Η δύναμη της μυστικότητας

Η δύναμη της μυστικότητας

Κοινοποίηση

Η επικοινωνία με τη δημιουργική πηγή είναι ιδιωτική υπόθεση. Οι μυστικιστές περιφρουρούσαν ότι δημιουργούσαν με σιωπή. Ο λόγος ήταν πως θεωρούσαν ότι θα παραβίαζαν την ιερή τους πίστη, αν μιλούσαν στους άλλους για τις ικανότητες τους, αλλά και για όσα δημιουργούσαν.

Όταν μιλάμε στους άλλους για τις προσπάθειες μας να δημιουργήσουμε κάτι η ενέργεια μας μειώνεται. Κάθε φορά που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους άλλους για κάτι νέο που ανακαλύψαμε και αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό, τότε το «εγώ» έχει πάρει τα ηνία. Κάθε φορά που το «εγώ» παρεμβάλλεται μειώνεται αισθητά η δύναμη μας να έλκουμε και να δημιουργούμε.

Ο σπόρος που αναπτύσσεται μέσα στη γη, ώσπου να δώσει το πρώτο του φύλλο εργάζεται στη σιωπή. Το έμβρυο αναπτύσσεται σιωπηλά στη μήτρα της γυναίκας. Σε όλη τη φύση οι στιγμές της μεγάλης δημιουργίας περιφρουρούνται από τη σιωπή.

Βεβαίως είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση μας να μιλάμε στους άλλους για τα προβλήματά μας, όπως και για τα επιτεύγματά μας, καθώς θέλουμε να ανακουφιστούμε από την επιρροή που ασκούν πάνω μας.

Θα έχετε παρατηρήσει ίσως, ότι τόσο τα προβλήματα, όσο και μία μεγάλη επιτυχία ασκούν πίεση, που θέλουμε να εκτονώσουμε μιλώντας στους άλλους.

Όμως κατά τη συνομιλία μας με τους άλλους εστιαζόμαστε ασυνείδητα στην αντίδραση των άλλων για όσα λέμε και όσα κάνουμε. Τότε η ενέργεια μας διοχετεύεται προς αυτούς αναμένοντας την αντίδρασή τους. Από τη στιγμή που εκφράζουμε μία σκέψη μας σε κάποιον άλλον η σκέψη αποδυναμώνεται.

Ο κάθε άλλος μπορεί με πραγματικά καλή πρόθεση να προσπαθήσει να εκφράσει την άποψή του. Θυμηθείτε όμως, ότι εκφράζει άποψη με βάση τον δικό του κύκλο πεποιθήσεων. Η διαφορετικότητα των ανθρώπων έγκειται στις πεποιθήσεις και σε αυτό που ο καθένας μας πιστεύει ως αληθινό.

Όσοι έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν την πραγματικότητά τους και όρισαν νέους στόχους για να βελτιώσουν ή και να έλξουν όσα επιθυμούν, φαίνεται να πισωγυρίζουν κάθε φορά που μιλούν για τους στόχους τους σε άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αρνητική ενέργεια των άλλων, αλλά με την εστίαση του ίδιου του ατόμου.

Είναι προτιμότερο να διατηρηθεί μία μυστικότητα για τη μοναδική ικανότητα που έχουμε να έλκουμε αυτό που θέλουμε, μέχρι τη στιγμή που η δημιουργία μας πάρει σάρκα και οστά.

Η δύναμη να δημιουργούμε τη ζωή που θέλουμε είναι απόλυτα ιδιωτική υπόθεση. Μπορούμε μέσα από τη σιωπή να προβάλλουμε προς τα έξω την ενέργεια μας και να επηρεάζουμε τους άλλους. Όμως για να δημιουργηθεί αυτό που επιθυμούμε χρειάζεται η δύναμη της ενέργειας υλοποίησης να παραμείνει σε εμάς και μόνο!

Τη στιγμή που συζητάμε τη διαδικασία της δημιουργίας με οποιονδήποτε την αποδυναμώνουμε, καθώς η ενέργεια μας μετατοπίζεται στο ενδιαφέρον μας για την καλή γνώμη των άλλων.

Η ανώτερη ενέργεια που είναι απεριόριστη χρειάζεται να δημιουργήσει τα δικά της κανάλια για τη δημιουργία και αυτά τα κανάλια είναι απαραίτητο να παραμένουν μυστικά.

Ένα ακόμα σημείο που χρειάζεται να προσέξουμε στη φάση της δημιουργίας είναι η εμφάνιση καταστάσεων που αποδυναμώνουν τον στόχο μας. Αν στην κατάσταση δημιουργίας έχουμε θυμό, αυτό που εκπέμπουμε πιο δυνατά είναι το αίσθημα του θυμού και όχι αυτό της πίστης, ότι αυτό που θέλω το έχω λάβει ήδη.

Για το διάστημα που βρισκόμαστε σε κατάσταση δημιουργίας αυτού που επιθυμούμε με οραματισμό, διαλογισμό, προσευχή είναι χρήσιμο να προσέξουμε την κατάσταση των συναισθημάτων μας.

Αν έχουμε στοχεύσει τη βελτίωση των οικονομικών μας και εμφανιστεί ένας υπέρογκος λογαριασμός είναι προτιμότερο να εστιάσουμε στο γεγονός, ότι ακόμα και αυτό θα πληρωθεί εύκολα, από το να ξαναγυρίσουμε στην κατάσταση του «γιατί μου συμβαίνει αυτό τώρα;» ή του «τελικά ποτέ δεν θα τα καταφέρω» ή να σκεφτούμε ότι είμαστε άτυχοι. Την ίδια στιγμή που θα ξεπεράσουμε ένα φαινομενικά αρνητικό γεγονός με αισιοδοξία και πίστη, την ίδια στιγμή μας επιβεβαιώνεται και η αλλαγή της πεποίθησης που κυριαρχούσε σε σχέση με τα περιορισμένα οικονομικά μας.

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να κατανοηθεί μία δύναμη που δεν μπορούμε να δούμε, να αγγίξουμε, να ακούσουμε, και παρόλα αυτά να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει. Η μόνη βεβαιότητα που μπορεί να μας δοθεί είναι όταν καταφέρνουμε να δούμε στην εδώ πραγματικότητα, όσα με οραματισμό έχουμε δημιουργήσει.

Στην ενίσχυση της πίστης ότι ο Θεός, το Σύμπαν και όπως αλλιώς το λέει ο καθένας μας, μας ακούει είναι να επιστρέψουμε για λίγο στο παρελθόν και να αναγνωρίσουμε ότι κάποια από αυτά που έχουμε ζητήσει υπάρχουν ήδη στη ζωή μας. Όταν ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία αναγνώρισης των υλοποιημένων επιθυμιών μας, θα έχουμε τη φάση του “πιστεύω” και θα βρισκόμαστε στην κατάσταση του “γνωρίζω”.

#Blueminders

Η ισορροπία της αρσενικής και της θηλυκής ενέργειας στις σχέσεις

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *