Η αγάπη ήρθε από μακριά σχέση από απόσταση

Η αγάπη ήρθε από μακριά – Σχέση από απόσταση

Κοινοποίηση

Η αγάπη ήρθε από μακριά… και σήμερα θα μιλήσουμε για τις σχέσεις από απόσταση, αυτές που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν θα αντέξουν, λες κι αυτές που δεν τις χωρίζει χιλιομετρική απόσταση, αντέχουν.

Μία σχέση από απόσταση είναι πράγματι δύσκολη, αλλά δεν στερείται αγάπης. Αντιθέτως εδώ είναι, που εξασκείσαι στην τελειοποίηση της αγάπης. Εδώ είναι που θα βρεις ανθρώπους να υπερβαίνουν κάθε απόσταση με κάθε τρόπο. Εδώ είναι, που μαθαίνεις να ακούς τον άλλον συνειδητά. Εδώ είναι που κυριαρχείς στις αισθήσεις. Εδώ είναι που η πίστη σου ανατρέπει κάθε εμπόδιο.

Η αρχή των σχέσεων από απόσταση είναι η πιο δύσκολη περίοδος, όπως και σε όλες τις σχέσεις άλλωστε, αλλά εδώ ίσως λίγο παραπάνω. Σε αυτό το στάδιο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν μπορούν να αποσαφηνίσουν εύκολα τις προθέσεις του έτερον ήμισυ. Μία αναίτια απομάκρυνση, ένα τηλέφωνο που δεν ήρθε στην ώρα του, μία κακή διάθεση λόγω κούρασης, μπορεί εύκολα να πυροδοτήσει μία σειρά από αρνητικά σενάρια τρόμου. Η εμπιστοσύνη εδώ είναι αρκετά εύθραυστη.

sxesi apo apostasi

Οι σχέσεις από απόσταση για να διαρκέσουν απαιτούν τον έλεγχο των αισθήσεων και την επιδίωξη για περισσότερη κατανόηση πρώτα του εαυτού μας και μετά του άλλου.

«Η αγάπη κάνει τον κόσμο να γυρίζει», και μπορεί, κατά μια έννοια, να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να αγαπάμε τιθασεύοντας τα πάθη μας και σε αυτήν την περίπτωση την ανάγκη μας για κυριαρχία πάνω στον άλλον.

Με υψηλή ενεργειακή δόνηση και χαμηλή αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης, τα εμπόδια καταρρίπτονται. Θαυμαστές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα, καθώς ο ένας -και ακόμα καλύτερα και οι δύο σύντροφοι- δονούνται στην ενέργεια της αγάπης.

Συνήθως όμως, ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι αυτός που βρίσκεται σε υψηλή δόνηση, συμπαρασύροντας σε ένα ανώτερο επίπεδο και τον άλλον σύντροφο.

Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, όταν δύο σωματίδια βιώσουν μια κοινή κατάσταση, δεν είναι πλέον ξεχωριστές οντότητες, αλλά υπάρχουν ως ένα. Αυτό παραμένει ακόμη και όταν αυτά τα σωματίδια διαχωρίζονται σε μεγάλη απόσταση.

Σωματίδια που χωρίζονται σε αχανείς χωροχρονικές αποστάσεις γνωρίζουν το ένα, τι κάνει το άλλο. Όταν δηλαδή ένα ηλεκτρόνιο πηδάει σε μια νέα τροχιά στο εξωτερικό ενός ατόμου, το άλλο ηλεκτρόνιο που είναι ζευγάρι μαζί του, αντιδρά κι αυτό όπου κι αν ζει μέσα στο σύμπαν. Ουσιαστικά, αυτό το δίκτυο μνήμης απλώνεται σε όλο το σύμπαν, συνδέει τα πάντα και τα επεκτείνει. Όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται μοιάζουν με τα δύο σωματίδια –ηλεκτρόνια. Τα δύο πρόσωπα βρίσκονται σε μία μπερδεμένη αίσθηση ενότητας. Για να επέλθει μία συνειδητή ένωση μεταξύ τους, χρειάζεται το κάθε μέρος να απομακρύνει αρνητικές πεποιθήσεις.  

Κάθε ζωντανό πλάσμα είναι ένα ενεργειακό πεδίο, που εκδηλώνεται μέσω της φυσικής του μορφής. Η απλή έλξη με ένα άλλο πλάσμα βασίζεται στην αισθητηριακή διέγερση, αλλά το να βρίσκεσαι στη λαγνεία δεν είναι το ίδιο με το να είσαι ερωτευμένος. Η λαγνεία είναι μία αισθητηριακή κατάσταση χαμηλής δόνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμείς ερωτικά τον σύντροφό σου. Σημαίνει να προσπαθείς να μην αφήνεις τις αισθήσεις να κυριαρχούν, όταν η εξωτερική πραγματικότητα δεν μπορεί να τις υποστηρίξει.

Κάθε φορά που μία αίσθηση ενεργοποιείται, ο νους απαιτεί την υλοποίησή της. Αν η υλοποίηση δεν συμβεί τότε, το εγώ γίνεται ο οδηγός. Το εγώ έχει μία καλή πρόθεση. Στόχος του είναι να σε προστατεύσει από μία αποτυχία ή από μία δυσάρεστη κατάσταση και γι’ αυτό ενεργοποιεί όλα τα αρνητικά σενάρια, που έχει δεχτεί ως την πραγματικότητα.

Αυτή, η μη συνειδητή από τον άνθρωπο διεργασία φέρνει αμυντικότητα, ανασφάλεια και φόβο. Μαθαίνοντας όμως, να λειτουργείς χωρίς την ταύτιση με το παρελθόν, τότε μπορείς να δεις πολλές διαφορετικές εκδοχές σε μία κατάσταση.

Μετατρέποντας μία αρνητική αίσθηση σε ουδέτερη, μπορούμε να αλλάξουμε τη δόνησή μας. Η ουδετερότητα επιτυγχάνεται κάθε φορά που μετατοπίζουμε την προσοχή μας από τον άλλον σε εμάς. Στρέφοντας την προσοχή σου στο πώς μπορείς να επιτύχεις στη δουλειά σου, ή τι ευχάριστο και δημιουργικό θα μπορούσες να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και γενικότερα πώς θα μπορούσες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σε φέρνει σε υψηλότερη δόνηση, από το να ασχολείσαι με το τι κάνει ο άλλος.

Σχεση απο αποσταση- Διαλογισμός της ενσωμάτωσης
sxesi apo apostasi eytixismeni katalixi

Μία από τις πολύ ωραίες πρακτικές, που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, όταν το εγώ κάνει «πάρτι» με αρνητικές σκέψεις, είναι ο διαλογισμός της ενσωμάτωσης.

Με βάση την κβαντική μέθοδο, αλλά και τις διδασκαλίες σπουδαίων πνευματικών δασκάλων, ο κάθε άλλος στη ζωή σου είσαι εσύ. Τίποτα δεν υπάρχει εκεί έξω, που δεν είναι μέσα σου. Όσο μακριά σου και να βρίσκεται ο άλλος έχετε ένα κοινό ενεργειακό πεδίο, στο οποίο ο καθένας σας τοποθετεί σκέψεις και συναισθήματα.

Πάρε λίγο χρόνο και κλείσε τα μάτια σου. Χαλάρωσε με βαθιές ήρεμες αναπνοές. Οραματίσου ότι εσύ και ο σύντροφος σου βρίσκεστε σε ένα σύννεφο. Δες τον να κάθεται απέναντι σου και να σε κοιτά.

Και τώρα γίνε αυτός. Μπες στο σώμα του. Νιώσε την αίσθηση να είσαι αυτός. Δες το εαυτό σου σαν αυτόν. Και τώρα, ενώ είσαι αυτός, σκέψου εσένα. Εστίασε στα συναισθήματα, έστω κι αν αυτά φαντάζουν εξωπραγματικά. Τι συναισθήματα έχεις; Πώς σε βλέπεις; Νιώθεις ότι σου αρέσει ο εαυτός σου; Νιώθεις να σε αγαπάς; Θυμήσου ότι βλέπεις με τα μάτια του άλλου. Τι θα ήθελες να κάνεις μαζί σου; Φτιάξε την εικόνα της τέλειας κατάστασης μεταξύ σας, ενώ εσύ είσαι ο άλλος.

Όταν και όποτε το θελήσεις πολύ ήρεμα άνοιξε τα μάτια σου.

Αυτός ο πολύ απλός διαλογισμός θα σου δείξει τι έχεις μέσα σου για σένα και το οποίο διαισθητικά βλέπουν και οι άλλοι. Υπάρχει περίπτωση κατά τον διαλογισμό, βλέποντας εσένα, τα συναισθήματα σου να είναι αρνητικά ή και μουδιασμένα. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να διακόψεις τον διαλογισμό, γιατί αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνεις μία εκκαθάριση των αρνητικών πεποιθήσεων, που έχεις για τον εαυτό σου. Μπορείς να τον επαναλάβεις όταν θα έχεις έρθει σε ισορροπία με τον εσωτερικό σου κόσμο.

Οι περισσότεροι που μπαίνουμε σε έναν τέτοιο διαλογισμό, αρχικά έχουμε μία δυσφορία, καθώς βλέπουμε τον εαυτό μας με τα μάτια του άλλου. Ο λόγος είναι απλός και ανθρώπινος. Οι δύσκολες καταστάσεις στη ζωή, μας έχουν φέρει σε μία κατάσταση δυσπιστίας ως προς το τι αξίζουμε και τι είμαστε πραγματικά. Η προσπάθεια να αγαπήσουμε τον εαυτό μας για την αυθεντικότητα του μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αποδοχή τόσο των θετικών, όσο και των αρνητικών στοιχείων του εαυτού μας.

Στη σχέση από απόσταση θα ανακαλύψεις την αυτοαξία σου. Ο χώρος, που σου δίνει αυτή η κατάσταση να αναπτυχθείς συναισθηματικά και πνευματικά, θα σε οδηγήσει σε μία εσωτερική ισορροπία και θα σε βοηθήσει σε κάθε πτυχή της ζωής σου και φυσικά στην σχέση σου.

Θυμήσου ότι ο χρόνος και ο τόπος είναι σχετικός όταν η αγάπη κυριαρχεί, καθώς είναι η ίδια δύναμη που μετακινεί και βουνά. Κανένα γεγονός στη ζωή δεν λαμβάνει χώρα τυχαία. Από αυτή τη σχέση θα λάβεις σπουδαία μαθήματα και γιατί όχι και μία ευχάριστη κατάληξη, αν πιστέψεις ότι ο Θεός γνωρίζει όλους τους τρόπους για να σας φέρει μαζί στο ίδιο γεωγραφικό σημείο.

Αφέσου στην αγάπη και στη ροή των γεγονότων με εμπιστοσύνη!

#Blueminders

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *