Η πίστη στον εαυτό δημιουργεί το θαύμα

Ο Νόμος της Συγχώρεσης

Κοινοποίηση

Η ζωή είναι ένα μπούμερανγκ. Ότι δίνεις σου επιστρέφεται πίσω. Οι σκέψεις, οι πράξεις, τα λόγια του ανθρώπου επιστρέφουν στον ίδιο με εκπληκτική ακρίβεια.

Ότι σπείρεις θα θερίσεις. Δημιουργείς καθημερινά ένα κάρμα με όσα σκέφτεσαι, εκφράζεις, πράττεις. Είναι πιο εύκολο αυτό να το καταλάβουν όσοι έχουν παιδιά. Ο τρόπος που μιλάς στα παιδιά, ο τρόπος συμπεριφοράς σου σε λίγο καιρό απεικονίζονται στις δικές τους πράξεις και συμπεριφορές. Ακόμα και με τον σύντροφο σου δημιουργείς ένα κάρμα, που θα σου επιστραφεί σε αυτή τη ζωή.

Μία φίλη που έχει αρκετά υψηλή συνείδηση είπε στον σύντροφό της ένα βράδυ «δεν μπορώ να σου λύνω εγώ τα δικά σου προβλήματα». Την επόμενη μέρα που πήγε να πιεί ένα καφέ με τον αδελφό της και μιλούσαν για ένα θέμα που είχε προκύψει στη δουλειά της της είπε: «Κοίτα αδελφούλα θέλω να πιω ήσυχα τον καφέ μου. Δεν μπορώ να σου λύνω εγώ, τα δικά σου προβλήματα».

Αυτός είναι ο Νόμος της Ανταπόδοσης και όσα περισσότερα γνωρίζει κανείς, είναι φυσικό να ελέγχει πολύ τον εαυτό του. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτό που ο ίδιος βλέπει για τον εαυτό του.

Η χαρά ή η δυστυχία, η επιτυχία ή η αποτυχία είναι σκηνές που πρώτα διαμορφώνονται στη φαντασία μας και μετά γίνονται ορατές. Το έχουμε δει σε περιπτώσεις που επιτυχημένοι επιχειρηματίες είχαν κάποιον άλλον άνθρωπο όπως μία σύζυγο, έναν φίλο ή έναν θεραπευτή που έβλεπε την επιτυχία για αυτούς.

Ο Nόμος της Ανταπόδοσης είναι κάτι διαφορετικό από τον Θεό.

Ο Θεός σύμφωνα με την Florence Scovel Shinn δεν εκδικείται. Αυτός που εκδικείται είναι ο Νόμος της Ανταπόδοσης, όχι ο Θεός και πάντα στις διδασκαλίες της επικαλούνταν το Νόμο της Συγχώρεσης.

Είναι ο νόμος που θεμελιώθηκε μέσα από τις διδασκαλίες του Ιησού και αποτελεί τη διέξοδό μας από την κατάρα του καρμικού νόμου. Δεδομένου ότι ο Θεός υπάρχει σε κάθε άνθρωπο που συναντάμε η επίκληση του Νόμου της Συγχώρεσης μετουσιώνει κάθε δυσαρμονία με τους άλλους.

Ο Νόμος της Συγχώρεσης στην πράξη

Μία γυναίκα που ο αγαπημένος της –για τους δικούς του λόγους- ήθελε να την κάνει να ζηλεύει και της μιλούσε συνεχώς για το πόσο τον αγαπούν ή ενδιαφέρονται για αυτόν άλλες γυναίκες, όταν αποφάσισε να διακόψει μαζί του, ευλογούσε καθημερινά, αυτόν που την πλήγωσε, γιατί γνώριζε τον τρόπο που λειτουργεί ο Νόμος της Ανταπόδοσης.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη της για αυτόν τον άντρα, που ενώ η ίδια του είχε ζητήσει να διακόψουν την επικοινωνία τους, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να λάβει ο αγαπημένος της την εκδίκηση του Νόμου της Ανταπόδοσης, εξαιτίας της άπληστης συμπεριφοράς του και εφάρμοσε δυναμικά τον Νόμο της Συγχώρεσης.

Για να εξουδετερώσουμε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά και να συγχωρέσουμε τον άλλον ή και τον εαυτό μας μπορούμε να πούμε τα λόγια: «Άπειρο Πνεύμα (ή όπου πιστεύεις) επικαλούμαι τον Νόμο της Συγχώρεσης και ευχαριστώ που ……………………….. (συμπληρώνουμε το όνομα ή την κατάσταση που θέλουμε να συγχωρέσουμε) υπόκειται στη χάρη σου και όχι στο Νόμο της Ανταπόδοσης, οπότε μπορεί να είναι προστατευμένος (ή προστατευμένη – αν πρόκειται για κατάσταση) όπου και όπως κι αν βρίσκεται».

Η δύναμη του Νόμου της Συγχώρεσης δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο, σύμφωνα με την Florence Scovel Shinn, να σβήνει τα λάθη του και να εξελίσσεται συνειδησιακά σε αυτό που επιθυμεί.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Η προσευχή ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *