κουνταλινι διαλογισμός

Κουνταλίνι διαλογισμός

Κοινοποίηση

Ο Κουνταλινι διαλογισμός είναι ακριβώς όπως το ντους κάθε μέρα καθαρίζει το σώμα μας, οι γιόγκι βλέπουν τον διαλογισμό της Κουνταλίνι ως έναν τρόπο για να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Είναι μια μέθοδος για να αναζωογονηθείτε μετά από μια αγχωτική μέρα, να διαχειριστείτε το άγχος και να εξουδετερώσετε την κούραση. Στόχος του είναι επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ενέργειάς σας (ή τσάκρα) και να ηρεμήσει το μυαλό σας έτσι ώστε να ενεργείτε με σκοπό και όχι απλώς να αντιδράτε στις σκέψεις και το περιβάλλον σας.

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε μια πολύ βασική πρακτική διαλογισμού στην Κουνταλίνι.

Αποφύγετε να προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολύ γρήγορα, κάτι που θα μπορούσε να νιώσει συντριπτικό και να εκτροχιάσει τις προσπάθειές σας.

Ακόμα και πέντε λεπτά κάθε μέρα του διαλογισμού Kundalini είναι πιθανό να σας βοηθήσουν, οπότε μην υποτιμάτε την αξία αυτής της βασικής πρακτικής.

1. Επιλέξτε μια τοποθεσία

Ιδανικά βρείτε έναν ήσυχο χώρο χωρίς περισπασμούς που έχει μια άνετη (όχι πολύ ζεστή, ούτε πολύ δροσερή) θερμοκρασία. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα σημείο όπου δεν είναι πιθανό να σας ενοχλήσει κάποιος. Έχετε ένα μπουκάλι νερό δίπλα σας.

2. Επιλέξτε τον ρουχισμό σας

Φορέστε χαλαρά, άνετα, βαμβακερά ρούχα και ενδεχομένως κι ένα κάλυμμα κεφαλής σαν βαμβακερό σάλι. Τα ρούχα σας πρέπει να είναι καθαρά, φρέσκα και ιδανικά ανοιχτόχρωμα για να ενισχύσουν την αίσθηση της ελαφρότητας.

3. Επιλέξτε πότε να εξασκηθείτε

Θα μπορούσατε να εξασκηθείτε το πρωί για να ορίσετε τις προθέσεις σας για την ημέρα.  Ή, θα μπορούσατε να εξασκηθείτε πριν κοιμηθείτε το βράδυ ως τρόπος να χαλαρώσετε από την ημέρα σας. Σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή λειτουργεί, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε το διαλογισμό μετά από ένα μεγάλο γεύμα, καθώς το σώμα σας θα είναι απασχολημένο με την πέψη.

4. Ξεκινήστε!

Καθίστε στο πάτωμα σταυροπόδι ή καθίστε σε μια καρέκλα με το βάρος σας να ακουμπά στα πόδια σας. Το πιο σημαντικό, επιλέξτε μια θέση που σας ταιριάζει όπου μπορείτε να καθίσετε όρθια με μια ευθεία σπονδυλική στήλη. Κλείστε τα μάτια σας απαλά έτσι ώστε να είναι περίπου 90% κλειστά. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε σε μαλλί ή βαμβακερή κουβέρτα ή να βάλετε ένα μαξιλάρι από κάτω για άνεση.

5. Επιλέξτε τη διάρκεια της πρακτικής

Αυτό μπορεί να είναι από τρία λεπτά έως δυόμισι ώρες. Μερικές κοινές επιλογές διαλογισμού είναι 11 λεπτά, 15 λεπτά, 22 λεπτά, 31 λεπτά κ.λπ. Ό, τι λειτουργεί για το πρόγραμμα και τους στόχους σας είναι τέλειο.

6. Επιλέξτε ένα μάντρα

Ενώ αναπνέετε, θα ψάλλετε ένα μάντρα για να σας βοηθήσει να εστιάσετε. Ένα καλό παράδειγμα για αρχάριους είναι το μάντρα “sat nam”, που σημαίνει “η αλήθεια είναι η ταυτότητά μου”.

Πείτε “sat” όταν εισπνέετε και “nam” όταν εκπνέετε. Μπορείτε να επιλέξετε να το πείτε σε ένταση δυνατού ψιθύρου ή σιωπηλά στο κεφάλι σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλη φράση ή ήχο για επανάληψη. Δείτε και τοmantra Ong namo guru dev namo.

Ο σκοπός της επανάληψης των mantra είναι να κατευθύνει την ενέργειά σας. Ακούστε ενεργά τον εαυτό σας εάν φωνάζετε δυνατά ή οπτικοποιείστε το μάντρα που γράφεται εάν το λέτε από μέσα σας. Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε το μάντρα σας σε άλλες ώρες της ημέρας, ειδικά όταν αισθάνεστε άγχος.

7. Αρχίστε να εστιάζετε στην αναπνοή σας

Παρατηρήστε την αναπνοή σας και αρχίστε σταδιακά να την επιβραδύνετε. Ο στόχος σας θα είναι ένας κύκλος εισπνοής και εκπνοής να διαρκέσει περίπου επτά έως οκτώ δευτερόλεπτα. Αναπνεύστε από τη μύτη σας, όλη την ώρα. Εάν αισθανθείτε ζάλη σε οποιοδήποτε σημείο, τότε σταματήστε την άσκηση.

8. Νιώστε την κίνηση της αναπνοής

Καθώς εξασκείτε την αναπνοή σας και λέτε το mantra, εστιάστε στο πώς η αναπνοή σας κινείται μέσα από το σώμα σας και βοηθώντας σας να χαλαρώσετε. Όποτε το μυαλό σας αρχίζει να περιπλανιέται, επιστρέψτε συνειδητά την εστίασή σας στην αναπνοή και το μάντρα σας.

dialogismos kountalini praktiki


9. Ολοκληρώστε τον Διαλογισμό

Ολοκληρώνοντας τον διαλογισμό σας εισπνεύστε βαθιά σηκώνοντας τα χέρια σας ψηλά πάνω από το κεφάλι και στη συνέχεια όπως κατεβάζετε τα χέρια σας δίπλα από το σώμα σας χαλαρώστε και εκπνεύστε.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook – Ακολουθήστε μας και στο Instagram

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *