Mono Agapi Kai Mono Apodoxi Apo Tora Kai Gia Panta

Μόνο αγάπη και μόνο αποδοχή από τώρα και για πάντα

Κοινοποίηση

Πώς είναι να βιώνεις μόνο αγάπη και μόνο αποδοχή από τώρα και για πάντα; Πώς είναι να αγαπιέσαι για αυτό που είσαι, χωρίς να χρειάζεται να «στριμωχτείς» για να χωρέσεις κάπου; Πώς είναι από σήμερα, από τώρα, όλοι να σου εκφράζουν την αγάπη τους και την εκτίμηση που αξίζεις;

Ξέρουμε ότι έχεις πονέσει ή και μπορεί να πονάς ακόμα. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή, σου φαίνεται πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Ξέρουμε επίσης, ότι θα ήταν τεράστια, η ανακούφιση που θα ένιωθες, αν από τώρα ο κόσμος γύρω σου άλλαζε και σου επέστρεφε σε συμπεριφορές αυτά που θέλεις για να νιώθεις χαρά.

Κι όμως είναι και πολύ καλό και αληθινό! Κι όμως, μπορείς να τα καταφέρεις και βιώνεις αγάπη και αποδοχή. Και γι΄αυτό είμαστε εδώ για να σου μάθουμε το μυστικό των μυστικών…

Έχεις τη δύναμη να ορίζεις τις συμπεριφορές που θέλεις να εισπράττεις. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και συμπαντικός νόμος τόσο πραγματικός, όπως ο νόμος της βαρύτητας.

Θέλουμε να προσπαθήσεις μαζί μας να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που σου μάθανε μέχρι τώρα. Τον τρόπο που λέει ότι είσαι έρμαιο των καταστάσεων της ζωής και των άλλων.

Πώς μπορείς να βιώνεις μόνο αγάπη;

Για μία εβδομάδα προσπάθησε να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Προσπάθησε να εστιάζεις στο καλό που κρύβεται πίσω από οτιδήποτε σε φέρει σε δύσκολη θέση ή και σε εκνευρισμό. Θυμήσου, ότι τα πάντα γύρω μας είναι αγάπη. Κάθε δύσκολη κατάσταση να γνωρίζεις ότι έχει αγάπη. Κι ας μην το πιστεύεις τώρα. Προσπάθησε όμως, όσο και δεν το πιστεύεις να αφήνεις κάθε αρνητικό, απλά να περάσει. Εξάλλου όλα περνούν και έρχονται νέα πράγματα στη ζωή μας. Ας περάσει κι αυτό και που ξέρεις μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο;

Προσπάθησε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας πρακτικής να σκέφτεσαι περισσότερο αυτά που θέλεις να βιώνεις. Για να μην έχεις αντιστάσεις από το εγώ σου, βάλε πριν από κάθε σκέψη σου, τη φράση «πώς θα ήταν αν…» «πώς θα ένιωθα αν…». Μπορείς να γράφεις αν θέλεις σκέψεις σου και συναισθήματα σε ένα χαρτί. Θα σου χρειαστούν κάποια στιγμή.

Επίσης, δες γύρω σου και παρατήρησε καταστάσεις ή περιπτώσεις ή εικόνες αυτών που θέλεις. Δεν εννοούμε να κάνεις ένα visual board, εννοούμε όπου κι αν βρίσκεσαι να παρατηρείς τις εικόνες, που εκφράζουν αυτή την πρόθεσή σου για αγάπη. Μπορεί να είναι μία αφίσα μίας ταινίας, ένα ερωτευμένο ζευγαράκι που είναι αγκαλιασμένο, δύο περιστέρια που φροντίζουν το ένα το άλλο. Όταν εντοπίζεις την εικόνα που καθρεφτίζει αυτό που θες μείνε για λίγο και παρατήρησέ τη. Άφησε το συναίσθημα να σε παρασύρει και μετά συνέχισε κανονικά αυτό έχεις να κάνεις.

Πώς να βιώνεις μόνο αποδοχή;

Αν πάλι το ζητούμενο είναι η αποδοχή από τους άλλους, τότε εστίασε τις σκέψεις σου γύρω από τη μοναδικότητά σου. Γνωρίζεις ότι κανείς άλλος δεν είναι σαν κι εσένα. Ίσως όμως να μην έχεις δώσει την σημασία που πρέπει στο γεγονός, ότι είσαι ένα θεϊκό δημιούργημα. Και σε παρακαλούμε μην το προσπεράσεις αυτό. Σκέψου ότι γεννήθηκες και ότι υπάρχεις μέσα από μία δύναμη, που όχι μόνο σε έφερε σε αυτό τον κόσμο, αλλά και σε φροντίζει. Φυσικά δεν εννοούμε τους γονείς σου, αλλά την ίδια σου την ύπαρξη, την ψυχή σου. Κάθε τι δημιουργημένο έχει λόγο να υπάρχει. Έχει κάτι να προσφέρει και σίγουρα έχει και να λάβει.

Αναρωτήσου γιατί πιστεύεις ότι οι άλλοι δεν σε αποδέχονται; Μήπως εσύ θέλεις κάτι άλλο για τον εαυτό σου; Μήπως μία άλλη εμφάνιση; Μήπως μία άλλη στάση ζωής; Μήπως άλλα χαρίσματα; Ψάξε μέσα σου και θα δεις ότι κάτι δεν σε ευχαριστεί σε εσένα. Μόλις το βρεις, τότε και μόνο τότε, πες στον εαυτό σου «και τι έγινε που είμαι έτσι ή αλλιώς, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό είναι η μοναδικότητά μου». Μπες στο συναίσθημα της αγάπης για τον εαυτό σου. Αποδέξου αυτό που είσαι. Η άποψη των άλλων είναι υποκειμενική. Η αλήθεια είναι μόνο η γνώμη, που έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Τι γνώμη έχεις για σένα, λοιπόν;

Μετά από αυτό το στάδιο εστίασε στην αυθεντικότητά σου. Μπες σε κατάσταση διαλογισμού και δες τον εαυτό σου μέσα σε ανθρώπους που χρειάζονται τα δικά σου μοναδικά χαρίσματα και δεξιότητες. Δες εσένα να γίνεσαι αγάπη για όλους και όλοι να θέλουν να σε βοηθήσουν, να σε υποστηρίξουν, γιατί απλά αναγνωρίζουν και κατανοούν τη μοναδικότητά σου. Δες πώς είναι να εισπράττεις αποδοχή, ενδιαφέρον, αγάπη.

Και τώρα ένα ακόμα μυστικό…

Εκείνη τη στιγμή που το βιώνεις διαλογιστικά με συναίσθημα, εκείνη τη στιγμή ξεκινά και η υλοποίησή του. Είναι η στιγμή που έχεις πείσει το υποσυνείδητο σου ότι συμβαίνει, ότι είναι φυσικό να συμβαίνει και αυτό καλείται να στο εκφράσει στην πραγματικότητα.

Όταν βγεις από τον διαλογισμό φρόντισε να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και που σε ξεκουράζει. Προσπάθησε να μην σκεφτείς άλλο.

Δώσε σημασία σε ότι αληθινό έχεις δημιουργήσει μέσα σου. Ο κόσμος έξω, ο κάθε άλλος της ζωής σου, θα συντονιστεί με την αλήθεια που έχεις μέσα σου. Για το λόγο αυτό και δεν χρειάζεται τις επόμενες ώρες ή και μέρες να δίνεις μεγάλη σημασία σε ότι βλέπεις ως πραγματικότητα. Αν βιώνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που δημιούργησες μέσα σου, πολύ απλά ξαναγύρνα σε αυτό που είναι η δική σου αλήθεια.

Να το πιστεύεις αυτό που αισθάνθηκες, γιατί αυτό είναι και το αληθινό. Μέχρι τώρα το έκανες για δυσάρεστες καταστάσεις για να προνοήσεις, για να προλάβεις, για να προφυλαχθείς. Τώρα όμως, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τον ίδιο ακριβώς τρόπο για να ευτυχήσεις.

Να βιώνεις μόνο αγάπη και μόνο αποδοχή στο εδώ και στο τώρα και για πάντα!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *