Mathainontas Stin Aplotita Pou Fernei Tin Eftixia

Μαθαίνοντας στην απλότητα που φέρνει την ευτυχία

Κοινοποίηση

Ίσως ένα από τα μαθήματα αυτής της κρίσιμης κατάστασης, που όλοι μας βιώνουμε, είναι να κατανοήσουμε, ότι η απλότητα είναι συνυφασμένη με την ευτυχία.

Χρειαζόταν ένα τόσο επικίνδυνο φαινόμενο για να το καταλάβουμε, θα αναρωτηθούν κάποιοι. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η ομορφιά και η απλότητα ήταν από πάντα γύρω μας και εμείς αδιαφορούσαμε. Οι ευκαιρίες για ευτυχία ήταν δίπλα μας κι εμείς τις προσπερνούσαμε, καθώς θεωρούσαμε ότι θα είναι πάντα εκεί και θα μας περιμένουν.

Άλλοι γιατί δεν είχαμε χρόνο, άλλοι γιατί η κοινωνία, μας ανάγκαζε να επιλέγουμε έναν πιο τεχνητά λαμπερό τρόπο ζωής, άλλοι γιατί μας άρεσε η ανεξαρτησία μας και η ευκολία να έχουμε παρέα, όταν το θελήσουμε και όπως το θελήσουμε. Οι λόγοι πολλοί, το αποτέλεσμα όμως, το ίδιο για όλους μας.

Εστιάζοντας στην απλότητα πλέον, θα εκτιμήσουμε ίσως, πόσο σημαντική είναι μία βόλτα στη γειτονιά μας, που άλλοτε μας φαινόταν αδιάφορη. Θα ανακαλύψουμε την ευχαρίστηση στη συνεύρεσή μας με ανθρώπους, που ζούσαν δίπλα μας, αλλά δεν τους είχαμε δώσει και ιδιαίτερη σημασία. Θα επαναξιολογήσουμε την ομορφιά μας, ίσως γιατί μπορούμε να είμαστε το ίδιο θελτικοί χωρίς το τέλειο νύχι ή το τέλειο μαλλί ή το μοντέρνο ντύσιμο.

Ίσως να καταλάβουμε πάλι, ότι μία βόλτα στη φύση μπορεί να έχει να μας προσφέρει περισσότερα οφέλη από ένα ξενύχτι σε κάποιο μπαρ. Ακόμα-ακόμα και το σπιτικό φαγητό μπορεί να μας φανεί πιο νόστιμο, τώρα που για λόγους οικονομίας θα πρέπει να μαγειρέψουμε, αντί να παραγγείλουμε απ’ έξω.

Και να, που ένας παγκόσμιος κίνδυνος  μας αναγκάζει να κλειστούμε στα σπίτια μας και να έχουμε όλο τον χρόνο, που άλλοτε δεν είχαμε, για να ασχοληθούμε με την οικογένεια μας, να φροντίσουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας, να επανεξετάσουμε τη ζωή μας για όσους από εμάς το τολμήσουν.

Να ασχοληθώ με την οικογένειά μου; Μα πάντα το έκανα!

Θυμάσαι όμως, που παραπονιόσουν ότι δεν είχες χρόνο να μείνεις με την οικογένειά σου, γιατί είχες πολλές υποχρεώσεις; Ήρθε η ώρα να έχεις όλο το χρόνο υπέρ σου. Να κάτσεις στο τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους σου και να ξαναθυμηθείς πως είναι το οικογενειακό τραπέζι. Να μιλήσεις και να παίξεις με τα παιδιά σου, χωρίς τους εξωτερικούς περισπασμούς. Να καταθέσετε την αλήθεια σας, ο ένας στον άλλον με αγάπη και κατανόηση, καθώς πλέον έχεις το χρόνο.

Ίσως στην αρχή όλα αυτά να είναι δύσκολα, γιατί είχες συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς, αλλά σιγά-σιγά θα επανέλθεις σε αυτό, που είναι ανθρώπινο και το οποίο αξίζεις, αν επιδιώκεις τελικά μία ποιοτικότερη ζωή.

Μα εγώ δεν έχω οικογένεια; Είμαι μόνος μου. Δεν μου αρέσει να ζω με κάποιον άλλον!

Πιθανά να είναι η ευκαιρία να ξαναδείς, αν τελικά αυτό το μόνος/μόνη ήταν μία συνειδητή επιλογή από καρδιάς ή οφείλονταν στη δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης εναλλαγής συντρόφων, στην εγωϊστική σου ανάγκη για ανεξαρτησία, στον φόβο σου ότι δεν αξίζεις να σε αγαπούν, όπως είσαι.

Η επιδίωξή μας για γρήγορες σχέσεις χωρίς ουσία και φυσικά χωρίς υποχρεώσεις, είχε κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και με την έντονη ανάγκη μας να δείξουμε στους άλλους, ότι περνάμε και μόνοι μας καλά. Γιατί, αγαπημένο μας πλάσμα, όταν περνάς τόσο καλά δεν έχει νόημα να ποστάρεις στα social media και τόσο συχνά.

Κατανοούμε, ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να νιώθεις μέσω των άλλων ελκυστικός/ελκυστική και σίγουρα είναι μία μεγάλη επιβεβαίωση να σε θαυμάζουν οι άλλοι για τα κατορθώματά σου, τα ταξίδια σου, τη γεμάτη σου ζωή- αν ήταν- , αλλά να, που σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεσαι να είσαι μόνος/μόνη και αυτή είναι η αλήθεια.

Ίσως τώρα, μέσα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, σε αυτή την επιβεβλημένη μοναξιά να συνειδητοποιήσεις, ότι εκείνη η έξυπνη και χαριτωμένη κοπέλα, που δεν είχε τις αναλογίες μοντέλου, τελικά να αξίζει να είναι η σύντροφός σου. Ίσως και εκείνος ο τύπος που γνώρισες, αλλά δεν σου πολυγέμιζε το μάτι, να είναι, τελικά, μία καλή παρέα.

Κι εγώ που είμαι χωρισμένος; Και τώρα δεν θα μπορώ να έχω τα παιδιά μου;

Κάθε απόφαση για ένα διαζύγιο είναι ευθύνη και των δύο συντρόφων. Μήπως τελικά μένοντας για κάποιο χρονικό διάστημα στη μοναξιά σου να δεις τα λάθη, που έγιναν με μία άλλη ματιά;

Αν σε αυτή την αναζήτηση καταλήξεις, ότι το διαζύγιο ήταν μονόδρομος, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις μία ουσιαστική νέα συντροφική σχέση, που θα σου ταιριάζει.

Το διάστημα, που δεν θα βλέπεις από κοντά τα παιδιά σου, ίσως να είναι και μία ευκαιρία να εξετάσεις το ρόλο σου ως γονιός. Πόσο ισορροπημένος είσαι στη ζωή σου; Πιθανά να χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο σε εσένα και να βελτιώσεις κάποια πράγματα. Πάντα κάτι υπάρχει για να βελτιώσουμε, αρκεί να θέλουμε να το δούμε.

Είμαι κι εγώ που δεν τα πάω καλά με τον/την σύζυγό μου και ήθελα να χωρίσω.

Αν το ήθελες πολύ, θα το είχες κάνει. Κάποιοι σοβαροί λόγοι σε κράτησαν πίσω, ώστε να μην υλοποιήσεις αυτό, που ήθελες.

Σε αυτή την περίπτωση δες την κατάσταση, ως μία ευκαιρία να καταλάβεις περισσότερο το δικό σου εσωτερικό παιδί, αλλά και τις ανάγκες του παιδιού, που βρίσκεται μέσα στον ή στην σύντροφό σου.

Αν νιώθεις θλίψη για την αγάπη που δεν έλαβες, θυμήσου ότι ίσως δεν έχεις δουλέψει την αυτοαγάπη. Το αποτέλεσμα πιθανά, να είναι το ίδιο και με τον επόμενο σύντροφό σου. Για να αλλάξει η συντροφική σου ζωή, χρειάζεται να αλλάξεις εσύ πρώτα. Ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, τα συναισθήματα απογοήτευσης που κουβαλάς, οι σκέψεις για το χρόνο που πιστεύεις πως έχασες, για την λάθος επιλογή που έκανες. Όλα πρέπει να αλλάξουν. Και όταν κάνεις αυτή τη δουλειά για σένα, ίσως να αλλάξει και η στάση του ή της συζύγου σου απέναντι σου. Σκέψου το…

Μένω μόνος/ μόνη, ενώ θέλω πολύ να έχω σύντροφο. Να ζω μαζί του και να απολαμβάνω τη ζωή. Μένοντας σε απομόνωση πώς θα βρω το δικό μου άνθρωπο;

Η πίστη σου είναι η τύχη σου. Μείνε στη συνείδηση της επιθυμητής κατάστασης. Μην στέκεσαι στο εμπόδιο, που βλέπεις τώρα στον εξωτερικό κόσμο. Μην ανησυχείς για το αποτέλεσμα, καθώς το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα υπάρξει, όπως η μέρα που διαδέχεται τη νύχτα. Μόνο μείνε στην κατάσταση ότι ήδη υπάρχει αυτό που θέλεις. Ο Θεός ενεργεί με θαυμαστούς τρόπους, ώστε να σου φέρει το δώρο σου.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *