Η σημαντικότητα του Digital Marketing

Η σημαντικότητα του digital marketing

Κοινοποίηση

Το digital marketing είναι η καταλληλότερη διέξοδος των επιχειρήσεων που θέλουν να προβάλλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Με κόστος χαμηλότερο από κάθε άλλη ενέργεια διαφήμισης, το digital marketing βοηθά τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους και τις πωλήσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Είτε είστε μία νέα μικρή επιχείρηση είτε μία μεγάλη επιχείρηση με επιτυχημένη πολυετή πορεία, το internet marketing θα ενισχύσει τις πωλήσεις σας.  

Η ψηφιακή στρατηγική είναι η βάση όπου θα συμπεριληφθούν οι εμπορικοί σας στόχοι, αλλά και το leadership του προϊόντος σας.

Τι αφορά το internet marketing ή αλλιώς digital marketing;

Έχοντας πραγματοποιήσει την κατασκευή μίας ιστοσελίδας ή ενός eshop  θα ρπέει να φροντίσετε για την κατάλληλη προώθησή τους. Θα χρειαστεί στα rankings των μηχανών αναζήτησης, να πραγματοποιήσετε τις  online καμπάνιες σας με βάση την Digital Marketing στρατηγική σας.

Σε μία εποχή που οι διαδικτυακές πωλήσεις τείνουν να αντικαταστήσουν τις φυσικές και λόγω του Covid-19 οι πελάτες αναζητούν μέσω του διαδικτύου τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν. Οι επιχειρήσεις από την άλλη επιδιώκουν να ακολουθήσουν τις νέες προτιμήσεις του κοινού, εντατικοποιώντας την προβολή τους στο internet.

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι σημαντικό, οι επιχειρήσεις να επιλέξουν τους τρόπους και τα μέσα που θα επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα στις πωλήσεις τους μέσω του διαδικτύου.  Ακριβώς για αυτόν το λόγο και υπάρχει η προώθηση με SEO και η διαφήμιση μέσω Google ads

Search Engine Optimization

Τι είναι η προώθηση ιστοσελίδας με SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization, Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης) θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές τεχνικές marketing όσον αφορά την αύξηση της ποιοτικής επισκεψιμότητας (quality traffic) ενός ιστοτόπου.
Το SEO είναι η πρακτική της αύξησης της ποιότητας και της ποσότητας της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, μέσω οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων σας. Πολλές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κατατάσσονται όσο το δυνατόν υψηλότερα στα αποτελέσματα των Μηχανών Αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing).

Στη BLUEMIND Digital Marketing πιστεύουμε πολύ στη δυναμική του SEO. Γι΄αυτό την κατασκευή των ιστοσελίδων μέχρι και την προώθησή τους, επιλέγουμε να εφαρμόζουμε όλες τις τεχνικές SEO πάνω στις σελίδες που δημιουργούμε.

topiko seo 750X300

Digital Marketing Local SEO (τοπικό SEO)

To Local SEO (τοπικό SEO) είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οικονομικό για τις επιχειρήσεις, που θέλουν να εμφανίζονται στις 3 πρώτες επιλογές του google maps. Πρόκειται για τις θέσεις εμφάνισης των επιχειρήσεων, που σχετίζονται με τα κριτήρια της αναζήτησης του χρήστη (δυνητικός πελάτης) και τα οποία εμφανίζει η Google.

Η τοπική βελτιστοποίηση της διαδικτυακής σας παρουσίας είναι αυτό που ονομάζουμε Local SEO. Στην ουσία είναι μία άριστη στρατηγική για τοπικές επιχειρήσεις, που θέλουν να αυξήσουν την προβολή τους στη Google και φυσικά να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες.

Παρόμοιο με το παραδοσιακό SEO (Search Engine Optimization), το Local SEO εστιάζει στην ενίσχυση των εμφανίσεων στους χάρτες της Google, οι οποίοι προτιμούνται ολοένα και περισσότερο από τους χρήστες. Οι χάρτες της Google είναι ένα εργαλείο, που προτιμούμε όλοι μας, καθώς θέλουμε γρήγορα να εντοπίσουμε αυτό που αναζητάμε, μέσω του κινητού τηλεφώνου.

diafimisi sti google bluemind athens

On line διαφήμιση με Google Ads

Η διαφήμιση Google Ads περιλαμβάνει 3 βασικές κατηγορίες: τη διαφήμιση search, την display και το remarketing.

Με τη διαφήμιση Google Search στοχεύουμε τους πελάτες που αναζητούν τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας. Μπορούμε να επιλέξουμε το κοινό στόχευσης με γεωγραφικά κριτήρια, ηλικίες, ενδιαφέροντα.

Το Display Advertising χρησιμοποιείται με τη μορφή banner σε ιστοσελίδες που η Google έχει διαθέσιμο χώρο. Οι ιστοσελίδες αυτές είναι ειδησεογραφικά sites, αλλά και εφαρμογές παιχνιδιών.

Το remarketing στοχεύει τους χρήστες που έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και μπορούν να βλέπουν τη διαφήμισή σας σε άλλες σελίδες που η Google προβάλλει διαφημίσεις. Συνήθως αυτές οι ιστοσελίδες είναι ειδησεογραφικά sites , εφαρμογές, σελίδες- κατάλογοι υπηρεσιών και προϊόντων, ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.α.

Στη Bluemind μελετούμε καθημερινά τις τάσεις που διαμορφώνονται στο internet marketing,  γι’ αυτό και μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε αλλαγή. Αν θέλετε να πετύχετε στην online προβολή σας, είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε μαζί τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

Η ομάδα των έμπειρων στελεχών μας είναι εδώ για να σας προσφέρουμε μία ωφέλιμη εμπειρία στο Digital Marketing. Ενστερνιζόμαστε τους στόχους σας και γνωρίζουμε σε βάθος τον θορυβώδη κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, που σημαίνει ότι μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στην επίτευξη των στόχων σας.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *