Η αγνότητα της μοναχικότητας

Η αγνότητα της μοναχικότητας

Κοινοποίηση

Η μοναχικότητα σημαίνει αγνότητα σύμφωνα με τον Osho στο βιβλίο του «Τι είναι αγάπη». Μοναχικότητα σημαίνει να είστε μόνο ο εαυτός σας και τίποτε άλλο. Μοναχικότητα σημαίνει ότι είστε καθαρό χρυσάφι. Η αγάπη σας κάνει μοναχικούς.

Η μοναξιά από την άλλη είναι μία κατάσταση που νιώθετε να σας αρρωσταίνει ο εαυτός σας, να σας προκαλεί ανία, να μην νιώθετε ενδιαφέροντες και αυτό να προσπαθείτε να το λάβετε από το εξωτερικό σας περιβάλλον.

Ενσωματώνετε την αυθεντικότητά σας στις ενέργειες των άλλων κάθε φορά, που προσπαθείτε να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο πρόσωπο από την ανάγκη σας να σπάσετε τη μοναξιά και την ανία.

Μοναχικότητα είναι να υποστηρίζεις την αυθεντικότητα σου, να ενθουσιάζεσαι με εσένα για κάθε μικρό και μεγάλο επίτευγμα. Να χαίρεσαι όπως το μικρό παιδί με τον εαυτό σου.

Στη μοναχικότητα νιώθετε χαρούμενοι με τον εαυτό σας και δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά για να σας αγαπήσουν.

Η ανάγκη εξαφανίζεται και νιώθετε πλέον αρκετός. Νιώθετε να έχετε συγκεντρώσει τόση αγάπη μέσα σας, που αναζητάτε κάπου να τη διοχετεύσετε. Με κάποιους να τη μοιραστείτε. Δίνετε ένα δώρο στους άλλους και νιώθετε ευγνώμονες που το δέχτηκαν. Δεν αναμένετε να πάρετε κάτι. Δίνετε και είστε εντάξει με αυτό.

Πόσο όμορφο είναι να έχετε γεμίσει μέσα σας με τόση αγάπη, που πλέον να μην σχετίζεστε με τους άλλους από ανάγκη να αγαπηθείτε, αλλά από ανάγκη/θέληση να προσφέρετε.

Όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη αυτή την ποιότητα αγάπης είχαν. Και θυμηθείτε πόσοι άνθρωποι προσέτρεχαν κοντά τους …

Ο γεμάτος από αγάπη άνθρωπος νιώθει το κύριο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης σε κάθε κατάσταση και γεγονός. Νιώθει ευγνώμων που μπορεί να αγαπά. Στην ουσία νιώθει ότι πάντα είναι στην αγκαλιά του Θεού.

Από τη μοναχικότητα στη συντροφικότητα

Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τη μοναχικότητα του να επιθυμεί μία σχέση συντροφικότητας; Γιατί να το θέλει αυτό αφού είναι τόσο πλήρης με τον εαυτό του;

Όταν δεν υπάρχει η ανάγκη να κάνεις έρωτα , τότε είναι που σου επιτρέπεται να το κάνεις. Μέσα σε μία κατάσταση αγνότητας έχεις εξαλείψει τη λαγνεία. Η μοναχικότητα σε έχει μάθει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα δώρο. Και όταν σκεφτείς με αυτή τη σοφία, εξαλείφεται και ο φόβος των επιλογών σου.

Στην τάντρα ο άντρας που θα κάνει έρωτα με μία γυναίκα χρειάζεται να τη λατρεύει για μήνες. Πρέπει να βλέπει τη γυναίκα ως θεά και όταν δεν νιώθει λαγνεία βλέποντας ακόμα και γυμνή τη γυναίκα μπροστά του, τότε είναι η στιγμή που μπορεί να κάνει έρωτα μαζί της.

Σε αυτή την κατάσταση δεν ενώνονται δύο κορμιά που κάνουν έρωτα. Ενώνονται δύο πνευματικά όντα, δύο ψυχές, που θα συναντηθούν και θα αναμειχθούν. Οι εραστές νιώθουν ευγνώμονες που η αγάπη τους έγινε δεκτή, που ήταν τόσο γεμάτοι από ενέργεια και είχαν κάποιον να διοχετεύσουν αυτή την ενέργεια.

Ξεκινώντας μία συντροφική σχέση με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης πόσες πιθανότητες έχει να καταλήξει σε μία λάθος δέσμευση;

Όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου και μπορείς δια μέσου αυτού να μοιράζεσαι πράγματα που δεν χωρούν άλλο εντός σου, πόσο χώρο μπορεί να έχει ο εγωισμός στην καρδιά σου;

Σκέψου την εγκυμοσύνη μίας γυναίκας… Όσους μήνες το παιδί είναι μέσα της είναι μόνο δικό της. Όταν φτάνει ο χρόνος για να γεννήσει είναι πλέον κουραστικό να το κουβαλά μέσα της. Είναι ανάγκη να γεννηθεί και να το μοιραστεί με τους άλλους. Η μητέρα πρέπει να εγκαταλείψει την κτητικότητά της γιατί το παιδί με τη γέννησή του γίνεται μέρος του κόσμου.

Η αγάπη που προκύπτει από τη μοναχικότητα και όχι από τη μοναξιά είναι μεγαλειώδης. Είναι μία καθαρή αγάπη, που σας κάνει ξεχωριστούς. Η αγάπη από μοναξιά είναι αυτή που σας τραβά πίσω. Είναι μία αγάπη από συμφέρον και όχι μία ενωτική και υπέροχα φωτεινή αγάπη.

Νιώστε πως θα ήταν να έχετε για σύντροφο έναν άνθρωπο που ενώνεται μαζί σας μόνο μέσα από την αγάπη και σας νιώθει ως δώρο στη ζωή του. Είναι αυτός, που δεν έχει ανάγκη να είναι με κάποιον για να είναι ευτυχισμένος, αλλά που θέλει να μοιραστεί μαζί σας την ευτυχία του, τα ωραιότερα κομμάτια του.

Και νιώστε τώρα και την ένωση σας με έναν σύντροφο που επιλέγει να είναι μαζί σας για να βγει από την μοναξιά του, από τις υποχρεώσεις του, από τη βαρεμάρα του μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχει τον εαυτό του.

Η μοναχικότητα έχει δύναμη, φως και σας κατευθύνει σε μία ιερή ένωση.

Η μοναξιά είναι το σκοτάδι και σας κατευθύνει στην εξάρτηση επιτρέποντας τον συμβιβασμό.

Η μοναχικότητα, σου αποκαλύπτει εκείνες τις λεπτές αποχρώσεις των όμορφων συναισθημάτων που έχεις μέσα σου. Μόλις βρεις την ευτυχία εντός σου, είσαι έτοιμος να βρεις την ευτυχία και στον εξωτερικό κόσμο.

Να θυμάσαι μόνο ότι η αγάπη είναι ελεύθερη όταν είναι αληθινή!

#Blueminders

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *