Πρώτο τσάκρα: θεραπεία για το τσάκρα της βάσης

Πρώτο τσάκρα: θεραπεία για το τσάκρα της βάσης

Κοινοποίηση

Το σανσκριτικό όνομα για το πρώτο τσάκρα – chakra βάσης είναι Muladhara, που σημαίνει «ρίζα» ή «υποστήριξη». Το πρώτο τσάκρα αφορά  στις φυσικές ανάγκες και την ανθρώπινη επιβίωση.

Το τσάκρα βάσης αντικατοπτρίζει τον βαθμό στον οποίο αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με τη γη ή στηρίζονται στις δραστηριότητές μας.

Η ποσότητα ροής ενέργειας μέσω του τσάκρα βάσης είναι μια αντανάκλαση της ικανότητας κάποιου να συνδέεται με τη γη και  να λειτουργούν αποτελεσματικά στο γήινο επίπεδο καθημερινά.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό αναφέρεται στην ικανότητα να κρατάτε τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος. Το πρώτο τσάκρα μας παρέχει την ικανότητα να καλύπτουμε τις ανάγκες της ζωής, την ικανότητα να νιώθουμε δυνατοί και ασφαλείς.

Το να καθαρίσετε και να θεραπεύετε το τσάκρα της βάσης, σας βοηθά να κατανοήσετε τη σημασία της αξίας του υγιούς σώματος στο πνευματικό ταξίδι της εξέλιξης και της υψηλής συνείδησης.

Ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας για το ξεμπλοκάρισμα του πρώτου τσάκρα.
 • Ποια πρότυπα πεποιθήσεων κληρονομήσατε από την οικογένειά σας;
 • Εξακολουθούν να έχουν εξουσία επάνω σας;
 • Τι δεισιδαιμονίες έχετε, οι οποίες έχουν περισσότερη εξουσία πάνω σας και υπερισχύουν της ικανότητας σας να επιλέγετε συνειδητά;
 • Πιστεύετε στην αξία σας; Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πλεονεκτήματά σας;
 • Έχετε κάποια, όχι και τόσο θετικά συναισθήματα για την οικογένεια σας;  Εάν ναι, τι σας εμποδίζει θεραπεύετε τις οικογενειακές σας σχέσεις;
 • Καταγράψτε όλες τις ευλογίες που αισθάνεστε ότι προέρχονται η οικογένειά σας.
 • Εάν είστε γονέας, ποιες ιδιότητες θα θέλατε τα παιδιά σας να μάθουν από εσάς;
 • Κάνετε τη δουλειά που αγαπάτε;
 • Έχετε τη γνώση ότι η αφθονία είναι θεϊκό δικαίωμα από τη γέννησή σας; Μπορείτε να ανατρέξετε σε καταστάσεις αφθονίας που βιώσατε στο παρελθόν;
Αιθερία έλαια θεραπείας 1ου τσάκρα

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια που γειώνουν, ενισχύουν και ενισχύουν την ικανότητά σας να παραμένετε στο κέντρο σας, όπως κέδρος, βενζόη, μύρο, πατσουλί και  βετιβέρ.  Το Vetiver (βετιβέρ) εισπνέεται στην αρωματοθεραπεία για νευρικότητα, αϋπνία και πόνο στις αρθρώσεις και στους μυς.

proto tsakra therapeia tou tsakra tis vasis
Φορέστε κόκκινο χρώμα για τη θεραπεία του πρώτου τσάκρα

Φορέστε κόκκινα εσώρουχα ή και κόκκινο παντελόνι, φούστα ή και φόρεμα. Το χρώμα του πρώτου τσάκρα είναι το κόκκινο. Αν θέλετε προσθέστε στο περιβάλλον που ζείτε ή εργάζεστε αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα.

Θετικές δηλώσεις για το ξεμπλοκάρισμα του πρώτου τσάκρα
 • Το σώμα μου γίνεται πιο σημαντικό για μένα.
 • Το βελτιώνω συνεχώς, καθώς μαθαίνω να το ακούω περισσότερο.
 • Είμαι υπεύθυνος για τη ζωή μου. Μπορώ να το αντιμετωπίσω οποιαδήποτε κατάσταση.
 • Αξίζω το καλύτερο που προσφέρει η ζωή. Οι ανάγκες μου ικανοποιούνται πάντα.
Άσκηση για ξεμπλοκάρισμα πρώτου τσάκρα

Για να θεραπεύσετε το πρώτο τσάκρα μπορείτε να κάνετε γιόγκα, αλλά αν αγαπάτε το χορό θα μπορούσατε να κάνετε oriental. Ο χορός της κοιλιάς βοηθά τόσο στη θεραπεία του πρώτου τσάκρα, όσο και στη θεραπεία του δεύτερου τσάκρα.

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ημέρες αυτό-αγάπης!

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *