύπνο για 7-8 ώρες ημερησίως. Καλός ύπνος είναι ο ποιοτικός ύπνος, που σημαίνει ότι επιλέγουμε ένα καλό στρώμα που στηρίζει το σώμα μας χωρίς να το καταπονεί, φροντίζουμε να έχουμε χαμηλό φωτισμό ώστε να χαλαρώσουμε.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *