Η προσευχή ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων

Η προσευχή ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων

Κοινοποίηση

Η προσευχή είναι αυτή που ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων που όλοι έχουμε για να δημιουργήσουμε τη ζωή, που μας αρέσει. Μία σαφής αντίληψη της διπλής φύσης της συνείδησης του ανθρώπου είναι η βάση της αληθινής προσευχής.

Η συνείδηση περιλαμβάνει το συνειδητό μέρος και το υποσυνείδητο. Το μεγαλύτερο μέρος της συνείδησης βρίσκεται στην πλευρά του συνειδητού μέρους. Το υποσυνείδητο όμως, είναι αυτό που είναι ο άνθρωπος . Είναι το «Είμαι», το “Εγώ είμαι” που έχει να κάνει με την υλοποίηση όσων Είμαστε, που εκδηλώνεται με τη μορφή του ¨έχω”.

Όταν αφηνόμαστε στο Θεό για αυτά που θέλουμε, αφηνόμαστε στη δύναμη του Θεού να κάνει πράξη την προσευχή μας. Παραδεχόμαστε, ότι «εγώ» δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όμως ο Θεός μπορεί να κάνει όλο το έργο. Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από εμένα.

Το υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου είναι αυτό που τα πάντα είναι γνωστά και όλα είναι δυνατά να πραγματοποιηθούν. Από εκεί έρχονται τα πάντα, τα οποία ανήκουν σε όλους και στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση. Το υποσυνείδητο σαν μία λευκή κόλλα χαρτί, είναι εκεί για να γράψουμε επάνω της αυτό που θέλουμε.

Εκεί δεν υπάρχει η συνείδηση, η λογική και αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται μόνο όσα μπορούμε να αποδεχτούμε με την ψυχή μας, ως αληθινά και υλοποιημένα ήδη. Οι υποσυνείδητες υποθέσεις όχι μόνο επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας, αλλά διαμορφώνουν και το πρότυπο της αντικειμενικής μας ύπαρξης.

Με άλλα λόγια θα λέγαμε ότι όλη η δύναμη της δημιουργίας κοιμάται στο βάθος κάθε ανθρώπου και ξυπνάει στην αντικειμενική ύπαρξη με τις υποσυνείδητες υποθέσεις. Αυτό το κενό, πραγνματοποιείται την ώρα του ύπνου, όπου ενώ το σώμα κοιμάται, το υποσυνείδητο απελευθερώνει θησαυρούς.

Η προσευχή πριν το ύπνο είναι ωφέλιμη, καθώς τις τελευταίες στιγμές της ημέρας το υποσυνείδητο «φορτίζεται» με όσα θέλουμε να μας εκφράσει στην πραγματικότητα μας την επόμενη μέρα.

Η προσευχή είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την άπειρη αποθήκη των δυνατοτήτων μας. Τροποποιεί ή και αλλάζει εντελώς τις υποσυνείδητες υποθέσεις μας. Το υποσυνείδητο δεν κρίνει τι είναι αλήθεια και τι όχι. Αυτό είναι δουλειά του συνειδητού μυαλού που μέσα από την παρατήρηση και την εμπειρία που λαμβάνει σαν εκπαίδευση, από τα παιδικά μας χρόνια, μας φέρνει τα «λογικά» συμπεράσματα.  Το συνειδητό μυαλό προέρχεται από τις περιστάσεις. Ο υποκειμενικός νους ξεδιπλώνει τους «λογικούς» στόχους.

Όταν κατέχουμε την τέχνη της προσευχής χρειάζεται να αφήσουμε απ’ έξω το λογικό μας κομμάτι και να έρθουμε σε επαφή με τη θεϊκή μας δύναμη, που είναι το υποσυνείδητο. Η προσευχή είναι να πιστέψουμε, αυτό που αρνείται η λογική μας. Είναι μία υπερβατική κατάσταση πίστης, που λέει ότι αυτό που είναι μέσα σου ως επιθυμία είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται στον εξωτερικό κόσμο.

Για να εντυπωθεί κάτι στο υποσυνείδητό μας χρειάζεται να προσευχηθούμε σαν να ήδη να υπάρχει. Ως ήδη γενόμενο, δηλαδή. Να νιώσουμε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης σε μία κατάσταση ότι θέσαμε το αίτημά μας, που πιθανά να ήταν μία ιδέα κατά τη διάρκεια της ημέρας μας και τώρα αυτή τη στιγμή, καθώς προσευχόμαστε, μπαίνουμε σε μία κατάσταση προσομοίωσης. Χωρίς ανησυχία, χωρίς πίεση.

Και είναι φυσικό να συμβαίνει και μόνο γιατί το σκεφτήκαμε και μόνο γιατί το επιθυμήσαμε!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

2 σκέψεις για το “Η προσευχή ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *