Η αξία της προσαρμογής στις αλλαγές

Η αξία της προσαρμογής στις αλλαγές

Κοινοποίηση

Η αξία της προσαρμογής στις αλλαγές σχετίζεται με την εκμάθησή μας να νιώθουμε άνετα με τις αλλαγές.

Ο λόγος που αισθανόμαστε άβολα με τις αλλαγές είναι επειδή αντιπροσωπεύουν το άγνωστο. Εάν δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο. Καθώς η απώλεια ελέγχου είναι συνυφασμένη με την έλλειψη δύναμης, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο αν συστήσουμε σε κάποιον να χάσει τον έλεγχο αν θέλει να βιώσει τις αλλαγές που επιθυμεί.

Όταν αντιμετωπίζουμε μία αλλαγή οι φόβοι ζωντανεύουν μέσα μας, σύμφωνα με τον Στηβ Ρόθερ, όμως εκείνη τη στιγμή ή την περίοδο θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε σε ένα υψηλότερο δονητικό επίπεδο χωρίς αλλαγή.

Ειδικά οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να ισορροπήσουν μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια (ενέργεια) να διατηρήσουν στη ζωή τους σταθερές καταστάσεις, ενώ παράλληλα αιτούνται την αλλαγή. Μάλιστα αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια της αλλαγής, το μικρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί πριν πάρουν μία οποιαδήποτε απόφαση. Και συνήθως παραμένουν στάσιμοι με τη σκέψη ότι δεν είναι ασφαλές να κάνω την αλλαγή.

Το παράδοξο είναι ότι η άνεση που τόσο πολύ επιθυμούν έρχεται όταν αποκτήσουν άνεση με τις αλλαγές. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τους αρέσει να ξεκινούν νέα πράγματα, τα οποία ποτέ δεν ολοκληρώνουν, καθώς βαριούνται εύκολα. Στην ουσία δεν είναι το αίσθημα του χάνω το ενδιαφέρον μου το οποίο τους εμποδίζει να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν, αλλά ο φόβος για τις επερχόμενες αλλαγές.

Είναι πραγματικά ο ορισμός της τρέλας να προσπαθείς να αλλάξεις τη ζωή σου προσπαθώντας ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο που δεν σου απέφερε αποτελέσματα.

Προφανώς και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγκαλιάζουμε τις αλλαγές και επιθυμούμε να είμαστε βολεμένοι. Ωστόσο η αλλαγή όσο δύσκολη και να είναι χρειάζεται να συμβεί εφόσον θέλουμε την άνεση και βελτίωση.

Αυτό που μας διαφεύγει και αντιστεκόμαστε σε κάθε νέα συνθήκη είναι ότι δεν νιώθουμε προστατευμένοι. Επίσης, έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε όλα τα πράγματα προσωπικά και έχουμε γαλουχηθεί με μία νοοτροπία ότι κάθε στιγμή κινδυνεύουμε είτε από τυχαία γεγονότα είτε από τους άλλους.

Η τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει να αποδεχθούμε τις αλλαγές ως φυσικές, είναι να φανταζόμαστε τον εαυτό μας ως ουδέτερο παρατηρητή της ζωής μας, αφαιρώντας οποιαδήποτε συναισθηματική εμπλοκή και απελευθερώνοντας τον εαυτό μας από οποιαδήποτε διάθεση για κριτική.

Στη συνέχεια η αποδοχή του εαυτού ή των καταστάσεων μπορεί να είναι λυτρωτική για το άτομο που φοβάται την αλλαγή. Η αποδοχή είναι η τέχνη να αποδεχόμαστε την ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα μέσα από εμάς. Η ενέργεια δεν υπάρχει αν δεν κινείται. Ενέργεια σημαίνει κίνηση.

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τους τομείς της ζωής μας, που η ενέργεια δεν ρέει και εμφανίζονται μπλοκαρισμένοι, τότε θα κατανοήσουμε τι χρειάζεται να αποδεχτούμε και τι αλλαγές θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να ρέει και πάλι η ενέργεια ώστε να έχουμε ευημερία.

Οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα της ενέργειας που κινείται για να μας φέρει εκεί ακριβώς που επιθυμούμε. Σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών είναι χρήσιμο να θυμόμαστε τη σύνδεσή μας με τη Δημιουργική Πηγή και τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων να είναι συνδημιουργοί της πραγματικότητας τους.

Μάθε πώς να είσαι συνδημιουργός της πραγματικότητας σου εδώ

Αυτό το οποίο σε πολλούς μαθητές μας φροντίζουμε να θυμίζουμε είναι ότι ο Θεός θέλει να σου δώσει και όχι να σου πάρει. Η βαθιά κατανόηση αυτής της αλήθειας δημιουργεί ένα πεδίο νέων ευκαιριών και συνθηκών, που με ευκολία και χαρά μπορούμε να βιώσουμε.

Οι αλλαγές δεν είναι για κακό… Οι αλλαγές που συμβαίνουν είναι για να σε τοποθετήσουν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή ώστε να απολαύσεις οτιδήποτε ζήτησες!

#Blueminders

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *