I Simasia Ton Mantras

Η σημασία των Mantras

Κοινοποίηση

Ένα mantra μπορεί να είναι μια λέξη, μια φράση, μια συλλαβή ή ένας ήχος, αλλά και όλα αυτά μαζί. Χρησιμοποιούνται με προφορικό επαναλαμβανόμενο τρόπο, μπορούν να τραγουδηθούν ή και να επαναληφθούν σιωπηλά στο νου, φέρνοντας ψυχική ισορροπία και ενισχύοντας τον εαυτό. Man σημαίνει νους και Tra σημαίνει συντονισμός στη δόνηση.  Είναι μια χρήση του ήχου για να επηρεάσουμε τη συνείδηση.

Κάθε σκέψη έχει ένα αντίκτυπο και ένα αποτέλεσμα στον εαυτό μας, παρατηρώντας αυτή τη σκέψη κατανοούμε την επίδραση που έχει στο σώμα μέσω των συναισθημάτων μας.

Η Shakta Khalsa, στο βιβλίο της Kundalini Yoga, περιγράφει: “Tα mantras είναι μια τεχνική για τη ρύθμιση του νου. Υπάρχουν πολλά mantras, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ποιότητα, ρυθμό και αποτέλεσμα. Κάθε σκέψη ή συναίσθημα που έχουμε είναι μια δόνηση. Με τη χρήση των mantras κατευθύνουμε το μυαλό σε μια υψηλή συχνότητα δόνησης. “

Για χιλιάδες χρόνια, οι μοναχοί, οι διαλογιστές και οι yogis χρησιμοποιούν τα mantras για πνευματικό μετασχηματισμό. Τα mantras είναι μια αρχαία δυναμική γνώση και αποτέλεσαν εν μέρει τον προθάλαμο των πλέον σύγχρονων θετικών δηλώσεων – επιβεβαιώσεων.

Όταν προφέρουμε- τραγουδάμε ένα mantra επιλέγουμε τη δύναμη, η οποία περιέχεται στις συγκεκριμένες συλλαβές του. Είτε πρόκειται για την ευημερία, είτε για την γαλήνη του νου, είτε την αγάπη, ή οποιαδήποτε άλλα πλεονεκτήματα έχουν τα mantras, απλά και μόνο τραγουδώντας τα, θέτουμε σε κίνηση τις δονήσεις και έτσι έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Οι λέξεις και οι ήχοι των mantras παράγουν συγκεκριμένες δονητικές συχνότητες μέσα στο σώμα, οι  οποίες λειτουργούν εσωτερικά. Η δονητική συχνότητα των mantras ελκύει αυτό ακριβώς που εννοεί το κάθε mantra, ανάλογα με την ποιότητα των λέξεων που περιέχει. Όλα σε αυτό τον κόσμο και στο υποατομικό επίπεδο βρίσκονται σε μια κίνηση και σε μια δόνηση καθαρής ενέργειας.

Σύμφωνα με την Shakti Parwha Kaur στο βιβλίο The Flow of Eternal Power, αναφέρει πως υπάρχουν ογδόντα τέσσερα σημεία μεσημβρινών στον ουρανίσκο του στόματος και κάθε φορά που μιλάμε, τα διεγείρουμε, καθώς και τους συναφείς αδένες και όργανα, με τη γλώσσα. Και κάθε φορά που λέμε ένα mantra, ακολουθείται ένας συγκεκριμένος ρυθμός που προκαλεί μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλο και στο σώμα. Η γλώσσα διεγείρει τα σημεία των μεσημβρινών, με τη σειρά τους διεγείρουν τον υποθάλαμο και την επίφυση και υπόφυση. Στη συνέχεια η χημική σύνθεση του εγκεφάλου γίνεται ισορροπημένη, μέσω του αδενικού συστήματος, αλλάζοντας αυτόματα θετικά και ισορροπημένα, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Δημιουργούμε κάθε φορά μια συγκεκριμένη δόνηση ανάλογα με τις λέξεις και με τις σκέψεις που έχουμε.

Οδηγίες για την εφαρμογή των mantras:

  • Πρόκειται για δόνηση. Όσο πιο χαλαροί είμαστε τόσο περισσότερο νιώθουμε και απολαμβάνουμε αυτή τη δόνηση.
  • Κρατάμε τη σπονδυλική στήλη ευθεία.
  • Εάν κάνουμε τη πρακτική με άλλους ανθρώπους, ακούμε τον δάσκαλο ή την ομαδική δόνηση και συντονιζόμαστε στον ήχο.
  • Το κάθε άτομο που λέει το mantra συντονίζεται με την δόνηση του ίδιου του mantra και λαμβάνει τα πολλαπλά οφέλη αυτού, αρκεί όπως και στην προσευχή να μην γίνεται μηχανικά. Να είμαστε παρόντες με αφοσίωση.
  • Τα mantras είτε τα προφέρουμε σιωπηλά, είτε δυνατά, είναι μια συνειδητή μέθοδος ελέγχου και καθοδήγησης του νου.
  • Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και αφηνόμαστε στο Θεό να κάνει τα υπόλοιπα.

Υπάρχουν πολλά είδη mantras που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φέρουν την ηρεμία, την αυτοεκτίμηση, τη συμπόνια, την υπομονή, την ευημερία, τη δημιουργικότητα, τη χαρά. Επίσης για την ηρεμία του νευρικού συστήματος, τη διαύγεια των σκέψεων ακόμη και να ελευθερωθούν τυχόν φοβίες, υποσυνείδητα εμπόδια κλπ.

Τα mantras μπορεί να φαίνονται σαν θαύματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι τύποι που λειτουργούν σύμφωνα με φυσικούς νόμους.

Μπορούμε να αλλάξουμε τη συνείδησή μας με τη χρήση των mantras. Για να μετουσιώσουμε τα συναισθήματα ή τις σκέψεις που δεν μας εξυπηρετούν πλέον π.χ. αισθημάτων απαισιοδοξίας, ανησυχίας, άγχους ή των ανεπιθύμητων σκέψεων, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως έχουμε τη δύναμη να τις αλλάξουμε. Όλα τα παραπάνω είναι συνήθειες, πεποιθήσεις και προκαταλήψεις, όπου θα πρέπει να φτάσουμε στον πυρήνα αυτών – στην ουσία τους, για να τις μετατρέψουμε σε ευνοϊκές, νέες συνήθειες για εμάς.

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε τι θέλουμε να αισθανόμαστε π.χ. χαρά ή λύπη. Το δικαίωμα είναι αποκλειστικά δικό μας.

Αγαπώ τα mantras γι’ αυτό τα χρησιμοποιώ στην Kunda Quantum, φυτεύοντας ουσιαστικούς δημιουργικούς σπόρους, σε συνδυασμό με την πρόθεσή μας, μετασχηματίζουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας αποκτώντας την επίγνωση ολόκληρου του σώματός μας, ανυψώνοντας έτσι το πνεύμα.

Κυριακή Σεβαστή

Η Κυριακήυποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

3 σκέψεις για το “Η σημασία των Mantras”

  1. Δεν έχω λόγια. Συγκλονιστικά. 🌅🙏🥰Ότι διδάσκεις τα πιστευω. Ομως έτσι κατανοητά και με τόσο αγάπη δοσμένα … ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ βάθους ψυχής.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *