Τί είναι το αιθερικό σώμα και ποιός ο ρόλος του στην υγεία;

Τί είναι το αιθερικό σώμα & ποιος ο ρόλος του στην υγεία;

Κοινοποίηση

Το αιθερικό σώμα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε και στο πώς σκεφτόμαστε. Η σωματική μας ευεξία και η ψυχική μας υγεία είναι στενά συνδεδεμένες, καθώς και οι δύο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην υγεία, την καθαρότητα και τη δύναμη του αιθερικού μας σώματος.

Εάν το αιθερικό σώμα είναι εξασθενημένο, τότε πιθανότατα δεν νιώθουμε και τόσο καλά. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο φροντίζοντας το αιθερικό σώμα μας καθαρίζοντας και ενισχύοντάς το θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα και στον τρόπο που χρειάζεται να δράσουμε ή και όχι.

Τι είναι το Αιθερικό Σώμα;

Η αύρα είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει όλους. Από ανθρώπους μέχρι ζώα, ακόμα και αντικείμενα, όλα έχουν κάποιου είδους αύρα. Η αύρα είναι αυτή που μας δίνει τα «vibes», τις δονήσεις που λαμβάνουμε από τους άλλους ανθρώπους ή και το περιβάλλον.  Όταν, πρωτοσυναντάτε κάποιον, έχετε «ένα συναίσθημα» για αυτόν. Στην ουσία διαβάζετε την αύρα του.

Ένας θετικός άνθρωπος σας γεμίζει με ενθουσιασμό και ένας επιφυλακτικός άνθρωπος σας προτρέπει να τον ανακαλύψετε περισσότερο. Ίσως να έχετε ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι, ζώα ή πράγματα θα μπορούσαν να έχουν αρνητική ή θετική αύρα.  Εάν είστε συντονισμένοι ώστε να το παρατηρήσετε, τότε μπορείτε να λάβετε μια πρώτη καλή αίσθηση για την προσωπικότητα κάποιου από μία μόνο συνομιλία. 

Τα στρώματα της Αύρας

Κάθε αύρα αποτελείται από 7 στρώματα, το καθένα με το δικό του σκοπό και αντίκτυπο. Το πιο εσωτερικό στρώμα είναι το φυσικό σας σώμα και λιγότερο από μια ίντσα έξω από αυτό είναι το αιθερικό στρώμα, το πιο πυκνό στρώμα. Μετά το αιθερικό στρώμα ακολουθεί το συναισθηματικό στρώμα, το νοητικό στρώμα, το πνευματικό ή αιθερικό στρώμα ναού, το ουράνιο σώμα και τέλος το κεθερικό σώμα. Αυτά τα στρώματα είναι επίσης γνωστά ως τα πιο λεπτά σώματα και το καθένα συνδέεται με ένα αντίστοιχο τσάκρα. 

τα 7 στρωματα της αυρας

Αιθερικό Σώμα

Το αιθερικό σώμα είναι το φυσικό επίπεδο της αύρας. Λόγω της εγγύτητάς του, είναι βαθιά συνδεδεμένο με το φυσικό σας σώμα. Έχει δεσμούς με τη σωματική σας υγεία και όλες τις σωματικές σας αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πόνου και της ευχαρίστησης. Συνδέεται με το τσάκρα της βάσης, το οποίο, μεταξύ άλλων, συνδέεται με τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες μας. Μάθετε για το τσάκρα της βάσης ή αλλιώς το πρώτο τσάκρα εδώ.Το αιθερικό σώμα είναι υπεύθυνο για τις αισθήσεις ζεστού και κρύου, ακόμη και πείνας και δίψας. Τα φυσικά μας σώματα και τα αιθερικά μας σώματα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα που μερικές φορές το αιθερικό σώμα ονομάζεται μεταφυσικό δίδυμο. 

Μερικοί πνευματιστές πιστεύουν ότι κάθε μέρος του φυσικού σώματος έχει ένα ίδιο αντίγραφο μέσα στο αιθερικό στρώμα, συμπεριλαμβανομένων όλων των οργάνων. Ακόμα κι αν αφαιρεθεί ένα, η αιθερική έκδοση εξακολουθεί να υπάρχει για να μας προστατεύει. 

Οι 5 αισθήσεις είναι επίσης ευθύνη του αιθερικού σώματος. Είναι το μέσο μέσω του οποίου βιώνουμε τον κόσμο. Λαμβάνει τις ενέργειες του κόσμου γύρω μας και αυτό επηρεάζει τη δική μας ενέργεια. Το αιθερικό σώμα παρέχει ενέργεια στο φυσικό μας σώμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό. Ομοίως, οι εμπειρίες του φυσικού σώματος επηρεάζουν το αιθερικό σώμα μας και το είδος της ενέργειας που παρέχει. Η σχέση είναι κυκλική, αν δεν φροντίσεις το ένα, θα υποφέρει και το άλλο και ο κύκλος συνεχίζεται. 

Τα συναισθηματικά και νοητικά στρώματα συνδέονται επίσης με το αιθερικό στρώμα. Αυτό δίνει περισσότερο νόημα στη θεωρία ότι τα συναισθήματα και η ψυχική μας υγεία επηρεάζονται βαθιά από το πώς νιώθουμε το σώμα μας. 

Μερικές φορές, το αιθερικό σώμα μπορεί να μπλοκαριστεί και οι λειτουργίες του να υποφέρουν. Η σύνδεση μεταξύ του αιθερικού και του φυσικού σώματος είναι τόσο βαθιά που αυτά τα μπλοκαρίσματα μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το πώς νιώθουμε. Μερικά μπλοκαρίσματα δηλώνουν ότι η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Εάν δεν φροντίζετε και δεν βελτιώνετε το αιθερικό σας σώμα, καθώς δεν γνωρίζατε τη σημασία του, τότε ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός ενεργειακού καθαρισμού.  Τα μπλοκαρίσματα στο αιθερικό σώμα μπορεί να προκληθούν από οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το φυσικό σώμα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου, κακή ποιότητα αέρα και φυσικά άγχος.  

Η έλλειψη άσκησης οδηγεί επίσης σε μπλοκαρίσματα, καθώς η άσκηση θεωρείται ενεργειακός καθαρισμός. Μπλοκαρίσματα μπορεί επίσης να προκληθούν από το είδος της ενέργειας που λαμβάνει το αιθερικό σας σώμα. Εάν περνάτε αρκετό χρόνο σε αρνητικά μέρη με αρνητικούς ανθρώπους, θα το εισπράξετε και αυτό.  Οι ανήσυχες σκέψεις έχουν πολύ χαμηλούς κραδασμούς. Όσο χαμηλότερη είναι η δόνηση που βρίσκεστε, τόσο περισσότερο μπλοκάρει το αιθερικό σώμα. 

Καθαρισμός του αιθερικού σώματος  

Μπορείτε να καθαρίσετε το αιθερικό σας σώμα με αποτοξίνωση από τις τυπικές προκλήσεις όπως φαγητό, συναναστροφή με αρνητικούς ανθρώπους κ.α. αλλά αν αυτό σας οδηγήσει σε ψυχικό στρες τότε και πάλι το αιθερικό σώμα μπλοκάρεται. 

Οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσετε το αιθερικό σας σώμα είναι ο διαλογισμός και οι σαρώσεις όλου του σώματος.  Ενώ διαλογίζεστε, σκανάρετε το φυσικό σας σώμα, παίρνοντας κάθε μέρος του σώματος με τη σειρά και οραματιστείτε να αφήνετε την αρνητικότητα. Στη συνέχεια οραματιστείτε την αύρα σας να γίνεται πιο καθαρή. 

Ενίσχυση του Αιθερικού Σώματος

Ένα ισχυρό αιθερικό σώμα αντέχει καλύτερα τις αρνητικές επιρροές και παραμένει θετικό. Όταν το αιθερικό σας στρώμα είναι ισχυρό, το φυσικό σας σώμα είναι επίσης δυαντό. Έτσι, η ενδυνάμωση του φυσικού σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε δύναμη στο αιθερικό σώμα είναι να παραμείνετε στην κορυφή της υγείας σας. 

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι ποικίλη και υγιεινή. Ασκηθείτε τακτικά, με τρόπο που σας κάνει χαρούμενους. Αναπνεύστε καθαρό αέρα. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε το άγχος σας είναι υπό έλεγχο ή και αποφασίστε ότι το να ζείτε με το άγχος δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Μπορείτε να μάθετε τις τεχνικές ανακούφισης από το άγχος εδώ  

Ενισχύστε το αιθερικό σας στρώμα αποκτώντας πρόσβαση σε κάθε είδους φυσικές ενέργειες. Η παραμονή στη φύση ενισχύει το αιθερικό σας σώμα. Γι’ αυτό κι αν προσπαθήσετε να κάνετε έναν διαλογισμό μέσα στο δάσος ή και δίπλα στη θάλασσα θα παρατηρήσετε πως ευχάριστες εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα σας κατακλύζουν. Επίσης, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι καθώς βρίσκεστε στην εξοχή μπορεί να χρειάζεστε λιγότερες ώρες ύπνου ώστε να αισθάνεστε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι.

Το αιθερικό σας σώμα είναι πολύτιμο και χρειάζεται να το φροντίζετε, όπως αυτό νοιάζεται για εσάς. Θεωρήστε το ως ένα προστατευτικό μαξιλάρι που σας περιβάλλει. Ενισχύστε το και αυτό θα σας κρατήσει ασφαλείς.

Bluemind Magazine

Διαβάστε επίσης:

Το άγχος μας απομακρύνει από τη συγχρονικότητα

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *