Η αφθονία στη ζωή σου δεν είναι η αποταμίευση

Η αφθονία στη ζωή σου δεν είναι η αποταμίευση

Κοινοποίηση

Πόσοι και πόσοι δεν επιδιώκουν την αφθονία; Πόσοι δε, πιστεύουν ότι έχουν αφθονία με βάση το ύψος του τραπεζικού τους λογαριασμού; Πόσοι άλλοι δεν μετρούν την αφθονία με βάση τα αποκτήματά τους; Και κάποιοι άλλοι, αισθάνονται φτωχοί γιατί δεν έχουν μία οικονομική ασφάλεια.

Η αφθονία όμως, είναι να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι σήμερα. Στο κάθε τώρα σου, να έχεις όλα όσα θέλεις. Μένοντας στο Εδώ και Τώρα δεν έχεις ανησυχία για το αύριο. Δεσμεύοντας τη σκέψη στη τωρινή στιγμή θα μάθεις πώς, ότι κι αν επιθυμείς στη ζωή σου είναι εδώ.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε γιατί ανησυχούμε;

Ανησυχούμε γιατί έτσι μάθαμε. Να φροντίζουμε για την εξασφάλισή μας, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ότι κάθε στιγμή και κάθε λεπτό είμαστε ασφαλείς, αρκεί να αφεθούμε. Αν σταματήσουμε να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και πάμε με τη ροή.

 «Ο νόμος της έλξης λέει ότι αν πιστεύω ότι είμαι πλούσιος αυτό και θα συμβεί και εγώ κάθε μέρα φαντάζομαι ότι είμαι πλούσιος και ξοδεύω χρήματα σε ότι θέλω. Όμως, μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βελτιώσω την οικονομική μου κατάσταση», ανέφερε στο μήνυμά του ο Παναγιώτης.

Πλούσιος δεν σημαίνει να ξοδεύεις χρήματα. Η κατάσταση του πλούτου, που θέλεις να φέρεις στη ζωή σου, δεν συνδέεται με τις εικόνες σπατάλης. Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, πλούσιος δεν σημαίνει αυτό.

Αφθονία και πλούτος  δεν είναι η αποταμίευση. Δεν είναι η εικόνα του τραπεζικού λογαριασμού. Γιατί μπορεί ο τραπεζικός σου λογαριασμός τώρα να είναι μηδέν, αλλά την επόμενη στιγμή να βρεις στο δρόμο σου μερικά χαρτονομίσματα ή να σου επιστρέψουν ένα ποσό, που θεωρούσες αδύνατο ότι θα λάβεις.

Αφθονία  είναι να έχεις κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, όσα χρειάζεσαι για να φας, να πληρώσεις το ενοίκιο σου ή το δάνειο σου ή και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις.  

Επίσης, αφθονία δεν είναι μόνο τα χρήματα, το σπίτι, το αυτοκίνητο, το σκάφος. Αφθονία είναι να λαμβάνεις ότι θέλεις. Αφθονία είναι και η υγεία, και η αγάπη, και ο έρωτας, και οι φίλοι, και η γαλήνη, και πολλά ακόμα που κάνουν τον άνθρωπο να επιστρέφει στην παιδικότητά του με τη σοφία του πνευματικά αφυπνισμένου.

«Ντρέπομαι να είμαι φτωχός και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία που μιλούν για το πώς να βγάλω χρήματα» συνέχισε στο μήνυμά του ο Παναγιώτης. Έχοντας όμως, κολλήσει στο «είμαι φτωχός» είχε ξεχάσει το πόσο πλούσιος είναι στο μυαλό.

Οι σκέψεις του κινούνταν με εφαλτήριο τη φτώχεια και όχι αυτό που στην ουσία ήθελε. Όσα βιβλία κι αν διάβασε ποτέ, δεν πρόσεξε την επανάληψη του «Είμαι», «Εγώ Είμαι». Είμαι ο πλούτος, είμαι η αφθονία, είμαι η υγεία και ότι άλλο θέλει να είναι ο καθένας μας.

Ο Παναγιώτης έψαχνε έξω από αυτόν τεχνικές και τρικ, που θα μπορούσαν να τον κάνουν πλούσιο…, μέχρι τη στιγμή, που κατάλαβε, ότι όλος ο πλούτος ήταν ήδη μέσα του.  Ήταν η ίδια στιγμή που αποσύνδεσε την εικόνα του πλούτου με την εικόνα του ξοδεύω χρήματα.

Πώς θα σου φαινόταν, αν από τώρα και στο εξής όλα όσα θέλεις, ανά πάσα στιγμή μπορούσες και να τα έχεις; Μείνε λίγο με αυτή τη σκέψη. Αν για κάθε πόρτα χρημάτων ή σχέσεων που έκλεινε, μία άλλη πολύ μεγαλύτερη άνοιγε αυτόματα για να πας παρακάτω σε μία καλύτερη κατάσταση. Πώς θα ένιωθες για αυτό;

Ίσως να πεις ότι αυτά δεν γίνονται. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο εύκολα… Θα σου πούμε όμως, ότι αυτό δεν είναι μία δική μας ιδέα. Είναι ο νόμος που δουλεύει το σύμπαν.

Το «είμαι πλούσιος» είναι μία βαθιά νέα εσωτερική συνείδηση, που συνδέεται με την πίστη του λαμβάνω πάντα, όλα όσα θέλω και ακόμα περισσότερα. Για ότι θέλουμε, πρώτα γίνεται συνείδηση και μετά ακολουθούν τα γεγονότα.

Αλλάζοντας την αντίληψη, που έχουμε για τον εαυτό μας, αλλάζουμε και τα γεγονότα γύρω μας. Και για αυτό και δεν χρειάζονται δάσκαλοι, τεχνικές και τρικ. Γιατί κανένας έξω από εσένα, δεν γνωρίζει ποιος αληθινά είσαι. Θυμήσου, ότι πάντα μπορείς να επιλέγεις να είσαι αυτός που θέλεις. Και αυτό είναι ένα σπουδαίο δώρο!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *