Imeres Aftoagapis

Ημέρες αυτό-αγάπης!

Κοινοποίηση

Η αυτό-αγάπη, να μάθουμε δηλαδή, να αγαπάμε τον εαυτό μας για κάποιους είναι κύρια αξία της ζωής τους, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να βρουν τον τρόπο να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Σκεφτήκαμε ότι από αυτό το γρανάζι έχουμε περάσει και εμείς και ίσως να μπορούμε να σας δώσουμε μερικές εύκολες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε καθημερινά. Η αναγνώριση της αξίας του εαυτού μας είναι πολύτιμο στοιχείο της ευτυχίας.

Σύντομος διαλογισμός αυτό-αγάπης

Ακόμα κι αν δουλεύετε αυτή τη στιγμή, ξεκλέψτε λίγα λεπτά και απομονωθείτε σε ένα χώρο

Κλείστε τα μάτια σας.

Ας ξεκινήσουμε με μία φράση… «Ποιόν έχω στη ζωή μου; Έχω εμένα!»

Επαναλάβετε αυτή τη φράση αρκετές φορές και νιώστε ότι έχετε κάτι πολύτιμο, τον εαυτό σας, που είναι εκεί εδώ και χρόνια και σας στηρίζει και σας αγαπά. Νιώστε, πόσο άξιοι αυτής της αγάπης είστε.

Πρόκειται για έναν σύντομο διαλογισμό 2’ λεπτών που μπορείτε να κάνετε κάθε φορά που νιώθετε ότι τα πράγματα γύρω σας δεν σας ικανοποιούν. Θα σας βοηθήσει πολύ τις στιγμές που νιώθετε μόνοι και ανυπεράσπιστοι.

Αναπνέω σωστά, ζω με υγεία

Δίνω σημασία μέσα στη μέρα μου, στον τρόπο που αναπνέω. Έχουμε συνηθίσει να αναπνέουμε ρηχά και ασυνείδητα. Προσπαθήστε να είστε πιο συνειδητοί με την αναπνοή σας. Η βαθιά αναπνοή είναι φυσική και γίνεται σωστά, όταν αναπνέοντας αβίαστα φουσκώνει το στομάχι.

Ασκούμαι για πνευματική διαύγεια και χαρούμενο σώμα

Η άσκηση μας βοηθά να διώξουμε κάθε δυσάρεστη σκέψη ή και συναίσθημα. Επιτρέπω μέσα από τη άσκηση να αναγνωρίσω τη δύναμη μου και να προσφέρω στον εαυτό μου μία καλύτερη εμφάνιση. Η άσκηση μεταδίδει το μήνυμα της αγάπης μας στο σώμα μας. Ασκούμαι μέσα από την αίσθηση της προσφοράς του καλύτερου στον εαυτό μου και όχι του αισθήματος τα αγαθά κόποις κτώνται.

Διαλέγω προσεκτικά την διατροφή μου

Για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, επιλέγω και την καλύτερη ποιότητα των τροφίμων που λαμβάνω εντός μου. Για τον εαυτό μου επιλέγω την καλύτερη ποιότητα τροφής, ώστε να έχω ευεξία. Αυτό ωφελεί και τους γύρω μου με τους οποίους συγκατοικώ.

Αποφασίζω ότι αξίζω να απολαμβάνω

Αξίζω να έχω υγεία, ηρεμία και αγάπη. Δεν κλέβω από κανέναν τίποτα από αυτά. Όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή μας εδώ.

Βάζω όριο

Βάζω όριο στον εαυτό μου και στους άλλους. Όσα μάθαμε περί θυσίας και αυτοθυσίας είναι οι κύριοι λόγοι που χάσαμε την ισορροπία μας. Δεν υπάρχει η ανάγκη της θυσίας, παρά μόνο η ανάγκη της αγάπης και της προσφοράς, στο μέτρο που μπορούμε.

Σκέψεις αγάπης

Μία σκέψη αγάπης έχει περισσότερη δύναμη από τις λέξεις. Στέλνοντας μία σκέψη αγάπης μπορείτε να μεταμορφώσετε και τον πιο δύστροπο άνθρωπο.

Αξιοποιώ τη δύναμη του νερού

Δίνω στο σώμα μου ενέργεια καταναλώνοντας περισσότερο νερό, γιατί είναι εκείνο το στοιχείο που κυριαρχεί στον οργανισμό μας. Το νερό που λαμβάνω είναι η φυσική μου δύναμη και μετουσιώνεται σε αγάπη για τον εαυτό μου.

Η ευγνωμοσύνη είναι το κύριο αίσθημα στη ζωή μου

Είμαι ανοικτός στο να λαμβάνω και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα μου δόθηκαν και συνεχίζουν να μου δίνονται. Αναγνωρίζω ότι όλα όσα έχω, αλλά και όσα δεν έχω εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή το δικό μου καλό.

Νιώθω ασφαλής

Η ασφάλεια είναι μία κανονική συνθήκη και όχι επίτευγμα. Είμαι ασφαλής γιατί έχω θετική στάση ως προς τα γεγονότα της ζωής μου. Αυτό μου φέρνει καλές σκέψεις και χαρά ότι όλα ακολουθούν το καλύτερο για εμένα.

Γεμίζω τη μέρα μου με όμορφες εικόνες

Εστιάζω σε αυτά που μου αρέσουν. Συνειδητά επιλέγω να βλέπω και να απολαμβάνω όμορφες εικόνες μέσα στη μέρα μου. Ακόμη και στη δουλειά μου έχω φροντίσει να βλέπω ένα τοπίο που μου αρέσει ή κάποιο αγαπημένο μου αντικείμενο.

Επιδιώκω να έχω λίγες στιγμές με εμένα, καθημερινά

Η σύνδεση με το εσωτερικό μου κομμάτι με βοηθά να κατανοώ περισσότερο τον εαυτό μου και να βρίσκω τις λύσεις που αναζητώ. Μαθαίνω να με ακούω και να με εκτιμώ περισσότερο.

Νιώστε τη δύναμη της φράσης: Έχω εμένα και αυτό είναι αρκετό. Γιατί μέσα σε εμένα υπάρχουν όλα!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *