υπέρβαση του φόβου

Υπέρβαση του φόβου

Κοινοποίηση

Ο φόβος δεν είναι αληθινός…είναι μία αντίδραση σε μία αντιληπτή απειλή.

Ο φόβος είναι μία δημιουργία του «εγώ» και είναι εκεί σε κατάσταση αναμονής για κάτι που θα μας συμβεί (πιθανά) στο μέλλον. Αν το παρατηρήσεις καλύτερα δεν είναι μία ακριβής εκτίμηση της παρούσας στιγμής.

Θέτοντας ένα απλό ερώτημα στον εαυτό μας «φοβάμαι για αυτή τη στιγμή ή για κάτι μελλοντικό;» θα παρατηρήσεις ότι σχεδόν όλες τις φορές που δεν είσαι σε κατάσταση κινδύνου φοβάσαι για κάτι που πιθανά να συμβεί την επόμενη στιγμή, την επόμενη μέρα, τον επόμενο μήνα κ.λ.π.

Φυσικά και όταν χρειάζεται να αναλάβεις δράση σε κάτι που θέλεις είναι καλύτερα να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου, ότι ο φόβος προκύπτει από τις σκέψεις αποτυχίας και τα αντίστοιχα σενάρια που πλάθει το «εγώ».

Η αλήθεια είναι ότι ο φόβος τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικός σε σχέση με αυτό που πραγματικά φοβάσαι. Συνήθως φοβόμαστε όταν προσπαθούμε να προβλέψουμε όλες τις πιθανές εκδοχές μίας δράσης μας. Το σπουδαιότερο είναι ότι προετοιμαζόμαστε περισσότερο για το δυσάρεστο και ίσως καθόλου για το ευχάριστο.

Αν δεις το φόβο χωρίς κρίση και χωρίς να ταυτιστείς μαζί του θα καταλήξεις ότι είναι απλά ένα συναίσθημα όπως και η χαρά, η γαλήνη, η αισιοδοξία.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις το αίσθημα της ανησυχίας που προκαλεί ο φόβος.

Προσευχή: Ανεξάρτητα από το που πιστεύεις η προσευχή γίνεται αποδεκτή ως βασική πρακτική στην επικοινωνία με την Ανώτερη Νοημοσύνη (Θεό). Η προσευχή είναι το μέσο για την υλοποίηση θαυμάτων. Στο άρθρο μας «Η προσευχή ξεκλειδώνει την αποθήκη των άπειρων δυνατοτήτων» μπορείς να μάθεις πως ενεργεί η προσευχή.

Προσευχήσου παραμένοντας για λίγο μόνος σου και εστιάζοντας στην αναπνοή σου. Ανάπνευσε βαθιά. Θα παρατηρήσεις μετά από λίγα λεπτά, ότι η ανησυχία μειώνεται.  

Ζήτα καθοδήγηση: Κάθε στιγμή και σε οποιαδήποτε συνθήκη είμαστε  σε επικοινωνία με τη Δημιουργική Πηγή. Ένας πολύ απλός τρόπος είναι να ζητήσεις από εκεί που πιστεύεις να σε οδηγήσει στην κατάλληλη λύση. Το αγαπημένο mantra – θετική δήλωση που επιλέγουν τα μέλη της ομάδας μας  είναι «Θεέ μου τοποθέτησε με στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και ας μην ξέρω που είναι αυτό». Μπορείς όμως να δημιουργήσεις τη δική σου θετική δήλωση που θα είναι η κατάλληλη για αυτό που θέλεις να αντιμετωπίσεις, λύσεις ή έλξεις.

Συγχώρεσε: Το να συγχωρείς σημαίνει ότι δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να πολεμάμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνουμε δράση όταν χρειάζεται, αλλά είναι πιο εύκολο και έχει περισσότερη γαλήνη να παραδώσουμε την κατάσταση σε μία Ανώτερη Αρχή, αντί να σπαταλάμε ενέργεια. Εμπιστεύσου τη δίκαιη διορθωτική φύση του Θεού, καθώς ενεργεί για το κοινό καλό με τρόπους θαυμαστούς.

Άφησέ το να σου δείξει: Μερικές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές  δεν το γνωρίζουμε. Το συμφέρον μας το ορίζουμε και το μετράμε βάσει των πεποιθήσεων μας, με τη σύγκριση παρελθοντικών καταστάσεων χωρίς να μπορούμε να κατανοήσουμε την απειρότητά μας.

Για να εξελιχτούν τα πράγματα  όπως ονειρευόμαστε και να φτάσουμε να νιώσουμε το συναίσθημα της ικανοποίησης και της ευτυχίας είναι απαραίτητο να αφεθούμε στη ροή. Η περιορισμένη προοπτική μας δεν θα μπορούσε ποτέ να ανταγωνιστεί τα δώρα του Θεού,  ο οποίος γνωρίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον από κάθε οπτική γωνία.

Οραματίσου αυτό που θέλεις και να είσαι ανοικτός σε κάθε γεγονός ή κατάσταση που “κουμπώνει” με αυτό που επιθυμείς.

Να θυμάσαι, ότι ο φόβος είναι πάντα για αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβεί, όχι για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο ΕΔΩ και το ΤΩΡΑ.

#Blueminders

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Υπέρβαση του φόβου”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *