η ευημερία ξεκινά από την εσωτερική γαλήνη

Η ευημερία ξεκινά με την εσωτερική γαλήνη

Κοινοποίηση

Σε μία εποχή που όλα γύρω μοιάζουν να συμβαίνουν δύσκολα, που οι συγκυρίες φαινομενικά δεν ευνοούν την ευημερία, χρειάζεται να δυναμώσεις και διατηρήσεις την πίστη σου για το καλύτερο πιο δυνατή από ποτέ.

Η πιο δύσκολη μάχη της ζωής σου είναι αυτή με τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι να καταφέρνεις να ελέγχεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, όταν όλα γύρω σου, σου φαίνονται δυσοίωνα.

Σε μία κατάσταση δυσκολίας είναι σπουδαίο να έχεις βοήθεια, ώστε να διατηρείς την πίστη σου μέσα από μία αισιόδοξη στάση απέναντι στα γεγονότα της ζωής. Η χαρά, η αισιοδοξία, η συνεχής προσπάθεια να στρέφεις την προσοχή σου εκεί που θες να πας, είναι τα μέσα για να λαμβάνεις όσα θέλεις.

Η εσωτερική σου δύναμη αφοπλίζει τον θυμό και κάθε αρνητικό συναίσθημα

Ένα από τα σημαντικότερα μυστικά είναι η κατανόηση της εσωτερικής σου δύναμης. Αυτής της δύναμης που δείχνεις κάθε μέρα, δουλεύοντας, μεγαλώνοντας παιδιά, φροντίζοντας την οικογένεια σου ή και τους υπερήλικες γονείς σου ακόμα. Κι αν όλα αυτά τα θεωρείς απλά, θα σου πούμε πως δεν είναι .Η δύναμη σου είναι τεράστια για να καταφέρνεις να εναλλάσσεις πολλαπλούς ρόλους κάθε μέρα.

Είναι η ίδια δύναμη- που αν την αναγνωρίσεις- μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου, κοιτάζοντας μέσα σου και όχι γύρω σου. Το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει σχεδόν μαγικά, όταν καταλάβεις ότι όλα μα όλα είναι στο χέρι σου. Τι στιγμές που πνίγεσαι από την αδικία, θυμήσου ότι κανείς δεν μπορεί να σε αδικήσει αν στρέψεις την προσοχή σου στην αυτό-αγάπη.

Πασχίζοντας καθημερινά να αντεπεξέλθεις στους πολλαπλούς ρόλους σου είναι φυσικό να ξεχνάς τον εαυτό σου. Πιστεύεις ότι αξίζεις πολύ περισσότερα, αλλά για να συμβούν είναι απαραίτητο όπως φροντίζεις τους άλλους να φροντίζεις και τον εαυτό σου.

Η εσωτερική γαλήνη σε φέρνει στη δόνηση της ευημερίας

Σκέψου για λίγο…, αν βίωνες μία κατάσταση ευημερίας θα ένιωθες ανησυχία; Ποιά θα ήταν η εσωτερική σου κατάσταση; Είναι πιθανό να ένιωθες μία εσωτερική γαλήνη, αφού όλα τακτοποιούνται ήδη με τον καλύτερο τρόπο; Αν από πάντα και για πάντα είχες όλα όσα θέλεις στον κατάλληλο χρόνο θα αγωνιούσες;

Ναι αλλά δεν έχω όσα θέλω, θα απαντήσεις. Και φυσικά έχεις δίκιο γιατί πρώτα θα πρέπει να μάθεις τον τρόπο να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις.

Για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της καθημερινότητας χρειάζεσαι διαύγεια. Η καθαρή σκέψη συμβαίνει όταν παραμερίσεις το θυμό και την αγωνία. Οι τρόποι για να φτάσεις σε ένα επίπεδο καθαρής σκέψης άρα και διαύγειας είναι πολλοί.

Στο Bluemind Magazine έχουμε δημοσιεύσει έναν διαλογισμό, που μπορείς να κάνεις, καθώς περπατάς. Διάβασε εδώ.

Επίσης, η γιόγκα και ειδικά η kundalini yoga μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλλεις κάθε αρνητικό συναίσθημα. Και επειδή γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι εποχές…, σου προτείνουμε να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν το πρόγραμμα Mental Health Reboot 40 ημερών της Mariya Gancheva, που θα βρεις πατώντας εδώ.

Το Mental Health Reboot είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που βοηθά στην εξάλειψη των μπλοκαρισμάτων και στην ενίσχυση της δυναμικής σου στη ζωή.

Λειτουργεί σε όλες τις πτυχές του ψυχικού κόσμου, από κατάθλιψη και άγχος, φόβο και εθισμούς, σοκ και συναισθηματική ανισορροπία μέχρι την αντιμετώπιση του τραύματος και του άγχους.

Οι #Blueminders έχουμε ολοκληρώσει πρόσφατα το πρόγραμμα των 40 ημερών και πραγματικά το απολαύσαμε. Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι με τα αγγλικά, θα δεις ότι μετά τη τρίτη -τέταρτη μέρα θα σου είναι πιο εύκολο να το παρακολουθήσεις. Να θυμάσαι να προσπαθείς μόνο όσο νιώθεις καλά και να μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει τέλεια τις ασκήσεις.

Το Mental Health Reboot ενώ παρέχει πολλά εργαλεία για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πτυχών των ψυχικών καταστάσεων, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξισορρόπηση και την επανεκκίνηση της ψυχικής ευεξίας, με σκοπό την ισορροπία. Πρόκειται για μια διανοητική αποτοξίνωση που θα σου ενισχύσει  την αυτοπεποίθηση και το θάρρος, ώστε να αντιμετωπίζεις κατάλληλα τις προκλήσεις στη ζωή.

Είτε νιώθεις άγχος στην εργασία, στο σπίτι είτε και γενικότερα στην καθημερινότητά σου, αυτό το πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις και να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου.

Με την εσωτερική σου ισορροπία και γαλήνη θα μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τις προκλήσεις και να τις διαχειριστείς προς όφελος σου. Θυμήσου ότι κάθε εμπόδιο και κάθε πρόκληση είναι εκεί για να σου θυμίσουν τη δύναμη που έχεις, στο να το υπερπηδήσεις.

Όλα αλλάζουν μέσα από εσένα για εσένα!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *